Büyük Torbalı

Özbey damlama sulamaya geçti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Özbey damlama sulamaya geçti
282 Görüntüleme
04 Haziran 2013 - 8:33
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tarim Müdürlügü’nün yogun çalismasi olumlu sonuçlar veriyor. Özbey Mahallesi’ndeki çiftçilerin büyük çogunlugu, damlama sulama sistemine geçis yapti. Özbey, damlama sulamaya geçti

GIDA, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü’nün damlama sulama üzerine yürüttügü yogun çalismalar olumlu sonuçlar vermeye basladi. Yetkililer, aylardir köy ve mahallelerde damlama sulama sistemine geçilmesi için seminerler verip, bizzat tarlalara giderek çiftçileri bilinçlendirme çalismasi yapiyordu. Çalismalar neticesinde Özbey Mahallesi’ndeki çiftçilerin büyük çogunlugu bu sisteme geçis yapti. Tarlalarini bu sistemle donatan çiftçiler, hem verimde kalite elde ediyor hem de su israfindan kurtulmus oluyor. 1000 dönümlük tarlasini damlama sulama sistemiyle donatan Özbeyli Çiftçi Coskun Özbek, oldukça memnun oldugunu söyledi.

ÇIFTÇILER SUYUN KIYMETINI ANLADI
ÇEVRESEL Amaçli Tarim Arazilerinin Korunmasi (Çatak) Projesi kapsaminda üretim yapan çiftçilerin sayisi gün geçtikçe artiyor. Bu rakamlari daha yukarilara çekmek isteyen Tarim Müdürü Kenan Uyar, hafta sonlari köyleri dolasarak çiftçileri bilgilendiriyordu. Sabah saatlerinde tarlalara giderek proje kapsaminda üretim yapan çiftçilerin ürünlerini yerinde inceleyen Uyar, çiftçileri konu hakkinda bilgilendiriyordu. Kurum müdürünün vermis oldugu bu çaba, nihayet sonuç vermeye basladi. Özbey Mahallesi’ndeki 15’in üzerinde çiftçi, damlama sulamaya geçti. Tarlalarina bu sistemi kuran çiftçiler, ürünlerinin daha kaliteli yetismesini sagliyor.

“DEVLETIMIZDEN TESVIK ISTIYORUZ”
1000 dönümlük arazisini damlama sulama sistemiyle suladigini ve oldukça memnun oldugunu belirten Coskun Özbek isimli çiftçi, domateslerinin daha kaliteli yetistigini ve daha önceden bu sisteme geçmedigi için pisman oldugunu söyledi. Herkese bu sisteme geçmesi için tavsiyede bulunan Özbek, “Bu sisteme geçmeden önce ürünlerim vahsi sulamadan zarar görüyordu. Hem ürünüm hem topraktaki bereket gittikçe azaliyordu. Tarlaya attigim gübre, vahsi sulama ile yok oluyordu. Ama damlama sistemi öyle degil, hem su parasindan hem gübreden tasarruf ediyorsunuz. Tek istegimiz devletimizin bizi borca sokmadan bu konuda tesvik vermesi” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web