Büyük Torbalı

Görme engelli Onur’dan hayat dersi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Görme engelli Onur’dan hayat dersi
432 Görüntüleme
26 Ekim 2010 - 21:15
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Dogustan görme engelli olan Onur Ozlu, tüm zorluklara ragmen hayata tutunuyor. Torbali Lisesi 3. sinifta ögrenim gören Onur’un en büyük hedefi ise siyasetçi veya gazeteci olmak

TORBALI Atatürk Anadolu Lisesi 3. sinifta okuyan görme engelli Onur Ozlu, tam bir hayat dersi veriyor. Gözleri görmedigi hâlde bütün derslerinde basarili olan Uz, sinif arkadaslari tarafindan çok seviliyor. Sinifinin en çaliskanlari arasinda yerini alan Onur Ozlu, hayatta hiç bir engelin kendisini yildiramayacagini söyledi. Ilkögretim egitimini Bornova Asik Veysel Görme Engelliler Ilkögretim Okulu’nu basari ile tamamlayan Onur Ozlu, daha sonra babasinin isinden dolayi ilçemize yerlesmek zorunda kaldi. Torbali Atatürk Anadolu Lisesinde ögrenimine devam ediyor. Derslerini özel kabartma kitaplardan takip ettigini dile getiren Onur Ozlu, “Görme engelli olmama ragmen derselerimde basariliyim. Bütün dönemlerde tesekkür ile ögrenimimi tamamladim. En büyük hedefim siyasetci ve gazeteci olmak” dedi.

EN ÇOK  ATATURK’U GÖRMEYI ISTERDIM

ASIYE-Celal Ozlu çiftinin 2 çocugundan küçügü olan Onur Ozlu, dogustan görme en-gelli. Hayata karsi küsmeyi aklindan bile geçirmedigini, okuldaki arkadaslarinin çok yardimci oldugunu dile getiren Onur, “Okuldaki arkadaslarimi çok seviyorum. Bana çok yardimci oluyorlar. Bazi konulara geç kaldigimda, bana tekrar okuyup anlatiyorlar. Ögretmenlerim ve arkadaslarim benim üzülmemem için kelimelerine çok dikkat ediyorlar. Çok ince davrani-yorlar. Aslinda bu durum beni üzüyor. Istedikleri sakayi yapabilirler. Diger okulumda birbirimize çarptigimizda, ‘Kör müsün kardesim?’ deyip ken-dimizle sakalasirdik. Buradaki ögretmenlerim ve arkadaslarim bu konuda benim için çok hassas davraniyorlar” dedi. Ilçemizde engelliler için hiç bir sosyal faaliyetin ve yasam alanlarinin olmayisindan dolayi zorluk çektigini ifade eden Ozlu, “Izmir Merkez’deki çogu yerlerde trafik isiklari sesli. Burada yok. Engellilerin yürüyebilecegi bir kaldirim bile yok. Tüm kaldirimlar kahvelerin sandalyeleri tarafindan isgal edilmis. Bu yüzden yolun ortasindan gitmek zorunda kaliyorum” dedi. Muhabirimizin “Eger gözlerin görseydi en çok neyi görmek isterdin’” sorusu üzerine Onur Ozlu, “Eger gözlerim görseydi en çok Mustafa Kemal Atatürk’ü görmek isterdim. Onun aydin fikirlerini, yüce zekâsini hep okuyorum ama yüzünü ve gözlerini çok merak ediyorum” dedi.

BASARILARI EN BUYUK ONUR

ONUR’UN en büyük destekçisi olan ve her gün oglunu okula birakip okuldan alan fedakâr annesi, oglunun basarilarinin kendilerine çok büyük ödül oldugunu ve Onur gibi bir evlada sahip olduklari için hep dua ettigini bildirdi. Onur’un kendi islerini hep kendisinin hallettigini dile getiren annesi Asiye Ozlu, “Onur görme en-geli olmasina ragmen her zaman kendi isini kendisi halleder. Odasini bile kendisi toplar. Hayatta onu hiç bir sey yildirmaz. Basarilarini gördükçe ba-sim daha da dik yürüyorum” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web