Büyük Torbalı

­Fa­kül­te için, üç ­ku­rum ça­li­si­yor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
­Fa­kül­te için, üç ­ku­rum ça­li­si­yor
932 Görüntüleme
24 Haziran 2013 - 8:35
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TO­SI­AD­’in dü­zen­le­di­gi top­lan­ti­da ko­nu­san Il­çe Mil­li Egi­tim Mü­dü­rü Ru­hi Gün­dog­du, 4 yil­lik üni­ver­si­te için üç ku­ru­mun ça­lis­ti­gi­ni be­lirt­ti. Gün­dog­du, fa­kül­te­nin il­çe­de­ki mes­lek li­se­si­nin bö­lüm­le­riy­le ör­tü­se­ce­gi­ni söy­le­di.

­TOR­BA­LI Sa­na­yi­ci Is Adam­la­ri Der­ne­gi (TO­SI­AD), ön­ce­ki gün mül­ki amir­ler ile köy ve ma­hal­le muh­tar­la­ri­na yö­ne­lik bir top­lan­ti dü­zen­le­di. Der­nek bi­na­si­nin bah­çe­sin­de ger­çek­les­ti­ri­len ye­mek­li kay­nas­ma top­lan­ti­sin­da, uzun yil­lar­dir ko­nu­su­lan 4 yil­lik bir fa­kül­te­nin açil­ma­si ko­nu­su da gün­de­me gel­di. Il­çe Mil­li Egi­tim Mü­dü­rü Ru­hi Gün­dog­du, ikin­ci üni­ver­si­te için ça­lis­ma­la­rin de­vam et­ti­gi­ni be­lirt­ti. Kay­ma­kam­lik, Mes­lek Yük­sek Oku­lu ve Mil­li Egi­tim ola­rak 4 yil­lik bir fa­kül­te­nin il­çe­ye ka­zan­di­ril­ma­si için ça­lis­tik­la­ri­ni be­lir­ten Gün­dog­du, “I­kin­ci üni­ver­si­te­nin il­çe­mi­ze gel­me­si için ça­li­si­yo­ruz. 4 yil­lik bir fa­kül­te il­çe­mi­ze bü­yük ka­zanç­lar sag­la­ya­cak­tir” di­ye ko­nus­tu. Ko­nuy­la il­gi­li geç­ti­gi­miz ay­lar­da Kay­ma­kam­lik bün­ye­sin­de ya­pi­lan top­lan­ti­da il­çe­de­ki STK yö­ne­ti­ci­le­ri ve üni­ver­si­te rek­tö­rü ha­zir bu­lun­mus­tu.

ORTAK GÖRUS
­BIR­LIK ve be­ra­ber­li­gin sag­lan­ma­si ama­ciy­la ger­çek­les­ti­ri­len top­lan­ti­da, ko­nuk­la­ra man­gal zi­ya­fe­ti çe­kil­di. Sa­mi­mi bir or­tam­da ge­çen top­lan­ti­da ana te­ma, il­çe­ye üni­ver­si­te ku­rul­ma­si için bas­la­ti­lan gi­ri­sim­ler ol­du. Top­lan­ti­ya ka­ti­lan­lar, mes­le­ki egi­ti­min des­tek­len­me­si için il­çe­ye fa­kül­te ku­rul­ma­si­nin sart ol­du­gu gö­rü­sün­de bir­les­ti.

­YE­NI MES­LEK LI­SE­SI SART
­GU­NUN son ko­nus­ma­si­ni ise Ru­hi Gün­dog­du yap­ti. Mes­le­ki egi­tim­de yüz­de 54 ora­ni­ni ya­ka­la­dik­la­ri­ni ve bu ora­nin Tür­ki­ye’­nin de üs­tün­de ol­du­gu­nu ifa­de eden Gün­dog­du, “An­cak ye­ni bir mes­lek li­se­si­ne ih­ti­ya­ci­miz var. Kay­ma­ka­mi­miz Sa­yin Ay­din Me­mük, Do­kuz Ey­lül Uni­ver­si­te­si Tor­ba­li Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Mü­dü­rü Prof. Dr. Sa­cit Özer’­le bir­lik­te ye­ni bir üni­ver­si­te­nin il­çe­mi­ze ka­zan­di­ril­ma­si için ça­lis­ma ya­pi­yo­ruz. Açi­la­cak olan 4 yil­lik fa­kül­te­nin, il­çe­de­ki mes­lek li­se­si­nin bö­lüm­le­riy­le ör­tüs­me­si ge­re­ki­yor. Bu sa­ye­de ço­cuk­la­ri­miz, li­se­den me­zun ol­duk­tan son­ra bu bö­lüm­ler­de egi­tim gö­re­bil­me­li” di­ye ko­nus­tu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web