Büyük Torbalı

Kooperatifler görevini yapamiyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kooperatifler görevini yapamiyor
177 Görüntüleme
20 Ekim 2012 - 7:43
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ilçe Tarim Müdürü Kenan Uyar, önemli açiklamalarda bulundu. Uyar, ilçe çiftçisinin kaliteli ürün yetistirdigini ama ürünlerini pazarlama konusunda örgütsüzlük sikintisi yasadiklarini ve mevcut kooperatiflerin görevini yapamadigini tespit ettiklerini söyledi

GIDA, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürü Kenan Uyar, göreve geldigi 2010 yilindan bu yana ilçede yapmis oldugu analizleri, çiftçilerin sorunlarini ve ilçede yetisen ürünleri önceki gün gazetemiz için degerlendirdi. Ilçe çiftçilerinin teknolojik tarim aletlerinin kullanimindan ilçede yetisen ürünlerin yetistirip pazarlanmasina ve çiftçilerin ürünlerini pazarlayamama sikintilarina kadar birçok konuda aydinlatici bilgiler sunan Uyar; ilçe çiftçisinin ürünlerini pazarlama konusunda sikinti yasadigini, mevcut kooperatiflerin kooperatiften uzak bir anlayisla hareket ettigini belirtti. Çiftçilerin toplu pazarlamada sikinti yasadigina dikkat çeken Uyar, ilçe çiftçisinin teknolojik tarim aletlerini iyi kullandigini, devletin yaptigi desteklemelerle çiftçilerin bu yönde tesvikinin saglandigini söyledi.

ÇIFTÇILER ÖRGUTLENEMIYOR

TARIM cenneti olarak adlandirilan Torbali’da 313 bin dekar tarim arazisi bulunuyor. Bu arazilerin 159 bin 887 dekari orman, 11 bin 674 dekari mera, 50 bin 313 dekari ise normal arazilerden olusuyor. Sulu ve susuz tarimin yapildigi ilçede, zeytincilik basta olmak üzere, birçok ürün yetistiriliyor. 2010 yili Agustos ayinda göreve baslayan Gida, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürü Kenan Uyar, görev süresi boyunca yaptigi analizlerini paylasti. Ilçedeki en büyük sorunun kooperatiflerin kooperatif mantigindan uzak hareket etmesi oldugunu söyleyen Uyar, “Ilçemizde sunu çok iyi gözlemledim, çiftçilerimizin örgütsüzlük problemi var. Mevcut kooperatifler, kooperatif mantigindan uzak bir sekilde idare ediliyor. Elde edilen ürünlerin toplu olarak pazarlanmasina problem yasaniyor.” diye konustu.

BIRLIK KUVVETTIR

TORBALI’DA en önemli ürünlerin basinda zeytinin geldigini belirten Kenan Uyar, bu alanda kurulan birligin önemine vurgu yapti. Zeytini ve zeytinyagini pazarlama konusunda kurulan birligin çok önemli oldugunu dile getiren Uyar, “Zeytincilik bu bölgede çok önemli, bu alanda kurulan bir birlik var. Bu birlik, zeytin ve zeytinyaginin pazarlanmasi ve üreticinin para kazanmasi konumunda önemli bir yere sahip. Zeytin üreticileri, bu birlik çatisi altina toplaniyorlar. Diger ürün üreticileri arasinda özellikle süt üreticileri, bir araya gelerek ürünlerin pazarlanmasi konusunda birlikler olusturmalidirlar. Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü olarak gerekli destegi ve teknik bilgileri kendilerine sunmaya haziriz. Insallah gelecekte hem var olan kooperatifler hem de ihtiyaç duyulan kooperatifler açilir ve biz de bunlara ev sahipligi yapariz.” diye konustu.

ÇIFTÇI KALITELI URUN YETISIYOR

ILÇEDE çiftçilerin bilinçli üretim yaptigini, tohum ekiminden biçimine kadar her seyi titizlikle kontrol ettigini dile getiren Kenan Uyar, “Ilçe müdürlügü olarak çiftçilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Köylerde ikamet eden tarim danismanlarimiz ve ziraat mühendislerimiz çiftçilerimizle sürekli irtibat halindeler. Tohumun ekiminden hasadina kadar gerekli tüm teknik bilgi destegini sunuyorlar. Bu süreç içinde ortaya çikan bütün hastaliklara ve zararlilara müdahale ediliyor. Buna bagli olarak da ilçemizde kaliteli ürün yetistiriliyor. Ayrica bakanligimizin “EKUY” projesi, “Iyi Tarim” uygulamasi ve “Organik Tarim” uygulamalari devam ediyor ve gün geçtikçe yayginlasiyor. Bu da ilçemizde hem kaliteli ürünlerin yetismesine hem de ülke ve ilçe ekonomisine fayda sagliyor.”

TEKNOLOJI KULLANILIYOR

ÇIFTÇILERIN teknolojik tarim aletlerini de en iyi sekilde kullandigini, bu konuda çok bilinçli oldugunu belirten Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Kenan Uyar, “Ilçemizdeki çiftçilerimiz tam tesekküllü tarim aletlerini kullaniyorlar. Bu sevindirici bir durumdur. Zeytin makinesinden, pamuk hasadina kadar her sey tam tesekkülü, çiftçimiz bu konuda bilinçli. Bakanligimizin programi kapsaminda tüm desteklemeleri yapiyoruz ve çiftçilerimiz faydalaniyorlar. 2011 yili içerisinde 10 milyon destekleme yaptik. Aricilik, makine ekipman ve çiftçilerimizin ihtiyaç duydugu alanlardaki tüm desteklemeler yapildi.” seklinde konustu.i.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web