Büyük Torbalı

­Ta­sa­rim­ci psi­ko­log, ik­ti­sat­çi ­ka­ri­siy­la pa­zar­da tez­gah aç­ti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
­Ta­sa­rim­ci psi­ko­log, ik­ti­sat­çi ­ka­ri­siy­la pa­zar­da tez­gah aç­ti
1.497 Görüntüleme
29 Mart 2013 - 7:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Mer­hum pop mü­zi­gi sa­nat­çi­si Ba­ris Man­ço ve da­ha bir­çok ün­lü­nün ta­ki ta­sa­rim­ci­li­gi­ni ya­pan Psi­ko­log Ab­dul­lah Ars­la­nog­lu, her per­sem­be gü­nü Tor­ba­li Pa­za­ri’n­da ik­ti­sat­çi esiy­le bir­lik­te tez­gah açi­yor.

­PER­SEM­BE Pa­za­ri’n­da an­ti­ka es­ya alim sa­ti­mi ya­pan Ab­dul­lah­Pem­be Ars­la­nog­lu çif­ti, as­lin­da si­ra­dan bir es­naf de­gil. On­la­rin ya­sam hi­ka­ye­le­ri, ya­sa­dik­la­ri sey­ler ve en önem­li­si öz­gür­lü­ge olan tut­ku­la­ri. Evin ha­ni­mi Pem­be Ha­nim eko­no­mist, Ab­dul­lah bey ise sos­yo­log ve ay­ni za­man­da psi­ko­log. Ken­di mes­lek­le­ri­ni yap­ma­yan Ars­la­nog­lu çif­ti, semt pa­zar­la­ri­ni do­la­sa­rak in­san­la­rin için­de ya­sa­ma­yi se­vi­yor. Ab­dul­lah Bey­’in bir di­ger mes­le­gi ise ta­ki ta­sa­rim­ci­li­gi. Mer­hum pop mü­zik sa­nat­çi­si Ba­ris Man­ço’­nun ta­ki ta­sa­rim­ci­li­gi­ni ya­pan ve ay­ni za­man­da mer­hum sa­nat­çi­nin ya­kin dos­tu olan Ab­dul­lah Ars­la­nog­lu, bu mes­le­gi­ni ha­len Ti­re’­de de­vam et­ti­ri­yor. Ga­ze­te­mi­ze ko­nu­san Ab­dul­lah Bey, il­ginç ve bir o ka­dar hü­zün­lü ha­yat hi­ka­ye­si­ni ga­ze­te­mi­ze an­lat­ti.

­BI­RI PSI­KO­LOG, DI­GE­RI IK­TI­SAT­ÇI
53 ya­sin­da olan Ab­du­lah Ars­la­nog­lu’­nun asil mes­le­gi sos­yo­log ve ay­ni za­man­da psi­ko­log. Li­se yil­la­ri­na ka­dar Is­tan­bul’­da oku­yan Ars­la­nog­lu, Or­ta Do­gu Tek­nik Uni­ver­si­te­si’­ni ka­zan­di. Bu­ra­dan Al­man­ya’­nin Es­sen Ken­ti’n­de bu­lu­nan üni­ver­si­te­ye ya­tay ge­çis ya­pan Ars­la­nog­lu, 5 yil psi­ko­lo­ji, 4 yil da pe­da­go­ji oku­du. Al­man­ya’­da hem oku­yup hem de ku­yum­cu çi­ra­gi ola­rak ça­li­san Ars­lan, 1991 yi­lin­da Tür­ki­ye’­ye dö­nüs yap­ti. Uzun yil­lar pop mü­zik sa­nat­çi­si Ba­ris Man­ço’­nun ta­ki ta­sa­rim­ci­li­gi­ni ve psi­ko­lo­jik da­nis­man­li­gi­ni yap­ti. Ay­ri­ca ölün­ce­ye ka­dar mer­hum sa­nat­çi­nin ya­nin­da ol­du. Bu­gü­ne ka­dar hiç ken­di mes­le­gi­ni yap­ma­yan Ars­la­nog­lu’­nun üçün­cü esi olan Pem­be Ha­nim da Ad­nan Men­de­res Uni­ver­si­te­si Ik­ti­sa­di ve Ida­ri Bi­lim­ler Bö­lü­mü me­zu­nu. Ik­ti­sat­çi olan Pem­be Ars­la­nog­lu, Ay­din ve il­çe­le­rin­de uzun yil­lar üc­ret­li ög­ret­men­lik yap­tik­tan son­ra mes­le­gi­ni bi­ra­ka­rak pa­zar­ci ol­du.

