Büyük Torbalı

2012 yatirim yili olacak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2012 yatirim yili olacak
191 Görüntüleme
15 Ocak 2012 - 22:47
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Göreve 3 ay önce baslayan Kaymakam Aydin Memük, Büyüyen Torbali’nin ihtiyaçlarinin da büyük oldugunu söyledi. Memük, gazetemize yatirim taleplerini anlatti.

TORBALI Kaymakami Aydin Memük, Eylül ayinda göreve baslamasina ragmen ilçe sorunlarini kendisine misyon edindi. Bu yil Torbali’da 30’a yakin yatirim taleplerinin oldugunu ifade eden Memük, “2012 yili yatirim yili olacak. Biz de bu yatirimlarin takipçisi olacagiz” dedi. Yatirimlarin çok yönlü oldugunu belirten Kaymakam Memük, hedeflerini gazetemize anlatti.

ILÇENIN nüfusuna oranla birçok ihtiyacinin oldugunu belirten Memük, “Basta hastane yapilmali. Ilçemizdeki egitim ögretim faaliyetleri için bazi okullara ek derslik ve anaokulu taleplerimiz var. Mermercilik Yüksekokulu’nun fakülte olmasi lazim. Karayollarindan taleplerimiz var.

METROPOLIS’IN ören yeri olmasi için çalismalara hiz verilmesi gerekiyor. Çaybasi ve Selçuk arasindaki 8 kilometrelik yolun duble yol yapilmasini istedik. Ilçenin kavsak sorunlarinin giderilmesi gerekiyor. Egeray projesi kapsaminda demiryolu geçisleri kapatilacak. Tren yolu hattinin yeraltindan geçirilmesi için Bakanliga talepte bulunduk. Bunlarin yani sira hayvanlar için barinak yok, huzurevi, ögretmenevi yok.

SGK ve Jandarma’ya yeni hizmet binasi için arsa arayislarimiz sürüyor. Köy yolarina asfalt ve cami restorasyonlari ile Tematik Park ve Dügün Salonu da ilçeye kazandirilmasi gereken yatirimlar arasinda yer aliyor” dedi.

Yatirimlarin takipçisiyim

TORBALI’DA göreve kisa bir süre önce baslamasina ragmen ilçe sorunlarini kendisine misyon edinen Kaymakam Aydin Memük, 2012 yilinda 30’a yakin yatirim talebinde bulunduklarini söyledi. Yatirimina baslanan ancak tamamlanamayan ve yeni baslayacak olan yatirimlarin takipçisi olacaklarini ifade eden Memük, “Yatirimlar çok yönlü. Belediyeyi, Karayollarini, Saglik Bakanligi’ni, Kültür ve Turizm Bakanligi’ ni, TCDD’yi, Milli Egitim Bakanligi’ni ve daha birçok kurumu ilgilendiriyor. Bu yatirimlarin ilçeye bir an önce kazandirilmasi için ilgili kurumlara taleplerde bulunduk. Ancak bunlarin hem idari, hem mali, hem hukuki yönden takibinin yapilmasi gerekiyor. Herkes gibi biz de üzerimize düsen görevi yapacagiz. Bu koltukta hizmet için oturuyoruz. Yatirimlarin takipçisi olacagiz” dedi.

OKULLARIN KAPASITESI ARTIYOR

EKSIKLIKLERIN tamamlanabilmesi için el birligi yapilmasi gerektigini belirten Memük, “Ilçemizdeki egitim ögretim faaliyetleri için bazi okullara ek derslik ve anaokulu taleplerimiz var. Endüstri Meslek Lisesi’nin ek bina ihtiyaci var. Fatih Ilkögretim Okulu’na anasinifi yapilmasi gerekiyor. Sehit Çavus Haydar Arda Er Ertingi Ilkögretim Okulu’nun 18 derslik ihtiyaci bulunuyor. Gazi Ilkögretim Okulu’nun yikilip yeniden yapilmasi gerekiyor. Anadolu Ögretmen Lisesi, Torbali için çok önemli. Su an eski Kiz Meslek Lisesi’nde çalismalarini sürdüren bu okulumuza kalici bir bina yapilmasi gerekiyor. En önemlisi de ilçemizde bulunan Mermercilik Yüksekokulunun fakülteye çevrilmesi. Torbali büyüyor. 9 Eylül Universitesi Torbali Meslek Yüksekokulu’nun artik 4 yillik fakülte olarak egitime devam etmesi gerekiyor.”

KARAYOLLARINDAN TALEPLERI VAR

METROPOLIS’IN ören yeri olmasi için de çalismalarin sürdürüldügünü ifade eden Memük, “Torbali’nin cografi konumu çok iyi. Antik kent de ilçe için önemli bir merkez. Burasinin ören yeri olmasi için çalismalar sürüyor. Bölgede bir de OSB bulunuyor. Hem bu yatirimlar hem de ilçenin konumu, gündeme otoban baglantisini getiriyor. Gerek Soförler Odasi gerekse diger odalarin talebi üzerine Yeniköy’den otoban yan yol baglantisinin yapilmasi için talepte bulunduk” dedi. Karayollarina çesitli taleplerde bulunduklarini anlatan Kaymakam Memük, “Çaybasi ve Selçuk arasindaki 8 kilometrelik yolun duble yol yapilmasini istedik. IzmirAydin karayoluna üst geçit yapilmasi gerekiyor. Atatürk Mahallesi’ne alt ya da üst yaya geçidi yapilmasi sart. Ertugrul Mahallesi’nden Kaymakamlik önüne giden yolda, bölünmüs yola çikan araçlar, kavsak olmadigi için sikinti yasiyor. Bir an önce bu alana kavsak yapilmali. Belediyenin bu konuda çalismalara basladigini biliyorum. Ama bölgede kamulastirma sorunu yasaniyor. Bu nedenle gecikme yasaniyor” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web