Büyük Torbalı

Japonlarin gerisindeyiz

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Japonlarin gerisindeyiz
360 Görüntüleme
09 Mayıs 2011 - 20:52
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Deprem bölgesi olan Torbali’da dün Temel Afet Bilinci ve Toplum Afet Gönüllüsü Egitimi verildi. Vali Yardimcisinin verdigi seminerde, dogal afetin etkilerinden çok toplumun nasil davranacagi ele alindi

IZMIR’DE  gerçeklestirilen, Temel Afet Bilinci ve Toplum Afet Gönüllüsü Egitimleri tanitim toplantilari tüm hiziyla devam ediyor. Halkin, afetlere hazirlikli olmasi konusunda bilinçlendirilmesi, afet öncesi, afet ani ve afet sonrasinda alinacak koruyucu ve kurtarici tedbir ve faaliyetlerin ögretilmesi amaciyla verilen “Temel Afet Bilinci ve Toplum Afet Gönüllüsü Egitimi” semineri, dün Torbali’da düzenlendi. Seminer, Belediye Dügün Salonu’nda, Izmir Vali Yardimcisi Mustafa Aydin’in sunumuyla gerçeklesti. Seminere çok sayida kurum müdürü ve çalisani katildi. Egitim’de deprem bölgesi olan Japonya ile Türkiye arasinda kiyaslama yapilarak, ülkedeki eksik yönler ve yapilmasi gerekenler ele alindi. Vali Yardimcisi Mustafa Aydin, her iki ülke arasinda büyük bir fark oldugunu belirtti.

AFETLERE HAZIRLIKLI OLUN

1. derece deprem bölgesi olan Izmir’de deprem gerçegini ögretmek ve olasi bir afet sirasinda neler yapilmasi konusunda Izmir Valiligi harekete geçti. Valilik, bu konuda herkesi bilgilendirme ve bilinçlendirmek adina seminerler düzenlemeye basladi. Toplam 16 ilçede verilecek olan seminerlerden bir tanesi de dün Torbali’da gerçeklestirildi. Seminere Kaymakam Zeki Arslan, Belediye Baskan Vekili Mithat Tekin, resmi kuruluslarin müdür ve amirleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, mahalle muhtarlari, okul müdürleri ve ilgili ögretmenler olmak üzere yaklasik 150 kisi katildi. Vali Yardimcisi Mustafa Aydin, deprem ve dogal afetlerle yasamayi ögrenmek gerektigini, bunun için egitimin önemli oldugunu söyledi. Vali Yardimcisi Mustafa Aydin, su görüslere yer verdi: “Deprem, sel, yangin gibi afetlerin insanoglunu nerede, ne zaman, nasil yakalayacagi belli olmaz. Bu nedenle afetlere her zaman hazirlikli olunmali” dedi.

JAPONLAR ÖRNEK ALINMALI

SUNUM esnasinda Marmara (1999) ve Izmir’de (2005) olan depremler ile Japonya’da meydana gelen deprem görüntüleri ekrana yansitilip karsilastirildi. Sunum sirasinda Japonlarin deprem anindaki sogukkanli tavirlarinin alti çizilirken, depreme karsi sürekli olarak hazir olduklari belirtildi. Japonya’da olasi bir afet sirasinda vatandaslarin nasil davranacagini çok iyi bildigini dile getiren Vali Yardimcisi: “Japon toplumu çok iyi sekilde örgütleniyor. Aramizda fark var. Bireylerden baslayacak olan çalisma ile deprem bilincini toplumumuza yerlestirebiliriz” dedi.

BILINÇLI YARDIMIN ÖNEMI

IZMIR birinci derece deprem kusa-ginda yer aldigini ifade eden Aydin: “Dogal afet aninda komsusuna ilk anda yardimci olacak, bilinçli toplu-mu olusturmak için her mahalleden afet gönüllülerine ihtiyaç var. Talep olmasi halinde gönüllü vatandaslar belli bir egitimden geçirilecek. Böy-lece felaketlere karsi önemli bir ön-lem alinmis olacak. Afet gönüllüleri , ayni zamanda toplumun dayanisma gücünü ve moralini de yükseltecek. Sonuç olarak, herkes afette nasil ça-lisacagini ve davranacagini iyi bilirse afetin etkilerinden de o kadar az etki-lenilir. Toplum olarak yardim sever bir milletiz. Ama afetlerde bilinçli bir sekilde yardim yapilmali” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web