Büyük Torbalı

Inisiyatif için birlikte Ankara’ya baski yapin

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Inisiyatif için birlikte Ankara’ya baski yapin
210 Görüntüleme
22 Ocak 2012 - 21:59
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi Izmir ÇED Hizmetleri Sube Müdürü ve Mermerciler Odasi Baskani’nin konusmaci olarak katildigi toplantida sektörün sorunlari masaya yatirildi. Yetkililer, isin plan asamasinda “ÇED görüsü alinmasi sart” dedi

TORBALI Ticaret Odasi ‘Sektör Bulusmalari’ adi altinda cumartesi günleri düzenledigi etkinlikte bu hafta Mermercileri agirladi. Sektörün sorunlarinin tartisildigi ve çözüm önerilerinin görüsüldügü toplantiya konusmaci olarak Mermerciler Odasi Baskani Tayfun Geylan ile Izmir ÇED Hizmetleri Sube Müdürü Devrim Kiliç katildi. Katilimcilarin sorunlariyla sekillenen toplantida, ÇED’in sancili bir süreç olarak görüldügü, bazi inisiyatifler sayesinde islerin daha kolay halledilecegi belirtildi. Sube Müdürü Kiliç ise, inisiyatif saglanmasi için sektör temsilcilerinin birlik olarak Ankara’ya baski yapmasi gerektigini söyledi. Kiliç ÇED görüsünün, isin plan asamasindayken alinmasi gerektigini belirterek, “Aksi takdirde projenin yüzde 2’si kadar cezasi var. Bu parayi neden isinize harcamayasiniz” dedi.

ARTIKLARI KAZANACAGIZ

TOPLANTININ açilis konusmasini yapan TTO Meclis Baskani Abdulvahap Olgun, toplantida mermercilik, kimya ve madencilik faaliyetlerini yürüten temsilcilerin bir araya geldigini belirterek, katilimcilara tek tek tesekkür etti. Daha sonra söz alan Izmir Mimarlar Odasi Baskani Tayfun Geylan ise, son 2 yildir mermer artiklarinin karayollari yol çalismalarinda kullanilmasi için, çamurlarin da çimento fabrikalarina vermek için üniversitelerde analiz edildigini söyledi. Artiklarin sanayi alanlarinda kullanilmasi için çalistiklarini söyleyen Geylan, “Kalkinma Ajansi ile de, mermer artiklarini toplamak, kiriklarin makineden geçirilerek karayollarinda kullanilmasini saglamak için çalismalar yürütüyoruz” dedi. Geylan basarili olduklari takdirde hem çirkinligin önlenecegini, hem artiklarin geri dönüsümünün saglanacagini hem de firmalarin sorunlarinin çözülmüs olacagini söyledi.

GÖRUS ALMAK ZORUNDAYIZ

BELDE belediyelerinin kapatilmasiyla imar sikintilarinin yasandiginin belirtilmesi üzerine Kiliç, “Büyüksehir Belediyeleri planlari iptal etti. Belediye’den görüs almak mecburiyetindeyiz. Ancak bazi durumlarda geçerli olan muafiyet durumlari belgelenirse o zaman görüs almiyoruz” dedi. Diger bir katilimcinin, ÇED görüsü için gelen memurun Tarim Müdürlügü’ne danismasi gerektigini, bunun için inisiyatif kullanmanin mümkün olup olmadigini sormasi üzerine Kiliç, “Tarim alani kullanma hakkini biz belirlemiyoruz. Biz parsel olarak görüs soruyoruz. Bu konuda inisiyatif kullanma hakkimiz yok. Zeytinlik alanlarda bölgeye 3 km mesafede sanayi çalismalari yapilamiyor. Ama mermerciler de genelde bu alanda faaliyet gösteriyor. Inisiyatif kullanilmasi için bütün mermerciler bir araya gelerek Ankara’ya baski yapmali”

SORUNLARIN TAKIPÇISIYIZ

TTO Baskani Behçet Çinar ise, kapanis konusmasinda, ilçedeki sektörlerin sorunlarina ve bu sorunlarin çözülmesine önem verdiklerini belirterek, “Ilçemiz önemli bir sanayi ve ticaret kenti. Sorunlarin çözümü için ilgili kurumlarla iç içe çalisiyoruz. Sadece TTO’nun çalismasi yetmez. Yerel yönetimlerin, diger meslek odalarinin ve kamu kurum ve kuruluslarinin da elini tasin altina koymasi gerekiyor. Izmir’e yeni gelen Bakanlar ve Vali, Yazibasi’ndaki imar sorununu çözmek için destek veriyor. Sorunlarin takipçisiyiz. Mücadele etmeye inisiyatif koymaya devam edecegiz” diye konustu.

PROJENIN YUZDE 2’SI CEZA

YÖNETMELIK ve kanunlar hakkinda bilgi vererek konusmasina baslayan ÇED Hizmetleri Sube Müdürü Devrim Kiliç ise, ÇED görüsünün, yapilmak istenen faaliyetlerin plan asamasinda alinmasi gerektigini söyledi. Yönetmelige tabi olmayan isletmelerin de artik ÇED görüsü almasinin zorunlu oldugunu ifade eden Kiliç, “Bunun için öncelikle faaliyetin alanina ve plan durumuna bakilir. Sanayi alaninda faaliyet gösteren mermercilere, tarim alanlarindan izin verilemez. Bu yüzden yer seçiminde çok dikkatli olunmasi gerekiyor” dedi. ÇED görüsü alinmadan baslayan faaliyetlerin tespit edilmesi durumunda o faaliyetin durdurulmasina kadar varan yaptirimlar uygulandigini belirten Kiliç, cezanin ise proje maliyetinin yüzde 2’si kadar oldugunu söyledi. Kiliç, “Yönetmelikteki yaptirimlar gerçekten agir. Bu cezalar, çevreye harcanabilir. Isletmelerin çevreye yaptigi yatirimlar, onlar için yurtdisinda itibar kaynagi. Bizler, çevreyi ve kurumlari korumak için görevdeyiz. Telefonlarimiz açik. Bizi merak ettiginiz her konuda arayin. Bizde muhatap bulamama sorunu yasanmaz” seklinde konustu. Konusmalarin ardindan toplanti katilimcilarin sorulariyla devam etti.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web