Büyük Torbalı

ARKA SAYFAYA SELAM OLSUN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ARKA SAYFAYA SELAM OLSUN
Gökhan YALKALK( g.yalkalk@buyuktorbali.com )
456 Görüntüleme
30 Haziran 2015 - 8:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

YAKLAŞIK 2 aydır gazetedeki konumum değişti. Artık daha rahatım, günlük haber peşinde koşturmuyorum. Onun için, ben de günlük köşe yazıları yazmaya başladım. Bir de haftada iki gün röportaj yapıyorum. Röportajlarım epey ünlendi. Ama ben özellikle köşe yazmayı daha çok seviyorum. Fakat bu ara sayfalarda yazmak beni kesmiyor. Arka sayfaya selam olsun. Zaten Kubilay Kaplan abim de hafta sonu dağa çıkıp, hafta içi top oynamaktan pek de konu bulamıyor. Kendisi 3. sayfada yazsın, ben de arka sayfaya terfi edeyim. Zaten ben Yazı İşleri Müdürü olarak bu konuda yetkiliyim ama benim üstümde yayın yönetmeni var, onu ikna etmeliyim. İnternette baktım, benim köşe Kubilay abinin köşesinden daha çok okunuyor. Kısa sürede okuyucum reytingimi arttırdı. Ama Kubilay abi, ben illa orada yazcam diyorsa, o zamanda bana saygı duymak düşer. Ama haftada bir güzelleme, sonra gülmece, ardından seçmece ile köşeyi okutamazsın sevgili abim. Vatandaş gazeteye bakınca, önce arka sayfayı çeviriyor. Adem Aksakallı yazarken felaket bir reytingi vardı. Daha eskiye gidersek arka sayfa güzeli, hayat güneşi; Hüseyin Günaydın’ı hatırlıyorum da, ne günlerdi be. Bazı okuyucular gazeteyi arar: “Hüseyin beye günde iki kere yazdıramaz mısınız” diyen olurdu. Biz de “Beyefendi bizim gazetemiz günde bir kere yayınlanıyor” cevabını verince okuyucu özür dileyip telefonu kapatırdı. Biliyorum, günlük yazmak kolay değil, aynı dert benim de başımda var. Ama okuyucu hareket istiyor, atraksiyon istiyor.

Kubilay abiye konu önerileri

Tabi yazmak için halka inmek lazım. Bir iki haber kaynağı, 3-5 kulağı kesik duayen ile konuşarak köşe yazılmaz. Ben biraz kendisine konu önerisinde bulunayım. Biliyorum her konu seni sarmaz. Aşağı tükürsen bıyık, yukarı tükürsen sakal. En iyisi farklı konular bulayım.

  • En iyi ramazan iftarı nerede açılır? Sahurda açık olan mekânlar neresi?
  • Bu sene yaz niye gelmiyor? Ayva çiçek ne zaman açacak?
  • Domatesler kızardı mı, patlıcan oturtma nasıl yapılır?
  • Ah nerde eski Ramazanlar, Naim Hoca ile bir röportaj mı yapsak. Yoksa Torbalı’nın meşhur papazına Eski Torbalı’yı mı anlattırsak…
  • Bıldırcın ne zaman yumurta yapar, kekliğin çiftleşme sezonu ne zamandır?

Bizimkisi biraz espri ağırlıklı oldu. Zaten Kubilay abi her zaman der ki “Torbalı’da espri ve gülmece çok zayıf.” Hatta Torbalı’nın Sesi’ndeki Foto Şaka’nın mucidi bizzat kendisidir. Biz de biraz gülmece yapalım istedik. Kubilay abimizin geniş hoşgörüsüne dayanarak…

Futbol ve siyaset

Hafta sonu Galatasaray Taraftarlar Derneği kongresini yaptı ve yeni başkanını buldu. Yaklaşık yarım asırdır dernek kurmaya çalışan Cim Bomluları tebrik ediyorum. Fenerlilere madara olmuşlardı, “dernek bile kuramıyorlar” lafları ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Dört yıldızı takınca, iyice cesaretlenip patlattılar derneği. Hadi bakalım, hayırlısı. Birçok partiden kurucu var, yönetim mozaik olmuş. Başkan ise CHP’nin eski gençlik kolları başkanı. Zaten Fenerlilerin Derneği de AK Parti ağırlıklı. Beşiktaş’ın da Başkanı CHP’de parti içi muhalif lider değil mi? Torbalıspor’un Başkanı da AK Partili Belediye Başkan Vekili. Olur, bu kadar siyaset, her şeyimiz siyasete endeksli değil mi kardeşim. Biraz da spora bulaştıralım, ne var bunda… Hem bana sorarsanız Bekir Özel ne sağcı ne de solcudur. Kelimenin tam manası ise futbolcudur, futbolcu. Torbalıspor’da oynadığını duymuştum ama Kıbrıs’ta bile top koşturduğunu rivayet edenler var. Örgütlenmeyi başaran Galatasaraylı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yakın zamanda bir lokal, bir de ara sıra maçlara gitmeler falan çok iyi olur. Bize de bol bol haber çıkar.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web