Büyük Torbalı

2012, mesleki egitimde ‘tekstil yili’ olacak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2012, mesleki egitimde ‘tekstil yili’ olacak
205 Görüntüleme
26 Ocak 2012 - 22:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Geçen yil mobilya dösemeciligi alaninda açtigi kurslarla ilçede 450 kisiyi meslek sahibi yapan  ekip bu kez istihdam garantili Tekstil Operatörlügü kursu açiyor. Hedef 250 kisiyi meslek sahibi yapmak.

TORBALI’DA Ticaret Odasi, IsKur ve Halk Egitim Merkezi isbirliginde istihdam garantili ‘Tekstil Operatörlügü Yetistirme Kursu’ açilacak. 3 ay sürecek kursta toplam 480 saat egitim verilecek. NeSaç ve IFD Tekstil firmalarinin istirakiyle gerçeklestirilen kurs ile bu yil 250 kisinin is sahibi olmasi hedefleniyor. IsKur, kursa katilanlara günlük 15 lira yevmiye verip genel saglik sigortasi primlerini karsilayacak. Kurs Ögretmenleri ise Halk Egitim Merkezi’nden temin edilecek. Egitim tamamlandiktan sonra her fabrika kurs verdigi kisi sayisinin yüzde 50′ sini istihdam edecek. Geçen yil IsKur ve TTO isbirligi ile açilan ‘Mobilya Dösemeciligi, CNC Operatörlügü, Kaynakçilik ve Gazalti Kaynakçiligi’ kurslarindan sonra 450 kisi meslek sahibi olmustu.

PROTOKOL IMZALANDI

GEÇEN yil IsKur ve TTO tarafindan organize edilen meslek edindirme kurslarina bu sene Halk Egitim Merkezi de dahil oldu. Ilçede açilmasi planlanan ‘Tekstil Operatörlügü Yetistirme Kursu’ ile ilgili protokol, TTO Baskani Behçet Çinar, TTO Meclis Baskani Abdulvahap Olgun, IsKur Sube Müdürü Mehmet Nayman ve Halk Egitim Merkezi Müdürü Selahattin Daver arasinda TTO Meclis Salonu’nda imzalandi. Bir milyon lira bütçe ayrilan mobilya dösemeciligi kursu sonunda basta Alfemo, Merinos, Sistem, Genta Tarim, Klimflor, Ege Canet, Gürçelik gibi fabrika ve isletmelerde olmak üzere 450 kisi is sahibi oldu. Ilçede mesleki egitimde bu yil tekstil yili ilan edildi.

VASIFLI ELEMAN ARTACAK

ILK etapta NeSaç ve IFD Tekstil ile anlasma saglandi. Ilçede faaliyet gösteren Ekoten, Sun Tekstil, Zümrüt, Bati Basma Tekstil fabrikalariyla kalifiye eleman yetistirilmesi konusunda görüsmeler yapilacak. IsKur Sube Müdürü Mehmet Nayman ise, kalifiye eleman sikintisini gidermek için kurslar düzenlediklerini, bu sayede hem vatandaslara meslek edindirdiklerini hem de is bulmalarina zemin hazirladiklarini söyledi. Nayman, “Kursiyerlere günlük 15 lira yevmiye veriyoruz. Vasifsiz elemani vasifli hale getirmek istiyoruz. Isverenler bu konuda bizimle irtibata geçebilirler. Bizler de gerekli kurslari açarak gerekli kalifiye eleman ihtiyacini giderelim” diye konustu.

ISSIZLIGI BITIRECEGIZ

GELISEN Torbali’da issizligin genel sorunlar arasinda yer aldigini belirten TTO Baskani Behçet Çinar ise, “Bu sorunun giderilmesi noktasinda isletmelerimizle yapmis oldugumuz temaslarda kalifiye eleman ihtiyaci oldugu belirlendi. Kaymakam Aydin Memük ile Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu’ya bu egitimle ilgili görüslerimizi beyan ettik. Aldigimiz olumlu görüsler neticesinde kalifiye elemanin yetistirilmesi için IsKur, Halk Egitim Merkezi ve Sivil Toplum örgütleri olarak bizlerin destekleriyle yüzde 50 is güvenceli kurslarimizi baslattik. Devaminin gelmesi için elimizden gelen destegi vermeye haziriz. Dileriz ki, yeni açilacak kurslara katilanlarin yüzde 100’ü is sahibi olsun” dedi. Bu konuda meslek liselerinin de destegini gördüklerini ifade eden Çinar, amaçlarinin Torbali’daki vasifsiz elemanlara vasif kazandirmak oldugunu söyledi. Behçet Çinar, “Halkimizin meslek sahibi olmasi bizleri mutlu eder” seklinde konustu.

