Büyük Torbalı

YGS’nin şampiyonları matematiği sildi süpürdü

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
YGS’nin şampiyonları matematiği sildi süpürdü
1.836 Görüntüleme
21 Mart 2015 - 8:32
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

YGS sonuçları önceki gün açıklanırken, Türkiye’de olduğu gibi Torbalı’da da sonuçlar pek de memnun etmedi. Torbalı birincisi Körfez Dershanesi’nden İlker Yapıcı olurken, onu Kavram Dershanesi’nden Ece Terken Uzar ve Dilek Koldaş takip etti.

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2015Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını açıkladı. Torbalı’daki dershaneler de sonuçları büyük bir heyecanla beklerken, ilçede önemli dereceler elde edildi. Torbalı’nın en başarılı öğrencisi Körfez Dershanesi’nden İlker Yapıcı olurken onu Kavram Dershanesi’nden Ece Terken Uzar takip etti. Dereceye giren her iki öğrencinin de matematikteki sorulara büyük ölçüde doğru yanıt verdiği görüldü. İlker Yapıcı, matematik sorularının tamamını doğru yanıtlarken, Ece, sadece iki yanlış yaptı.

600 BİN KİŞİ BARAJI GEÇEMEDİ

ÖSYM,15 Mart 2015 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) girerek sonuçlarını bekleyen 2 milyonun üzerindeki aday ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini en kısa sürede bitirebilmek amacıyla, büyük bir özveri ile çalışarak sınav sonuçlarını sadece 4 gün sonra, yani 19Mart 2015 tarihinde açıkladı. Teknolojik çalışmalar sonucunda sınav sonuçları erken açıklandı. Adayların en çok başarılı olduğu ders Türkçe iken, en başarısız olunan Fen Bilimleri testinde ortalama 4 soru bile doğru yapılamadı. Her yıl olduğu gibi kız öğrenciler erkek öğrencilerden daha başarılı olurken, 575 bin 786 aday 180 barajını aşamayarak üniversiteye giriş sınavının ikinci aşaması olan LYS’ye girmeye hak kazanamadı.

6 PUAN TÜRÜNDE BİRİNCİ

Açıklanan sınav sonuçlarına göre Torbalı’nın en başarılı öğrencisi Körfez Dershanesi’nden İlker Yapıcı oldu. Lise son sınıf öğrencisi olan İlker, Türkçe ve Fen Bilimleri’nde ayrı ayrı olmak üzere 35 soruya doğru yanıt verirken, sadece 5 yanlış yaptı. Matematik’te 40 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Yapıcı, Sosyal Bilimler’de ise 40 sorunun 28’ini doğru, 12’sini ise yanlış yanıtladı. YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde Torbalı birincisi olan Yapıcı, aldığı 467 puanla da Türkiye genelinde 655’inci olmayı başardı. Dershane Müdürü İsmail İnce: “TEOG’da üç öğrencimiz bütün sorulara doğru yanıt verip Türkiye birincisi olmuştu. YGS’de de öğrencimiz İlker Yapıcı’nın elde ettiği sonuç ile başarımızı perçinlemiş olduk” dedi.

ÖĞRENCİLER ÜST SIRALARDA YER ALDI

YGS’de en başarılı olan dershaneler arasında yer alan Kavram Dershanesi’nin öğrencilerinden Ece Terken Uzar, Torbalı ikincisi oldu. Matematikte sorulan 40 sorunun

38’ini doğru yanıtlayan Ece, Türkiye sıralamasında da üst sıraları zorladı. Dershanenin Bir diğer öğrencisi Dilek Koldaş, YGS-1 puan türünde aldığı puanla Torbalı’da üçüncü olmayı başardı. Dershanenin Kurucu Müdürü Çetin Aslan, öğrencilerini tebrik ederken, LYS’de daha iyi sonuçlar elde edeceklerini söyledi. Uğur Dershanesi’nden Şebnem Öner, YGS-2 puan türünde 424 puan alarak, ilçede dördüncü oldu. Emre Ulubaş YGS-2’de 396, Volkan Bardakçı ise 393 puan alma başarısı gösterdi. Uğur Dershanesi Müdürü Reyhan Ülvan: “Her zamanki gibi bireysel ve kitlesel alanda başarılı olmanın sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

GÖKHAN YALKALK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web