Büyük Torbalı

­As­ke­ri dar­be de­gil, ­tek­no­lo­ji ka­pat­ti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
­As­ke­ri dar­be de­gil, ­tek­no­lo­ji ka­pat­ti
933 Görüntüleme
22 Mart 2013 - 7:27
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 As­ke­ri dar­bey­le ka­pa­ti­lan ve üni­ver­si­te­li genç­le­rin des­te­giy­le tek­rar­ açi­lan Ya­zi­ba­si Kü­tüp­ha­ne­si’ne en bü­yük dar­be­yi tek­no­lo­ji vurdu. Tek­no­lo­ji­ye esir dü­sen genç­ler, kü­tüp­ha­ne­nin kapisini açmiyor

­YA­ZI­BA­SI’N­DA bu­lu­nan Re­si­me Re­cai Se­hog­lu Kü­tüp­ha­ne­si, bel­de be­le­di­ye­si­nin ka­pan­ma­siy­la des­tek gö­re­me­yin­ce ka­pa­til­di. 50 ki­si ka­pa­si­te­si olan, bün­ye­sin­de or­ta­la­ma 1500 ki­tap ba­rin­di­ran ve ay­ni za­man­da sos­yal et­kin­lik­le­re ev sa­hip­li­gi ya­pan halk kü­tüp­ha­ne­si­nin ka­pa­li ol­ma­si or­ta­ya aci bir tab­lo­yu çi­kar­ti­yor. Bun­dan 10 yil ön­ce­si­ne ka­dar Ya­zi­ba­si Ma­hal­le­si, oku­mus ay­din kit­le­si ve ya­pi­lan et­kin­lik­ler­le bir mar­ka ol­ma özel­li­gi­ni ta­si­yor­du. Gü­nü­müz­de ise genç­ler kü­tüp­ha­ne­ye gitmek ye­ri­ne, kah­ve­ha­ne kö­se­le­rin­de ve in­ter­net ka­fe­ler­de za­man ge­çi­ri­yor. Böl­ge sa­kin­le­ri ise Ya­zi­ba­si’­nin es­ki sa­sa­a­li gün­le­ri­ni öz­le­dik­le­ri­ni, genç­li­gin kur­ta­ril­ma­si ge­rek­ti­gi­ni söy­lü­yor. Dar­be yil­la­rin­da ka­pa­nan ve genç­le­rin öz­ve­ri­siy­le açi­lan kü­tüp­ha­ne­ye, en bü­yük dar­be­yi ise tek­no­lo­ji vur­du.

­TI­YAT­RO EKI­BI KU­RU­LA­RAK KI­TAP ALIN­DI
­YA­ZI­BA­SI Ma­hal­le­si de­nin­ce in­sa­nin ak­li­na ilk ola­rak ay­din in­san­lar ge­li­yor. Ama za­man­la böl­ge­de oku­yan genç­le­rin bü­yük ço­gun­lu­gu is ha­ya­ti­na ve­ya­hut üni­ver­si­te­le­re oku­ma­ya gi­din­ce, son­ra­dan ye­ti­sen genç­ler tek­no­lo­ji­ye esir düs­tü. Es­ki­den si­ya­set ve ül­ke me­se­le­le­ri­nin tar­ti­sil­di­gi, oku­yan ög­ren­ci­le­rin egi­til­di­gi ve bir­çok et­kin­li­ge ev sa­hip­li­gi ya­pan Ya­zi­ba­si Kü­tüp­ha­ne­si, sim­di­ler­de toz ve örüm­cek bag­la­mis du­rum­da. 1980’­li yil­lar­da bel­de­de var olan halk kü­tüp­ha­ne­si 12 Ey­lül Dar­be­si ile bir­lik­te ka­pa­til­di. 1996 yi­lin­da üni­ver­si­te­li genç­ler, kur­duk­la­ri ti­yat­ro ekip­le­riy­le be­le­di­ye dü­gün sa­lo­nun­da sah­ne al­ma­ya bas­la­di. Ora­dan top­la­nan ge­lir­ler­le kü­tüp­ha­ne­ye ye­ni­den ki­tap­lar alin­di.

 ­­ “GENÇ­LER KAH­VEHA­NE­DEN ÇIK­MI­YOR”

KU­TUP­HA­NE bir za­man­lar genç­le­rin bir­bir­le­riy­le da­ya­nis­ma­si ve sos­yal ya­sa­ma kat­ki sun­ma­si ba­ki­min­dan önem­li rol oy­nu­yor­du. Bir za­man­lar Ya­zi­ba­si Be­le­di­ye­si’­nin des­tek­le­riy­le folk­lör, ti­yat­ro, kon­ser, söy­le­si, pa­nel ve ben­ze­ri et­kin­lik­ler ra­hat­ça ya­pi­la­bi­li­yor­du. Sim­di­ler­de ise ka­pi­sin­da yil­lar­dir asi­li du­ran ki­lit, ge­li­nen nok­ta­yi özet­li­yor. 50 ki­si ka­pa­si­te­li ve bün­ye­sin­de or­ta­la­ma 2 bin ki­tap ba­rin­di­ran ve ay­ni za­man­da sos­yal et­kin­lik­le­re ev sa­hip­li­gi ya­pan halk kü­tüp­ha­ne­si­nin ka­pan­ma­si, ay­din­la­rin ma­hal­le­si Ya­zi­ba­si’­nin du­ru­mu­nu göz­ler önü­ne se­ri­yor. Genç­le­ri­miz kah­ve­ha­ne kö­se­le­rin­de zamanini geçiriyor di­yen böl­ge sa­kin­le­rin­den Ay­ten Ça­kir, “Kü­tüp­ha­ne ye­ni­den açil­sa bi­le kim­se gel­mez. Genç­lik çü­rü­müs, ken­di ka­de­ri­ne terk edil­mis. Bu ço­cuk­la­ri, sa­na­ta, bi­li­me ve sos­yal­li­ge çek­mek ge­re­kir. An­cak o za­man kur­ta­ra­bi­li­riz. Tek­no­lo­ji esir al­mis ço­cuk­la­ri, kah­ve­ha­ne­ler tik­lim tik­lim. Ya­zik gü­nah bu genç­le­re” seklinde konusarak sözlerini noktaladi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web