Büyük Torbalı

2013 yilinda Metropolis’in görkemli yapisi ortaya çikti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2013 yilinda Metropolis’in görkemli yapisi ortaya çikti
215 Görüntüleme
10 Aralık 2013 - 8:32
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Antik kentte 2013 yili kazilari tamamlandi. Bu yil oldukça önemli buluntulara ulasan kazi ekibi, yeni yilla birlikte ören yerindeki çalismalarina baslayacak. Kazi Baskani Serdar Aybek, bu yil bulunan hamam koridorlarinin Metropolis’in en önemi ve görkemli yapisi olduguna dikkat çekti

KULTUR ve Turizm Bakanligi ile Celal Bayar Universitesi’nin isbirligiyle 23 yildir sürdürülen Metropolis Antik Kenti 2013 yili kazilari önceki gün sona erdi. Yil içerisinde yapilan kazilarda oldukça önemli buluntulara ulasilmasiarkeoloji dünyasinda büyük heyecan yaratti. Kazilarin yeni yilda devam edecegini söyleyen Kazi Ekibi Baskani Serdar Aybek,  çevre düzenlemelerinin devam ettigini ve bu alanda yapilan çalismalarda da sona yaklasildigini ifade etti. Bölgede son düzenlemelerin yapildigini dile getiren Aybek, yeni yilda da kazi çalismalarinin devam edecegini belirterek bu yil oldukça önemli gelismelerin yasandigini, hamam yapisi ve spor alaninda sürdürülen kazilarda 40 metre uzunlugundaki koridorun ortaya çikarildigini söyledi.

ÇALISMALAR YENI YILDA DEVAM EDECEK

BU yil önemli verilerin elde edildigini ve Roma Hamami kazilarinin devam edecegini dile getiren Serdar Aybek: “Çalismalarimiz yeni yilla birlikte yeniden start alacak. Oldukça önemli çalismalar kaydettik. 5 yildir hamam yapisi ve spor alaninda devam eden kazi çalismalari sirasinda, 40 metre uzunlugunda bir koridoru gün yüzüne çikardik. 6 bin metrekarelik bir alana insa edilmis. Bana göre Metropolis’in en görkemli yapisi. Servis koridorlari tamamen açilacak. Yeni yilda kazi alanlarini simdi yaptigimiz ören yeri projesi ve gezi rotasina göre belirleyecegiz” dedi.

2000 YILLIK YASAM IZLERI

HAMAMhakkinda bilgi veren Serdar Aybek, “Hamam yapisinin kuzey, güney ve bati dis duvarlarina paralel insa edilen tugla tonozlu koridorlari çok iyi korunmus halde bulduk. Metropolis’te ilk kez karsilasilan bir yapi olan bu koridorlar, 2000 yil önceki toplumsal yasama ait son derece önemli ipuçlari veriyor. Özellikle Roma Imparatorlugu döneminde hamam yapilarinda karsilasilan ve servis koridoru olarak hizmet etmesi amaciyla hamamin dis duvarina paralel insa edilen bu yapilarin hamam çalisanlari ve hizmetlileri tarafindan kullanildigi biliniyor. Kazilar sonucunda hamamin yikanma havuzlariyla ayni paralelde insa edilmis ‘ocaklar’ da tespit ettik. Yeni yilla birlikte bu alanlardaki çalismalarimizi hizlandiracagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web