Büyük Torbalı

Ebe çok psikolog yok!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ebe çok psikolog yok!
245 Görüntüleme
25 Mayıs 2010 - 22:08
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Son yillarda ruhsal bunalimlarla anilan Torbali’da günde 25 gencin basvurdugu Gençlik Danisma Merkezi’ne 3 yildir 1 psikolog atanamadi. 3 ebe ve 1 doktorun görev yaptigi merkezde randevular Agustos ayina veriliyor.

125 bine dayanan nüfusunun yüzde 40’i gençlerden olusan, 25-29 yas araligi 11 bin 388 kisinin yasadigi il-çedeki Gençlik Danismanlik ve Sag-lik Hizmet Merkezi’ne 3 yildir kadro-sunda bulunmasina ragmen psikolog atanmamasi tepki topluyor. 3 ebe, 1 doktor, 1 hademenin görev yaptigi merkeze genellikle gençler basvurul-masina ragmen bir psikologun ata-masi bir türlü gerçeklestirilmedi. Son yillarda artan intihar vakalari ile gündeme gelen ilçede gençlere yöne-lik hizmet veren tek kurumda psiko-logun görev yapmasi için Saglik Bakanligi Valilik, Saglik Hizmetler Il Müdürlügü nezdinde görüsmeler ya-pan Torbali Saglik Grup Baskanligi’-nin tüm girisimleri sonuçsuz kaldi. Kadrosunda psikolog bulunmayan ve tüm ihtiyaçlari tek doktor ile hizmet vermeye çalisilan kurumda randevu-lar Agustos ayina bile verilmeye baslandi.

KADRODA VAR, KURUMDA YOK

IZMIR’DEKI 5 gençlik merkezinden biri olan Torbali Gençlik Danisman-lik ve Saglik Hizmet Merkezi’ne basvuran genellikle aile içi iletisim kopukluklari, fiziksel gelisim, gele-cek kaygisi, dikkat daginikligi gibi sorunlarla geliyor. 3 yilda 4500 kisi-nin hizmet gördügü merkez tamamen randevu sistemiyle faaliyet gösteri-yor. 4500 gencin ise kayitlari tutu-luyor ve her ay periyodik olarak ta-kip ediliyor. 3 yildir faaliyet gösteren kurumda 1 doktor, 3 ebe hizmet veriyor. Kuruma aile planlamasi ve kadinsal sorunlar için basvuran va-tandaslara 3 ebe ile hizmet verilirken diger tüm basvurularda kurumun tek doktoru Gürkan Ergün görev yapi-yor. Yogun basvuruya yetisemeyen Ergün, kimi zaman 3 ay sonrasina randevu vermek zorunda kaliyor. Il Saglik Müdürlügü’ne bagli Gençlik Danisma Merkezleri’nin kadrosunda bir psikolog bulunmasi gerektigi il-gili mevzuatlarda yer aliyor

GIRISIMLER SONUÇSUZ KALDI

GENÇLIK Danisma Merkezleri’nin kadrosunda mutlaka psikolog bulun-durulmasi gerekmesine ragmen Tor-bali’ya kadro ayrilmamasi sik sik Izmir’deki yetkililere iletildi. 3 yildir Torbali’ya psikolog gönderilmesi, kurumun daha verimli islemesi için mücadele eden Saglik Grup Baskan-ligi ve Torbali Kaymakamligi’nin bu konudaki girisimleri sonuçsuz kaldi. Izmir Valiligi, Sosyal hizmetler Il Müdürlügü’ne 3 yil boyunca çesitli defa iletilen sorun son olarak 2 ay önce Izmir’e gelen Saglik Bakani Recep Akdag’a iletildi. Konunun takipçisi olduklarini, kurumda bir psikologun hizmet vermesi duru-munda daha islevsel olacagini söyle-yen Saglik Grup Baskani Doktor Is-mail Arslan: “Zaten Izmir genelinde bir psikolog kadro sikintisi var. Kad-romuz bulunmasina ragmen psikolog eksikliginden dolayi atama yapilami-yor. Sözlesmeli doktorlar da Torbali’-yi tercih etmiyor” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web