MURACAATLAR BASLADI

TEKSTIL Operatörlügü Yetistirme Kursu, müracaatlari basladi. Kurs 3 ay sürecek. Toplam 480 saat egitim verilecek. Kurs 08.00 ile 15.00 saatleri arasinda gerçeklestirilecek. Talep olmasi ve aksam grubunun açilmasi dahilinde 15.00 ile 21.00 saatleri arasinda ikinci grup açilacak. Fabrikalara kursiyerleri servis araçlari alip birakacak. Ögle yemegini fabrika verecek. Aksam grubunun açilmasi halinde aksam yemegi de yine fabrika tarafindan verilecek. Kursiyerlere Is-Kur tarafindan günlük 15 lira yevmiye verilecek. Genel Saglik Sigortasi primlerini de Is-Kur karsilayacak. Bu kisiler çalistiklari fabrikalarda istihdam edilince 36 ay boyunca sigortasini Is-Kur ödeyecek. Kursa basvuracak kisilerde 35 yasini asmamis olmak, Torbali’da ikamet ediyor olmak, erkeklerde askerlik hizmetini tamamlamis olmak sarti araniyor.

BU YILKI HEDEF 250 KISI

HALK Egitim Merkezi Müdürü Selahattin Daver, kursun; Kaymakam Aydin Memük ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu’nun destegi ile Torbali Ticaret Odasi ve IsKur’un katkilariyla gerçeklestigini söyledi. Kursun NeSaç ve IFD Tekstil fabrikalarinin talebi dogrultusunda baslayacagini belirten Daver, “Fabrikalar kendileri bu kurs için mekanlarinda özel yerler ayarlayacak. NeSaç 20, IFD ise 40 kursiyer alacak. Her fabrika kursiyerinin yüzde 50’sini istihdam edecek. Bu yil 250 kisiyi meslek sahibi yapmayi hedefliyoruz. Müracaatlar basladi. 20 gün içersinde egitimlere baslayacagiz. Istek olursa diger fabrikalarda da kurs yapilabilir. Örnek olmasi açisindan iki fabrika ile basladik. Fabrikalardan bu yönde talep gelmesi durumunda onlar için de kurslar açilabilir, bir senede istihdam sayisini 300 hatta 500’lere ulastirabiliriz. Biz haziriz.” seklinde sözlerini noktaladi

Hangisi ne kadar oldu?

Uluslararasi piyasalarda altinin ons fiyati 2 ay öncesine döndü. Altin 1700 dolarin üzerine çikti. Istanbul serbest piyasada dolardaki kayip sürdü. Dolar 2 ay önceye döndü.Istanbul serbest piyasada dolar 1,8090, avro 2,3760 liradan güne basladi.Kapaliçarsi’da 1,7972 liradan alinan dolar 1,7976 liradan satiliyor. 2,3662 liradan alinan avronun satis fiyati ise 2,3667 lira olarak belirlendi.Dolar, bu seviyeleri son olarak geçen yil kasim ayinda görmüstü.
Serbest piyasada önceki kapanista dolarin satis fiyati 1,8290 lira, avronun satis fiyati ise 2,3700 lira olmustu.

ALTININ ONSU YENIDEN 1.700 DOLARIN USTUNDE

Uluslararasi piyasalarda altinin ons fiyati 1.714,05 dolar ile bu yilin en yüksek seviyesine çikti.
Geçen haftayi 1.666,46 dolar seviyesinden kapatan altinin onsu dün aksam saatlerine kadar 1.6651.675 dolar seviyelerinde bir hareket izledi. Daha sonra kapanis saatlerine dogru artisa geçen altin 1.700 dolar sinirini asti ve kapanisini 1.710 dolardan gerçeklestirdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web