Büyük Torbalı

2500 vergi borçlusuna ‘Hatirlatma Mektubu’

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2500 vergi borçlusuna ‘Hatirlatma Mektubu’
389 Görüntüleme
25 Temmuz 2012 - 7:30
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Vergi ve prim borçlarina geçen yil getirilen yapilandirmadan yararlandigi halde ödeme sikintisiyla bu hakkini kaybedene ikinci sans geldi. Vergi Dairesi, 2500 mükellefe ‘hatirlatma mektubu’ gönderdi.

GEÇTIGIMIZ yil yürürlüge giren vergi ve prim borçlarina ödeme kolayligi getiren yasadan yararlandiklari halde bazi nedenlerle bu haklari yananlara ikinci hak sansi dogdu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen torba yasaya eklenen bir madde ile yapilandirmadan yararlandigi halde taksitlerini ödeyemedigi için bu hakkini kaybeden Torbali’daki 2500 vergi borçlusuna yeniden yapilandirma imkani getirildi. Torbali Vergi Dairesi Müdürlügü, borçlu mükelleflere hatirlatma yapmak üzere mektup gönderdi.

4 AY IÇINDE  ÖDENME SARTI GELDI

6111 sayili kanun kapsaminda, vergi borçlularina yeniden yapilandirma imkani saglanmisti. Söz konusu yasanin ilk yilinda, vergi borçlularinin bir kismi taksitlerini 2’nin üzerinde aksatti. Bu da, mükelleflerin yapilandirmadan elde ettikleri haklari kaybetmesine yol açti. Ekonomi yönetimi de, bu kapsamdaki vergi borçlularina ikinci bir sans verme karari aldi. Karar dogrultusunda da, taksitlerini aksattigi için, hakkini kaybeden mükelleflere ‘aksattiklari taksitleri ve gecikme zamlarini’ 4 ay içinde öderlerse, yapilandirmaya devam etme hakki verildi.

KAPSAMDA 100 MILYONLUK BORÇ VAR

SÖZ konusu düzenlemenin yaklasik 2500 mükellefi ilgilendirdigi bildirildi. Yine düzenleme kapsaminda yaklasik 100 milyon liralik vergi borcunun yeniden yapilandirilmasina imkan saglandigi kaydedildi. Düzenlemenin hayata geçmesi ile birlikte, 2011 yilinda borcunun taksitlerini aksatanlar basvuruda bulunacaklar ve aksattiklari borçlari dört ay içinde ödeyecekler. 4 ayin sonunda ise yapilandirmadan kaldiklari yerden devam edecekler.

KREDI KARTIYLA ÖDEME IMKANI

TORBALI Vergi Dairesi Müdürü Ramazan Yildirim, vergi borçlarini yapilandiran ancak, ödeme yapmayan ya da eksik ödeme yapan mükelleflere yasa kapsaminda yeniden ödeme imkani verildigini bildirdi. Alacaklarin yeniden yapilandirilmasi hakkindaki 6111 sayili kanun hakkinda açiklama yapan Yildirim, “Vergi borçlarini yapilandiran, ancak ödeme yapilmamasi veya eksik ödenmesi nedeniyle yasayi ihlal eden mükelleflerimize yeniden yasa kapsaminda ödeme imkani verilmistir. Resmi Gazetede yayimlanan 6322 Sayili Kanun ile ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerini 31 Ekim 2012 tarihine kadar geç ödeme zammi ile birlikte ödemeleri halinde yasadan faydalanma imkani getirilmistir. Gelir Idaresi Baskanligimiz tarafindan, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulmasi, vergi dairelerinde olusabilecek yigilmalarin önlenmesi bakimindan borçlarini ödeyecek mükelleflere kredi kartiyla ödeme imkani sunulmaktadir. Mükelleflerimizi, bilgilendirme ve yapilandirmayi hatirlatmak adina mektup göndererek, kanun hakkinda bilgilendiriyoruz” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web