Büyük Torbalı

1250 çiftçiye icra uyarisi!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1250 çiftçiye icra uyarisi!
252 Görüntüleme
22 Eylül 2010 - 21:53
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbali merkez, Pancar, Yazibasi, Ayrancilar, Subasi, Çaybasi, Karakuyu ve 22 köyde toplam 1250 çiftçinin borcu, 3,5 trilyonu bulunca Tedas harekete geçti. 15 Ekim’e kadar borcunu ödemeyenlere icra gönderilecek
TARIMSAL sulama nedeniyle Tedas Torbali Müdürlügü’ne elektrik borcu olan üreticilere uyari. Torbali merkez, Pancar, Yazibasi, Ayrancilar, Subasi, Çaybasi, Karakuyu ve 22 köyde toplam 1250 çiftçinin borcu 3,5 trilyonu bulunca Tedas harekete geçti. Sayaçlarinin sökülmesini ve icralik olmak istemeyen üreticiler, ellerini çabuk tutarak, Tedas’a borç ödeme basvurusunda bulunmali. Elektrik borcu bulunan üreticilere 15 Ekim tarihine kadar süre verildi. Tedas Torbali Müdürü Ali Becet: “Is çok ciddi. Uretim asamasinda olan çiftçiler borçlarini bir an önce ödemeli. Yoksa sonuçlarina katlanmak zorunda kalirlar” dedi. Yaklasik 1900 çiftçinin üretim yaptigi Torbali’da, 1250 tanesinin borçlu olmasi olayin vahametini gözler önüne seriyor.

3,5 MILYON TL BORÇ

2005 yilindan beri tarimsal sulama nedeniyle üreticilerden alacagi olan Tedas, yillardir bu parayi tahsil edemiyordu. Borcun 3,5 milyon TL’ye kadar yükselmesi sonrasi Tedas Torbali Müdürlügü yetkilileri harekete geçti. Tedas, tarimsal sulama abonelerinin enerji borçlarinin yapilandirmasi için kampanya baslatti. Kampanya dahilinde Tedas’a borcu olan üreticilere, 1+3 taksit imkani sunuluyor. 1250 çiftçi borçlarini ödemek için son basvuru tarihi olan 15 Ekim’e kadar, Tedas’a, borç ödeme basvurusunda bulunmali. Belirlenen tarihe kadar herhangi bir ödeme yapmayan üreticilerin aboneliklerinin iptal edilmesi, sayaçlarinin sökülmesi  hatta icra isleminin baslatilmasi  gündemde.

ICRA BASLAYACAK
4,3 milyon Tl’lik alacagi olan Tedas’in yaptirimlari sonrasinda, birçok üretici, borcunu ödemisti. Tedas’in alacagi 1,2 milyon Tl’ye kadar düsmüstü. Ancak 2010 yili Mayis ayindan itibaren borçlar ödenmeyince, borçlu sayisi 414’ten 1250’ye; alacak ise 1.2 milyon TL’den 3,5 milyon TL’ye yükseldi. Bu kampanyanin çiftçiler için son kolaylik oldugunu belirten Ali Becet: “Torbali’da ekim çesitliligi çok fazla. Sulama dönemleri bu nedenle çok farkli ve fazla sulama gerekiyor. Kislik ürün eken çiftçi arazisini siklikla sulamak zorunda kalacak. Bu nedenle borçlarini bir an önce ödemeleri kendi yararlarina olacaktir. Yoksa üretim döneminde çok büyük sikintilar yasarlar. Bu defa is oldukça ciddi. Borçlarini vermek isteyenlere ödeme kolayligi sagliyoruz. 1+3 taksit imkâni sunuyoruz. Ancak 2009 yili öncesinde borcu bulunan üreticiler, bu miktarin yarisini ödemek zorunda. Tüm bu kolayliklara ragmen üretici borcunu ödemezse, sayaçlar sökülerek icra islemleri baslatilacak” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web