Büyük Torbalı

Temel is sagligi egitimi start aldi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Temel is sagligi egitimi start aldi
259 Görüntüleme
30 Kasım 2012 - 7:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Izmir Halk Sagligi Müdürlügü tarafindan 8 ilçedeki yardimci saglik personeline yönelik, Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu hakkinda egitim verildi. Torbali’dan baslayan egitimler, sirayla il genelinde yapilacak.

ÇALISAN Sagligi Hizmetleri Subesi tarafindan, dün Torbali’da ‘Temel Is Sagligi Hizmetleri Egitimi’ verildi. Ticaret Odasi Toplanti Salonu’nda verilen egitime, 8 ilçede görev yapan saglik memuru, hemsire gibi yardimci saglik personelleri katildi. Egitim, Izmir Halk Sagligi Müdürlügü Müdür Yardimcisi Yrd. Doç. Ayse Candan ve Çalisan Sagligi Izmir Sube Müdürü Dr. Banu Saklamaz tarafindan verildi. 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüge giren 6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu ile kamu ve özel sektör ayrimi olmaksizin tüm çalisanlarin kanun kapsamina alindigini söyleyen Ayse Candan, Toplum Sagligi Merkezleri’nin görev taniminda bulunan is sagligi hizmetlerinin, sahada ne sekilde yürütülecegiyle ilgili olarak personele yönelik ‘Temel Is Sagligi Hizmetleri Egitimi’ planlandigini ve egitimlerin ilkinin Torbali’da basladigini kaydetti.

EGITIMLER 2 GUN SURECEK

TORBALI, Beydag, Ödemis, Tire, Kiraz, Bayindir, Menderes, Selçuk ve Kemalpasa’da görev yapan yardimci saglik personellerine yönelik verilen egitimde; temel is sagligi hizmetlerinin ne oldugu, sahada görev yapan personelin is yeri saglik gözetiminde neler yapmasi gerektigi, is yerlerindeki tehlike ve risklerin neler oldugu, is sagligi ve güvenligine yönelik alinmasi gereken önlemler gibi temel konular ele alindi. 2 gün sürecek olan egitimlerin ilki dün basladi. Egitimleri is yeri hekimligi sertifikasina sahip hekimlerin verecegini kaydeden Candan, “Egitimlerimizi il genelinde 2025 kisilik gruplar halinde 4 egitimde tamamlamayi düsünüyoruz. 4 egitimde, yaklasik 100 yardimci saglik personelimize temel is sagligi hizmetleri konusunda egitim vermeyi planliyoruz” seklinde konusarak sözlerini noktaladi.

IS SAGLIGI HIZMETLERI YAYGINLASACAK

HALK Sagligi Müdürlükleri bünyesinde, Çalisan Sagligi Hizmetleri Subesi kuruldugunu kaydeden Dr. Banu Saklamaz, “Bilindigi üzere, is sagligi hizmetleri bugüne kadar çalisma bakanliginca yürütülen hizmetlerdi. Uygulamaya yönelik mevzuatin tamamina yakini da Çalisma Bakanligi’nin çikardigi kanun ve yönetmeliklerden olusmaktadir. 2010 yilinda Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile Saglik Bakanligi arasinda “Is Sagligi ve Güvenligi Alaninda Isbirligi Protokolü” imzalandi. Protokolde; Türkiye’de is sagligi hizmetlerinin etkin, yaygin ve erisilebilir hale gelmesini temin etmek üzere mevcut saglik hizmetleri sunumuna is sagligi hizmetlerinin entegre edilmesinin gerektigi vurgulandi. Protokol ve arkasindan bakanligimizca çikarilan Temel Is Sagligi Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esaslari Hakkindaki Yönerge ile TSM’lerin is sagligi hizmetlerindeki rolü, görev tanimi ve uygulamanin ne sekilde olacagi tanimlanmistir” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web