Büyük Torbalı

­Al­tay’dan izinsiz ­maç ya­pa­mi­yor­lar

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
­Al­tay’dan izinsiz ­maç ya­pa­mi­yor­lar
932 Görüntüleme
09 Mart 2013 - 7:32
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

­29 yil­dir Pan­car­li­lar ta­ra­fin­dan kul­la­ni­lan çim sa­ha, ge­çen se­ne 29 yil­li­gi­na Al­tay­’a ki­ra­lan­di. Her yil bu sa­ha­da tur­nu­va dü­zen­le­yen Pan­car­li­la­rin, sim­di ken­di sa­ha­la­ri­na gi­re­bil­me­le­ri için Al­tay­’dan izin almalari ge­re­ki­yor.
TAM bir fut­bol tut­ku­nu olan Pan­car­li­lar, yil­lar­dan be­ri fut­bol sa­ha­la­rin­da o maç­tan o ma­ça ko­sup gi­di­yor. Ade­ta fut­bo­lun be­si­gi olan Pan­car’­da bir­çok fut­bol ta­ki­mi bu­lu­nur­ken, bun­la­rin en kök­lü­le­ri ise Pan­car Yil­di­rims­por. 1974 yi­lin­da Pan­car Yil­di­rims­por ku­ru­lmus ve o yil­lar­da bir de fut­bol sa­ha­si in­sa edil­misti. Sa­ha, uzun yil­lar bo­yun­ca Pan­car­li ta­kim­lar ta­ra­fin­dan kul­la­nil­di. Ta ki geç­ti­gi­miz yi­la ka­dar. Tor­ba­li Be­le­di­ye­si’­nin mev­cut ye­sil sa­ha da­hil ol­mak üze­re böl­ge­de­ki top­lam 105 dö­nüm­lük ala­ni 29 yil­li­gi­na Al­tay Spor Ku­lü­bü’­ne ki­ra­la­masiyla olan­lar ol­du. Pan­car­’in fut­bol ta­kim­la­ri ar­tik böl­ge­de maç ya­pa­maz ol­du. Pancarlilar maç yapmak için Al­tay Spor Ku­lü­bü Yö­ne­tim Ku­ru­lu’­ndan izin almak zorunda kaliyor.

29 YIL­DIR PAN­CAR­LI TA­KIM­LAR KUL­LA­NI­YOR
6 bin nü­fu­sun ol­du­gu Pan­car’­da genç­le­r tam bir futbol tutkunu.  Pan­car­li­lar fut­bol oy­na­ma­yi o ka­dar çok se­vi­yor­du ki, 1974 yi­lin­da, ma­hal­le­nin tam 5 fut­bol ta­ki­mi var­di. Böl­ge­sel tur­nu­va­lar, bu sa­ha­da ya­pi­li­yor­du. Hat­ta Tor­ba­lis­por ve Çay­ba­sis­por bi­le dö­nem dö­nem id­man­la­ri­ni bu sa­ha­da ger­çek­les­ti­ri­yor­du. 2000 yi­lin­da dö­ne­min Pan­car Bel­de Be­le­di­ye­si, sa­ha­yi sil bas­tan ye­ni­le­di. Ka­le di­rek­le­rin­den çim­le­ri­ne ka­dar her sey ye­ni bir gö­rü­nü­me ka­vus­tu.

 “BI­ZI HI­ÇE SAY­DI­LAR”
­PAN­CAR Yil­di­rims­por, bu sa­ha­da ye­ni fut­bol­cu­lar ye­tis­tir­mek için  bir de fut­bol oku­lu kur­du. Çim sa­ha­da her yil ge­nis çap­li bir tur­nu­va dü­zen­leni­yor­du. Sahanin Al­tay’a ki­ra­lanmasiyla, Pan­car­li genç­ler yil­lar­dir kul­lan­dik­la­ri ve top oy­na­dik­la­ri sa­ha­ya gi­re­mez ol­du. Bu du­ru­ma tep­ki gös­te­ren Ku­lüp Bas­ka­ni Os­man Çe­le­bi, “Bi­zi hi­çe say­di­lar. Ken­di sa­ha­miz­da bi­le maç yap­mak için bas­ka­la­rin­dan izin al­mak zo­run­da­yiz. Bu­nu ka­bul­le­ne­me­yiz” seklinde konusarak sözlerini bitirdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web