Büyük Torbalı

Çobanlar sertifikali olacak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Çobanlar sertifikali olacak
242 Görüntüleme
06 Ocak 2014 - 8:23
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hayvan bakiciligi konusunda Sertifikali Hayvan Bakiciligi Kurslari açilacak. Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi’nin merkez ve tasra teskilatlarinca tarimsal üretimde verim ve kaliteyi arttirmak, tarimsal ürünlerin ekonomik bir sekilde elde edilmesini saglamak amaciyla kurslar düzenlenecek

GIDA, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, il ve ilçelerdeki müdürlükleri araciligiyla hayvan bakicilik kurslari düzenleyecek. Kurs sonunda basarili olanlara sertifika verilecek. Uygulamanin, talep olmasi halinde Torbali’da da hayata geçirilecegi ögrenildi. Modüler egitim programi kullanilarak il, ilçe milli egitim müdürlükleri veya il, ilçe halk egitim merkezi müdürlükleri, damizlik koyun keçi yetistirici birlikleri ve damizlik sigir yetistirici birlikleri ile isbirligi halinde çobanlik egitimleri verilecek.

ÇOBANLARA MESLEKI STATU

Büyük ve küçükbas hayvancilik sektöründe yapilacak çoban egitimleri ile kirsalda yasayan issiz gençler için yeni bir is kapisi açilmasi da planlaniyor. Çobanligin bir meslek haline gelmesi ve köyden kente göçü engellemenin hedeflendigi kurslarda; hayvan ahiri veya barinagini düzenleme, geçici barinak kurma, hayvan irklarini tanima, besleme ve bakimini yapma, çogaltabilme, hastaliklara karsi koruyabilme, süt elde etme, otlatma ve meracilik konusunda katilimcilara bilgi aktariminda bulunulacak.

BIRÇOK AMACI VAR

Hayvan bakiciliginin bir meslek haline gelmesiyle yeni istihdam olanagi beklenen çoban egitim kurslarinin birçok amaca hizmet edecegi ögrenildi. Bu amaçlarin baslicalarinin sunlar oldugu ögrenildi: Süt hayvanciliginin hizli gelismesiyle verimlilik açisindan Avrupa standartlarini yakalamak. Dengeli beslenme ve daha titiz bakim isteyen yüksek verimli hayvan irklarinin kötü bakim sartlari nedeniyle heba edilmemesi. Avrupa’da hayvan bakiciligi, ziraat mühendisi gibi egitim almis uzman kisiler tarafindan yapilan bir meslektir. Ancak ülkemizde hayvan bakiciligi bir meslek olarak gelisemedi. Geliri yüksek ve keyifli bir is olan bakiciligi özendirerek, yeni bir istihdam firsati yaratmak. Ayni zamanda hayvan sagligini kontrol altina alarak, verimliligi daha da arttirip üreticinin gelirinin artmasi saglamak.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web