Büyük Torbalı

2013, yatirim yili olacak!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2013, yatirim yili olacak!
171 Görüntüleme
17 Aralık 2012 - 7:58
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

2012 yilinda kaymakamlik tarafindan hazirlanarak 5 bakanliga sunulan 45 proje, Torbali’yi bastan sonra degistirecek. 2013 yilinda hayata geçirilmesi planlanan projeler, devrim niteliginde.

KAYMAKAMLIK,  2012 yili içerisinde Orman ve Su Isleri, Iç Isleri, Kültür ve Turizm, Milli Egitim ve Saglik bakanliklari ile çesitli kurumlara 45 tane önemli proje sundu. Sunulan projeler ilçeyi bastan sona degistirecek. 2013 yili içerisinde hayata geçirilmesi planlanan projelerin yapimina baslanacak ve eski olduklari gerekçesiyle sik sik gündeme gelen kurum binalari yeniden yapilacak. Son olarak yapilan Adliye Sarayi ile birlikte Torbali, Izmir’in en iyi adliye binalarindan birine kavusmustu. Bakanliklara sunulan projeler arasinda, Kaymakamlik Binasi, Jandarma Komutanligi, SGK Binasi gibi yatirimlar bulunuyor.

4 YILLIK UNIVERSITE VE LISE KAMPUSU

EGITIM, saglik, kurum binalari ve turizm yatirimlari kenti ihya edecek. Projelerle, egitim alaninda da kentte büyük degisimler yasanacak. Ilçenin en büyük ihtiyaçlari arasinda olan 4 yillik üniversite için de Milli Egitim Bakanligi’na basvuru yapildi. Projenin kabul görmesi halinde kente, 4 yillik üniversitenin yani sira ayrica bir ögrenci yurdu insa edilecek. Öte yandan yapilmasi planlanan Lise Kampusu için de onay bekleniyor. Yatili ögrencilerin kalabilecegi kampus ile ilçe esnafi büyük gelir elde edecek. Ayrica Saglik Meslek Lisesi bahçesindeki bos alana da Imam Hatip Ortaokulu ve Anadolu Ögretmen Lisesi yapilacak.

Kaymakamdan 45 proje

YENI yil itibariyle Torbali’ya birçok yatirim yapilmasi planlaniyor. Egitimden sagliga, çevre düzeninden yeni hizmet binalarina kadar birçok alanda proje hazirlandi. Ilgili bakanliklara sunulan ve 2013 yilinda yapilacak olan yatirimlar, Torbali’yi bastan sona degistirecek. Kaymakam Aydin Memük, göreve basladigi günden bu yana çesitli bakanliklara 45 tane proje sundu. Sunulan projeler arasinda en dikkat çekici olani ise yeni yapilacak olan hastane arazisinin yanina kaymakamlik ve Jandarma Komutanligi için yeni bina yapilmasi talebinde bulunulmasi oldu. Projeler arasinda Saglik Meslek Lisesi bahçesinde bulunan bos bir araziye, yeni Imam Hatip Ortaokulu ve Anadolu Ögretmen Lisesi için yeni bina yapilmasi talebinde bulunuldu.
SGK BINASINA ONAY

SUNULAN projeler arasinda yine en dikkat çekici ve önemli olanlari arasinda yeni Kaymakamlik Binasi ve Jandarma Komutanligi için yer tahsisi istenmesi oldu. Mevcut binalar hizmet için yeterli olmazken, yeni binalar için hastanenin yapilacagi Orman Fidanligi arazisinin içinde 25 dönümlük bir arazi talebinde bulunuldu. Orman Bakanligi’ndan Jandarma Genel Komutanligi’na devredilmesi için 10 dönümlük bir arazi istenirken, ayrica yeni kaymakamlik binasi içinde 15 dönümlük yer talep edildi. Öte yandan PTTnin arkasindaki 2 dönümlük bir hazine arazisinin SGK Müdürlügü Binasi yapilmasi için Milli Emlak Müdürlügüne basvuru yapildi. Bu talep onaylanirken, Torbali Belediyesi’nin de onay vermesiyle yeni SGK Binasi için ilk kazma vurulacak. Kaymakamlik Binasi’nin yeterli olmadigini dile getiren Kaymakam Memük, “Tadilatlarla hizmet alani daha modern ve estetik bir görünüme kavustu, ama yeterli degil. Jandarma, yapilacak olan hastanenin arkasinda arsa alir ve tasinirsa yeni bir Hükümet Konagi için dügmeye basacagiz. Mevcut bina 50 yil önceki ihtiyaca cevap veriyordu” dedi.

EGITIMDE DEVRIM NITELIGINDE YATIRIMLAR YAPILACAK  

EGITIM alaninda da hiz kesmeden çalismalarin devam ettigini belirten Aydin Memük, sunduklari projelerde egitime önemli bir yer ayirdiklarini söyledi. Sunulan projeler içinde en önemlilerden bir tanesi, ilçeye 4 yillik üniversite yapilmasi. Ayrica üniversitenin yanina ögrencilerin barinabilecegi ögrenci yurdu da yapilmasi planlaniyor. TCDD’nin Halk Yapi’nin karsisindaki arazisine yapilacak Kampus Lise Projesi’nin çalismalari devam ederken, ögrencilerin kalabilecegi bir bina da insa edilecek. Onayin verilmesinin ardindan Kampus Lise insaati baslayacak. Saglik Meslek Lisesi bahçesinde bulunan 10 dönümlük araziye Imam Hatip Ortaokulu ve Anadolu Ögretmen Lisesi yapilmasi için Milli Egitim Bakanligi’ndan talepte bulunuldu. Ilk hedeflerinin ilçeye 4 yillik bir üniversite kazandirmak oldugunu söyleyen Aydin Memük, yikilan köy ve mahalle okullarinin yerine yenilerinin yapildigini belirtti.

ATATURK MAHALLESI’NE DOGALGAZ

KAYMAKAM Aydin Memük, Torbali’nin en büyük yerlesim alanlarindan olan Atatürk, Karsiyaka ve 7 Eylül mahallelerine dogalgaz yapilmasi için de proje hazirladiklarini ve konuyu yetkililere ilettiklerini söyledi. Projelerin üzerinde hassasiyetle durduklarini dile getiren Memük, “Bu bölgelerde oturan vatandaslarimizin taleplerine iliskin proje hazirladik ve gerekli mercilere ilettik. Dogalgazin gelmesi için ugrasiyoruz. Orada oturan vatandaslarimizin buna ihtiyaci var ve bu hizmeti almalari en dogal haklari. Ayrica bu mahallelere IzmirAydin asfaltindan yayalarin daha güvenli geçmesi için üst geçit talebinde bulunduk. En kisa zamanda bu sorunun da çözülmesini bekliyoruz. Çaybasi Mahallesi’nden Belevi’ye kadar bölünmüs duble yol yapilmasi için basvurularimiz var. Insallah bu projelerimiz 2013 yilinda hayata geçirilir ve kentimize birçok yatirim ve hizmet gelir” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web