Büyük Torbalı

AYRANCILAR FELÇ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
AYRANCILAR FELÇ
Serkan Günbay( serkan-gunbay@buyuktorbali.com )
239 Görüntüleme
19 Mayıs 2016 - 8:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’nın parlayan yıldızı haline gelen 50 binlik nüfusu ile ilçe olmaya aday olan Ayrancılar’da trafik yoğunluğu hayatı felç ediyor. Özellikle iş çıkışlarında kavşakta yaşanana yoğunluk uzun süre trafiği kilitlenmesine neden oluyor. Yazıbaşı ve Pancar yolunda bulunan sanayi kuruluşları nedeniyle İzmir Aydın hattı üzerinden çok sayıda ağır tonajlı araç geçiş yapıyor. Pancar yoluna dönmek isteyen araçlar burada uzun süre trafiği kilitliyor.Bu durumdan yolu kullanan tüm araç sahipleri dertli. Karayolları Bölge Müdürlüğü bu yolu duble yola haline getirecek. İnşallah Pancar kavşağında yeni bir düzenlemeye gidilirde vatandaş rahat eder. Karayollarının çalışması nedeniyle yoğun bazı bölümleri tek şeride düşüyor. Bu da yoğunluğun iki katına çıkmasına neden oluyor. Yolun sağ tarafındaki tali yolu kullanan sürücüler sıkıntıya neden oluyor. Bu tali yolda oldukça hızlı giden sürücüler her an bir kazaya sebep verebilirler.

MOTORLARA DİKKAT

Yaz geldi, Torbalı’da motosikletler yollara çıkmaya başladı.  Torbalı yurt genelinde yapılan değerlendirmede en çok motosiklet kullanılan merkezlerden birisi. Her gün yüzlerce motosiklet yollara çıkıyor. Tabi bunun trafiği rahatlattığı avanjayı olduğu gibi kaza sayısının 3-5 kat artması gibi dezavantajı da var. Yaz geldiğinde ölümlü kazaların sayısı da bir hayli artıyor. Çocuğuna binmesi için motosiklet alan aileler ehliyet ve kask gibi hayati önem taşıyan ekipmanları dikkate almadığı için sonunda üzülen taraf oluyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen aileler yeteri kadar donanıma sahip olmayan 18 yaşının altındaki çocuklarına motosiklet alıp trafiğe çıkmasını sağlıyor. Gelen acı haberin ardından ise ağlayıp sızlıyor. Çok iyi hatırlıyorum dönemin Kaymakamı Zeki Arslan yaz aylarında motosikletlerden kaynaklanan ölümlü kazaların ardından bir uygulama başlatmıştı. ‘Analar artıkağlamasın’ adı verilen projede motosiklet sürücülerine ücretsiz kask dağıtılmıştı. Yapılan uyarıların ardından kaza sayısı biraz daha azalmıştı.

OKULLARDA YIL SONU BEREKETİ

2015-2016 eğitim öğretim yılı önümüzdeki ay sona erecek. Okullarda yıl sonu hareketliliği yaşanmaya başladı. Ancak geçtiğimiz yıllara oranla yıl sonu etkinlikleri daha bir görkemli yapılıyor. Bu konuda Okul Müdürleri ve eğitim kadrosuna büyük görev düşüyor. Öğrencileri yönlendiren öğretmenleri çok farklı proje ve eserlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Son yıllarda ilçede TÜBİTAK ortaklı bilim fuarları da arttı. Öğrenciler yaptıkları projeler ile görücüye çıkıyor. Çok farklı projeler üretiliyor. Bu konuda Kazımpaşa’da yapılan bilim fuarı üst düzeydeydi. Öğrenciler görülmemiş icatlara imza atmış. Deprem yatağından, bisikletli şarj cihazına kadar 75 proje vardı. Torbalı’da uzun yıllardır eğitimcilik yapan Ümit Uzun hocam okulun adına yakışır bir bilim fuarına imza atmış. Kendisini, öğretmenleri ve öğrencileri kutluyorum. Artık eğitim sistemi değişti. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Şimdi öğrenciler her şeyi görüp yaşayarak öğreniyor. Bizim dönemimizde sadece ders kitaplarında gördüklerimiz ile yetinirdik.Yeni nesil çok şanslı. Akıllı tahtalar, bilimse ve kültürel geziler her şey var. Yeter ki öğrenmek isteyin. Bu konuda velilere de büyük görev düşüyor. Veliler çocuklarını yönlendirip daha başarılı eğitim almalarını sağlıyorlar. Yeni yeni başlayan yılsonu geceleri 15 Haziran tarihine kadar daha da artacak.

İTFAİYE’DEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

Gazetecilik çok zor bir meslek. Her gün Torbalı halkını ilgilendiren haberler yapmanız gerekiyor. Torbalı’da toplantı ve etkinlik kültürü çok fazla yaygınlaşmadığı için haber yapmakta bir o kadar zor. İşimiz gereği polis, jandarma ve itfaiye ile iç içe çalışmak zorundayız. Ancak son zamanlarda kurum ve kuruluşlardan destek alamıyoruz. Örneğin İtfaiye bir vakaya çıkış yapıyor Muhabir arkadaşlarımız da haber yapmak için itfaiyenin nereye gittiğini öğrenmek zorunda. Bu nedenle 110 ihbar hattını arayıp olayın nerede olduğunu soruyor. Ancak pek bilgi alamıyor. İtfaiye’de gerçekten çok önemli bir görev icra ediyor. Saniyeler ile yarışan itfaiye erleri olay yerine en kısa zamanda varıp müdahale etmek istiyor. Ama bizi de anlamaları gerekir. Torbalı halkına en kısa sürede ve doğru bilgi aktarmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web