Büyük Torbalı

‘Aziz Başkan buraya, ekmeğimizi alma’

Güzergâhları elinden alınıp, Torbalı-İzmir dolmuşlarına verilen şehir içi dolmuş şoförleri dün büyük bir eylem yaptı. İki defa yolları kesen dolmuşçular, zaman zaman Emniyet ekipleri ile karşı karşıya geldi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
‘Aziz Başkan buraya, ekmeğimizi alma’
337 Görüntüleme
09 Mart 2017 - 10:17
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

DÜN Torbalı’da çok farklı bir eylem gerçekleşti. İlçede 18 yıldır hizmet verdikleri güzergâhın İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla ellerinden alınıp, Torbalı-İzmir güzergahında çalışan dolmuşlara verilmesini protesto eden şehir içi dolmuş şoförleri trafiği durdurdu. Önce belediye meydanını araçlarıyla trafiğe kapatan dolmuşçular saatlerce kendilerine muhatap aradı. Zaman zaman polislerin müdahale ettiği dolmuşçuları ilk olarak AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya sakinleştirdi. Kaya’nın ricasıyla protestoları sonlandıran sürücüler 2 saat sonra da Ertuğrul Dörtyol’u trafiğe kapatarak eylemlerine devam etti. Yaklaşık 1 saat boyunca hem Mithatpaşa hem de Kazım Dirik Caddesi’ni trafiğe kapatan dolmuşçular sık sık ‘Aziz Başkan buraya, ekmeğimizi alma’ sloganları attı.
TRAFİK TIKANI
İzmir-Torbalı güzergâhında çalışan S.S. 11 Nolu, S.S. 25 Nolu ve S.S. 66 Nolu Minibüsçüler Kooperatiflerine bağlı dolmuşların UKOME kararıyla bu sabah şehir içi seferlerine başlaması, mevcut şehir içi dolmuşlarının ise trafik polisi tarafından engellenmesi sonrasında araç sahipleri ayaklandı. İlk olarak İlçe Garajı’nda eylem yapan minibüs sahipleri daha sonra belediye meydanını trafiğe kapattı. Garajda silah seslerinin de geldiği ifade edilirken polis dolmuşçuları zor sakinleştirdi. Torbalı-İzmir dolmuşlarının şehir içine çıkmayacağı açıklamasıyla dağılan şoförler daha sonra bu araçların seferlere yeniden başlamasıyla aynı eylemi Torbalı’nın kalbinde yaptı. Ertuğrul Dörtyol’u trafiğe kapatan ekiplere müdahale eden Emniyet Müdürü Özer Yılmaz, “Siz de, diğer dolmuşlar da sefere çıkmayacak” deyince taraflar eylemini sonlandırdı. Şehir içi ulaşım daha sonra yeşil dolmuşlarla devam etti. Haberin Devamı 6’DA

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web