Büyük Torbalı

1700 nüfusa 10 emlakçı!

Karakuyu’da çok ilginç durum yaşanıyor. 1700 nüfuslu mahalleye 10. emlakçı açılıyor. Bu sirkülasyonun nedeni son yıllarda şehirde yaşayanların hobi amaçlı köy evi ve hobi bahçeleri satın alması.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1700 nüfusa 10 emlakçı!
178 Görüntüleme
24 Ocak 2017 - 11:03
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

 

TORBALI’NIN köylerinin son yıllarda özellikle hobi amaçlı yerleşme isteyenlerin gözdesi olduğu bilinirken Karakuyu’da yaşanan durum bu tespitin ispatı niteliğinde. 1700 nüfuslu Karakuyu Mahallesi’nde önümüzdeki günlerde 10. Emlakçı faaliyet görecek. Emlakçı sayısı Torbalı merkez ile yarışan Karakuyu Mahallesi’ndeki emlakçı sayısındaki artış civar köylerde  son yıllarda artan alım-satıma bağlanıyor. Uzay, Hortuna, Subakan, Fatih, Gold, Karakuyu emlak başta olmak üzere 9 emlak bürosunun faaliyet gösterdiği mahallede son emlak bürosu MHP İlçe Başkan Yardımcısı Refik Akgün tarafından hizmet açılacak. Mahallelerindeki emlakçı sayısındaki artışın bölgeye olan talebe bağlı olduğunu söyleyen Karakuyu Mahalle Muhtarı Ersel Ergin, “Karakuyu, son dönemde çok ilgi çekiyor. Merkeze yakın fakat doğa iç içe olan köylerimiz ilgi görüyor. Bize bile alım-satım için çok başvuran oluyor” dedi.

İLAN PATLAMASI

Torbalı’nın mahalleye dönüşen köyleri son 10 yeni ev yapmak isteyenlerin akınına uğruyor. İnternette yer alan emlak alım ve satım sitelerinde ilan patlaması yaşanırken köylerde fiyatı 250 bin liraya ulasan villa bile var. Özellikle İzmir’in merkezinde yasayanlar “köy evi” hayali Torbalı’da gerçekleştiriyor. Torbalı son yıllarda farklı bir göçe daha sahne oluyor. Merkez, iş arayanların tercihi olurken köyler sakin bir hayat isteyenler tarafından tercih ediliyor. Emlak alım ve satımı yapan internet sitelerinde “Torbalı köylerinde ev yapmak üzere satılık” ibarelerine sık sık rastlanıyor. Torbalı’da köy evlerinin fiyatı 40 ile 75 bin arasında değişirken, isteyenler köylerde arazi satın alıp içine istediği tarzda evde inşa edebiliyor. Dağ köylerindeki alım*satım işleri genelde emlakçıların yoğun olduğu Karakuyu Mahallesi’nde yapılıyor. HABER MERKEZİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web