Büyük Torbalı

2 yasindaki Bulut Bebek Akilli telefon kullaniyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2 yasindaki Bulut Bebek Akilli telefon kullaniyor
335 Görüntüleme
06 Ocak 2015 - 8:32
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

2 yasindaki Bulut Altintas bütün android cihazlari bir kullanabilirken uzmanlar çocuklarin bu cihazlardan uzak durulmasi gerektigini belirterek aileleri uyardi.

TEKNOLOJININ git gide gelismesiyle hemen hemen her eve giren bilgisayar ve cep telefonlari özellikle çocuklarin ilgisini çekmeye basladi. Çocuk yastaki kisiler görsel zekâlarini kullanarak kullandiklari bu cihazlar çevredekileri saskina ugratirken uzmanlari da tedirgin ediyor. Atatürk Mahallesi’nde yasayan henüz 2 yasindaki Bulut Altuntas da görsel zekâsiyla görenleri hayrete düsürüyor. Birçok akilli telefon uygulamasini kendi basina uygulayan 2 yasindaki minik, akilli telefonlara özgü olan desen kilitlerini açip görsel hafizasiyla da istedigi videoyu, müzigi açip, piksel piksel de resim çekiyor.

ELINDEN TELEFON DUSMUYOR

Basta ailesi olmak üzere çevresindekileri hayrete düsüren minik Bulut, geçtigimiz aydan itibaren annesine ait olan telefonu elinden düsürmüyor. Sürekli uygulamalara girip çesitli oyunlari oynayan minik kimseden de yardim alma gayretine düsmeden bu isi yapiyor. Annesinin koydugu desen kilidini çesitli denemeler sonrasi ya da annesini takip etme yoluyla ögrenen Bulut görsel zekasini akilli telefonda kullanmasi uzmanlari tedirgin etti.

UZMANLAR UYARIYOR

Ayrancilar’daki Özel Medifema HastanesiÇocuk Sagligi ve Hastaliklari Bölümü’nde görev yapan Uzman Doktor Fatma Çaglar,“Bebekleri en çok tehdit eden cihazlarin; Ipad, e-pad, androidpad gibi cihazlar ve akilli telefonlar oldugunu görmekteyiz. Iyonize radyasyon degerleri ve yaydiklari radyo frekans dalgalarinin asiriligi nedeniyle; görme, isitme bozukluklari, kafa içerisinde yer kaplayan kitlelerin olusumuna yatkinlik gibi fiziksel komplikasyonlara neden olsa da bu cihazlar halen bu yas grubu tarafindan yogun bir sekilde pasif ya da aktif olarak kullanilmaktadir. Çocuklara özellikle ev de ya da dis ortamlarda yemek yedirmede yardimci olarak ya da oyalamak amaciyla kullanim tarzina pasif kullanim; direkt bebegin eline verilmesi yoluyla kullanimina da aktif kullanim adi verilmektedir.” seklinde konustu.

ALGI BOZUKLUGU OLUR

Ayrica Çaglar,“Her iki durumda da bebekte bagimlilik nesnesi haline gelen bu cihazlar, bebeklerin derinlik algilari, boyut algilari, sekil zemin algilari daha tam gelismeyen baska zihinsel becerilerini bozmaktadir. Ileri de bu algilarda bozukluklar yasanmasi yaninda becerilerde gecikmelere ve sorunlara yol açma ihtimali yüksektir. Bu da renk, sekil, zemin ve hatta ileri de harf ve sayi gibi kavramlarin ögrenilmesini ve gelisimini güçlestirecektir. Ayrica ekran karsisinda edilgen bir tutum sergileyen bebekte uyaran eksikligine bagli olarak konusma yetisinde gelisme geriligine yol açacak, kendini ifade sorunu yasayan bebek agresif davranislar içerisine girecektir. Bu sebeplerden yukarida sayilan cihazlarin kullanimi bu yas grubu için kesinlikle engellenmelidir” diye ekledi. Ibrahim Danis

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web