Büyük Torbalı

ÜST GEÇİDİ HABER YAPA YAPA BIKTIK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ÜST GEÇİDİ HABER YAPA YAPA BIKTIK
Serkan Günbay( serkan-gunbay@buyuktorbali.com )
224 Görüntüleme
11 Mayıs 2016 - 8:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Üst geçit asansörlerinden gelen şikayetler ayyuka çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaymakamlığın hemen yanına inşa edilen üst geçit insanları adeta canından bezdirdi.Konu ile ilgili her gün şikayet alıyoruz. Geçtiğimiz gün bir bayan yine konu ile ilgili mail atmış ve haber yapılmasını istemiş. Biz üst geçitleri haber yapa yapa bıktık. Ama yetkililerin konu ile ilgili bir adım attığı yok. Görünen o ki atmaya da niyetleri yok.Torbalı bence adeta üvey evlat muamelesi görüyor.Gaziemir’in en ücra noktasına bile yürüyen merdivenli üst geçit yapan Büyükşehir Torbalı’ya neden merdivenli bir üst geçit inşa etmedi anlamak mümkün değil. Barış Yapı Sitesinin karşısına de bir üst geçit inşa edilecek. Bence burası da diğer üst geçitler gibi olacak. Geçtiğimiz gün bölgeden geçerken üst geçit için o yolun çok dar olduğunu gördüm. Merdivenleri ara sokağa mı uzatacaklar bilmiyorum. Zaten daralan yol üst geçidin yapılması ile tamamen kapanacak. İnşallah bu sefer yürüyen merdivenli bir üst geçit yapılır. Bana kalırsa henüz geç değilken bölgeye Torbalı Belediyesi’nin kapalı pazaryerinin oraya yaptığı gibi bir alt geçit yapılmalı. Alt geçit inşa edilinceye kadar İZBAN için son durak Torbalı olabilir. İleri de Selçuk hattı da açıldığı zaman böyle bir şans olmayabilir. Gece gündüz çalışıp kısa sürede tamamlanır. Böylelikle merdiven sıkıntısı da ortadan kalkar.
Büyükşehir belediyesine neden yürüyen merdiven yapmadılar diye sitem ederken bazı kendini bilmez şahıslar yüzünden iyi ki de yapılmamış diye düşünüyorum. Çünkü üst geçit asansörlerini kısa sürede perişan ettiler. Asansör ile motosiklet ve at taşıdılar.Yürüyen merdiven ile ne taşırlardı onu bilmiyorum. Birkaç kendini bilmez yüzünden tüm Torbalı halkı bu yatırımlardan mahrum kalıyor. Biz yapılan şeye sahip çıkmıyoruz. İnsanlar otobüs, dolmuş beklerken yağmurdan, güneşten korunsun diye duraklar yapılıyor. Ertesi gün bir bakıyorsunuz durakların camları kırılmış. Çocuklar oynasın güzel vakit geçirsin diye oyun parkları yapılıyor. Yine kendini bilmezler oyun parklarındaki oyuncakları ateşe veriyor. Durum böyle olunca da kimse yeniden bir şey yapmak istemiyor. Her durağın her parkın bazına güvenlik veya polis dikemezsiniz.Burada vatandaşlara da görev düşüyor diyeceğim ama eskidenmiş o uyarmalar. Şimdi birisini neden böyle yapıyorsun diye uyarsan başına bela alırsın. O yüzden kimse de etliye sütlüye karışmıyor.

CIVA YİNE KLASINI KONUŞTURDU
Torbalı’ya geldiğim ilk yıllarda tanıdım Cıva İsmail Akman’ı. İlk geldiğim yıllarda Şoförler Odası Başkanlığı seçimleri vardı ve duvarlarda Cıva İsmail’ın afişlerini gördüm. İsminden dolayı hemen hafızamda yer etti. Daha sonra gazeteciliğe başladıktan sonra kendisi ile tanışma fırsatım oldu. İyiki de tanımışım kendisini. Gerçekten dobra dobra, kimseden çekinmeyen ve lafını esirgemen birisi. Türkiye’de de tanımayan yok maşallah. Kars’tan Antalya’ya, Ağrı’dan Edirne’ye Cıva denildiğinde herkes önünü ilikliyor. Herkes ile güzel bir diyalogu var. Torbalı’da da şoför esnafının sıkıntılarını çözmek için elinden geleni yapıyor. Tabiki oturduğu koltuk nedeniyle bunu yapmak zorunda.Ancak herkes Cıva İsmail kadar başarılı olamaz.Doğu da, Karadeniz de, Trakya’da nerede olursa olsun aracı yolda kalan, şoförler odası ile işi olan Cıva’yı buluyor. Cıva İsmail bir telefon ile işi hallediveriyor, ağzınız açık kalıyor. Cıva İsmail geçtiğimiz hafta sonu kızı Münevver Akman’ı nişanladı. Aquapolis Yüzme Havuzu’nda düzenlenen nişan törenine davetliler adeta akın etti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu da nişan için kalmış gelmiş. Hem de ilk davetlilerden birisiydi.Nişan böyle kalabalık olduysa düğünü çok merak ediyorum. Eylül veya Ekim gibi de düğün yapılacakmış. Davet edilirsen düğüne de katılmak isterim.Münevver Akman ve Serdar Toklu’yahayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Akman ve Toklu ailelerini de kutluyorum.

BU DERNEK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATAR
1905 Galatasaraylılar Derneği geçtiğimiz gün beni, Gazetemizin Haber Müdürü İbrahim Danış ve Torhaber editörü Metin Gürbüz’ü öğle yemeğinde ağırladı. Cüneyt Altındiş’inArkatlı Çarşısı’ndaki mekanında güzel bir şekilde ağırlandık. Başta Dernek Başkanı Erkan Akın olmak üzere tüm dernek yöneticilerine bu nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Erkan Akın ve yönetim kurulu üyelerinin çok farklı projeleri var. Torbalı’daki Galatasaray taraftarını bir araya getirmek için kurulan dernek çok başarılı çalışmalara imza atacak. Genç ve kararlı yöneticiler ellerini taşın altına koydular. Bugüne kadar açılamayan derneği 7 ay önce açmayı başardılar. Bu sezon Galatasaray istenilen performansı sergileyemedi. Gerçi her sezon şampiyon olursa ligde heves kalmaz. Arada başka takımlarda şampiyon olacak ki rekabet gelsin.1905 Galatasaray Severler Derneği yöneticilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

ZENYA SINIRLARINI AŞTI
Torbalı’da yaklaşık 400 müteahhit var. Her biri birbirinden farklı projelere imza atıyor. İlçede her gün onlarca binanın temeli atılıyor ve çok sayıda bina yükseliyor. Tabi genel olarak bakıldığından başarılı işlere imza atan da var, vasat olanda var. Son yıllarda hızlı bir yükseliş gösteren Zenya Mühendislik her geçen gün büyümeye devam ediyor. Murat Özgörüş ve Zekiye Önen tarafından kurulan Zenya Mimarlık kısa sürede kendisini kanıtladı. Girişimci kişilikleri ile ön plana çıkan Zenya’nın ortakları Torbalı’nın dışında da yüzlerce projeye imza atıyor. İkilinin geçtiğimiz yıl Didim’de temelini attıkları otel bitmek üzere. Zenya Mühendislik ayrıca Torbalı’da bugüne kadar yapılmış en büyük siteyi inşa etmeye hazırlanıyor. 2 ayrı projede yaklaşık 1000 daire inşa edilecek. Zenya Mimarlığı tutabilene aşk olsun. Torbalı’nın böyle girişimcilere ihtiyacı var.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web