Büyük Torbalı

­En­gel­li­ler için köy­de ­yasam ala­ni ku­rul­du

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
­En­gel­li­ler için köy­de ­yasam ala­ni ku­rul­du
973 Görüntüleme
01 Mayıs 2013 - 9:05
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ege 5 Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi en­gel ta­ni­mi­yor. Ög­ren­ci­le­ri için Tu­lum Kö­yü’n­de 30 dö­nüm­lük ara­zi üze­ri­ne ya­sam ala­ni olus­tu­rul­du. Be­le­di­ye’nin de des­te­giy­le ho­bi bah­çe­le­ri, oyun park­la­ri gi­bi bir di­zi ça­lis­ma­ya da­ha im­za ati­la­cak.

­TOR­BA­LI’­DA uzun yil­lar­dir hiz­met ve­ren Özel Ege 5 Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi, en­gel­li ög­ren­ci­le­rin ha­ya­ta tu­tu­na­bil­me­si için bü­yük bir gay­ret içe­ri­sin­de ça­lis­ma­la­ri­ni sür­dü­rü­yor. Sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­ri­ni ar­di ar­di­na ha­ya­ta ge­çi­ren ku­rum, bün­ye­sin­de egi­tim gö­ren ög­ren­ci­le­ri için Tu­lum Kö­yü’n­de 30 dö­nüm­lük bir ara­zi üze­ri­ne “En­gel­li Ya­sam Ala­ni” in­sa­at et­ti. Et­ra­fi çit­ler­le çev­ri­len bu ala­na agaç­lar di­kil­di ve önü­müz­de­ki gün­ler­de Tor­ba­li Be­le­di­ye­si’­nin de des­te­giy­le ho­bi bah­çe­le­ri, oyun park­la­ri gi­bi bir di­zi ça­lis­ma­ya da­ha im­za ati­la­cak. Ög­ren­ci­le­ri ve ve­li­le­riy­le “ba­ha­ra mer­ha­ba” di­yen ku­rum, dün bu ara­zi­de bü­yük bir pik­nik or­ga­ni­zas­yo­nu dü­zen­le­di.

30 DÖ­NUM ARA­ZI TAH­SIS EDIL­DI
­TOP­LU­MUN ka­na­yan ya­ra­si olan en­gel­li bi­rey­le­rin, ha­ya­ta tu­tun­ma­si ve on­la­rin da nor­mal bi­rer in­san gi­bi ya­sam­la­ri­ni ida­me et­ti­re­bil­me­si için ye­rel yö­ne­tim­le­rin üze­ri­ne dü­sen gö­re­vi ye­ri­ne ge­tir­me­si ge­rek­ti­gi, her plat­form­da di­le ge­ti­ri­li­yor. Kent mer­ke­zin­de ge­rek kal­di­rim­la­rin, ge­rek yü­rü­yüs yol­la­ri­nin en­gel­li va­tan­das­la­ra uy­gun ol­ma­ma­si bü­yük öl­çü­de zor­luk ya­sa­ti­yor. Il­çe­de en­gel­li ço­cuk­la­rin egi­tim al­ma­la­ri için yak­la­sik 5 yil­dir hiz­met ve­ren Özel Ege 5 Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi, en­gel­li ög­ren­ci­le­ri­ne Tu­lum Kö­yü’n­de 30 dö­nüm­lük bir ara­zi tah­sis et­ti. Ara­zi­ye ilk ön­ce 250 fi­dan di­kil­di. Önü­müz­de­ki gün­ler­de ise ho­bi bah­çe­le­ri, oyun park­la­ri ve pik­nik ya­pa­bil­me­le­ri­ne ola­nak sag­la­yan yer­ler in­sa edi­le­cek. Be­le­di­ye­nin de bü­yük des­tek ver­di­gi bu ça­lis­ma sa­ye­sin­de en­gel­li ai­le­le­ri bu ara­zi­ye gi­de­rek gö­nül­le­rin­ce eg­le­ne­bi­le­cek­ler.

­“ÖG­REN­CI­LE­RI­MIZ ÖZ­GUR­CE EG­LEN­SIN­LER DI­YE”
­DUN bu ara­zi­de ilk et­kin­li­gi­ni dü­zen­le­yen ku­rum; ög­ren­ci­ler, ve­li­ler ve ög­ret­men­le­rin ka­ti­lim­la­riy­la bir ba­har pik­ni­gi yap­ti. Pik­nik­te man­gal ya­pan ai­le­ler, da­ha son­ra ça­li­nan mü­zik­ler es­li­gin­de do­ya­si­ya eg­len­di. Do­gay­la bu­lus­ma­nin haz­zi­na va­ran en­gel­li ög­ren­ci­le­rin se­vinç­le­ri ise gö­rül­me­ye de­ger­di. En­gel­li­le­re tah­sis et­tik­le­ri ara­zi­nin iler­le­yen ay­lar­da da­ha da gü­zel bir hal ala­ca­gi­ni be­lir­ten Ege 5 Re­ha­bi­li­tas­yon Mü­dü­rü Se­nay Al­tas, “Ku­rum ola­rak, bu ara­zi­yi ta­ma­men ög­ren­ci­le­ri­mi­ze tah­sis et­tik. Is­te­yen her ve­li­miz ço­cuk­la­ri­ni bu­ra­ya ge­ti­re­rek gö­nül­le­rin­ce eg­le­ne­bi­le­cek. Ama­ci­miz, ög­ren­ci­le­ri­mi­zin seh­rin ka­la­ba­li­gi­na si­ki­sip kal­ma­dan, do­gay­la iç içe ola­rak öz­gür­ce eg­le­ne­bil­me­le­ri” de­di.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web