­UN­LU­LE­RIN TA­KI TA­SA­RI­MI­NI YAP­TI
­TA­SA­RIM­CI Ab­dul­lah Ars­la­nog­lu, Sa­nat­çi Ba­ris Man­ço ile 1982 yi­lin­da Çes­me’­de ken­di­si­ne ait ta­ki ta­sa­rim atöl­ye­sin­de ta­nis­tik­la­ri­ni ve o gün­den son­ra sa­nat­çi­nin tüm ta­ki­la­ri­ni ken­di­si­nin ta­sar­la­di­gi­ni söy­le­di. Ay­ri­ca Man­ço’­nun son si­pa­ris­le­ri olan ke­mer, ay­na ve yü­zü­gü ve­fa­ti ne­de­niy­le tes­lim et­me­nin na­sip ol­ma­di­gi­ni be­lir­ten Ars­la­nog­lu, sa­nat­çiy­la ya­kin dost ol­duk­la­ri­ni an­lat­ti. Ta­ki ta­sa­ri­mi yap­ti­gi bir­ta­kim isim­ler ara­sin­da Es­ki Bas­ba­kan Tan­su Çil­ler, Ti­yat­ro Sa­nat­çi­si Yil­diz Ken­ter, Bo­ran Ka­ya, Edip Ak­bay­ram ve Za­ra’­nin da yer al­di­gi­ni ifa­de eden Ars­la­nog­lu, mer­hum si­ne­ma sa­nat­çi­si Öz­türk Se­ren­gil­’in de dost­la­ri­na he­di­ye et­mek ama­ciy­la ken­di­sin­den bir­çok kez ta­ki sa­tin ala­rak alis­ve­ris yap­ti­gi­ni be­lirt­ti.

­E­SI­NI KAY­BET­TI, YI­LIN AN­NE­SI SE­ÇIL­DI
­SI­RA­DI­SI ya­sa­miy­la dik­kat­le­ri çe­ken Ab­dul­lah Ars­la­nog­lu, ay­ni za­man­da Ay­din’­da Ka­din Hak­la­ri­ni Ko­ru­ma Der­ne­gi ta­ra­fin­dan yi­lin an­ne­si se­çil­mis bir isim. Sim­di­ki esi Pem­be Ha­nim’­dan ön­ce In­gi­liz Uy­ruk­lu esi Lay­lin ile 14 yil ön­ce Kib­ris’­ta bir gü­zel­lik ya­ris­ma­sin­da ta­nis­ti. Bir­bir­le­ri­ne asik olup ki­sa sü­re son­ra ev­le­nen Lay­lin­Ab­dul­lah çif­ti­nin Na­taly ve Bur­çak adin­da iki kiz ço­cu­gu dün­ya­ya gel­di. Mut­lu­lu­gu ki­sa sü­ren Ars­la­nog­lu’­nun esi Lay­lin Ha­nim, ak­ci­ger kan­se­ri­ne ya­ka­lan­di. Lay­lin, kü­çük ki­zi Bur­çak dün­ya­ya ge­tir­dik­ten son­ra ha­ya­ta göz­le­ri­ni ka­pa­di. Fedakar baba Ab­dul­lah Ars­la­nog­lu, kiz­la­ri­ni bü­yü­tüp iyi ye­tis­tir­di­gi için yi­lin an­ne­si ödü­lü­ne la­yik gö­rül­dü.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web