Büyük Torbalı

Torbali’da 2000 sokak hayvani var!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Torbali’da 2000 sokak hayvani var!
437 Görüntüleme
21 Eylül 2010 - 21:35
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Yapimi devam eden hayvan barinagi hakkinda bilgi veren Tuncer Ögüt, sokak hayvanlarinin birçogunun ilçe disindan getirildigini söyledi

TORBALI’DA her köse basinda görmeye alisik oldugumuz sokak köpegi sorununa, Torbali Belediyesi Veterineri Tuncer Ögüt farkli bir boyut kazandirdi. Ilçede yaklasik 2000 sokak köpegi bulunurken bunlarin bir bölümünün yakin ilçelerden geldigi belirlendi. Hayvan Barinagi’nda görev yapacak olan 10 kisilik ekip köpekleri tek tek toplayarak merkeze getirecek ve burada kisirlastirma islemi yapilacak. Ilçedeki hayvan sahiplerinin besledikleri hayvanlari bir süre sonra sokaga attigini belirten Ögüt: “Hayvan sahipleri biran önce bu konuda bilinçlenmeli. Bakamayacaginiz hayvani beslemeyin” dedi.

KÖPEKLER DISARIDAN GELIYOR

ILÇEMIZIN en büyük sorunlarindan bir tanesi olan sokak köpekleri için Özbey Mahallesi’nde insa edilen ‘Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ hizla yükseliyor. Yaklasik 2,5 ay önce 10 dönümlük alan üzerine insa edilmeye baslanan merkez 6 ay sonra hizmet vermeye baslayacak. 500 hayvan kapasiteli merkezde kisirlastirilan hayvanlar tekrar dogaya salinacak. Torbali’da yaklasik 2000 adet sokak köpegi oldugunu belirten Torbali Belediyesi Veterineri Tuncer Ögüt, kisirlastirma yöntemiyle vatandaslarin rahatlayacagini söyledi. Ilçe disindan da birçok sokak köpeginin Torbali’ya birakildigini dile getiren Ögüt, hayvan sahiplerinin besledikleri köpekleri sokaga atmamalari gerektigini ifade etti.

3 YILDA KÖPEK SORUNU ÇÖZULUR

5199 sayili Hayvan Koruma Kanunu geregi toplanan hayvanlarin kisirlastirilacagini söyleyen Tuncer Ögüt: “500 hayvan kapasiteli barinaga getirilecek olan hayvanlar varsa hastaliklari tedavi görecek. Daha sonra kisirlastiril-diktan sonra tekrar dogaya salinacak. 2-3 yil içerisinde ilçedeki hayvan sayisini en aza indirecegiz. Hayvan sayisinin azalmasi için ilçedeki hayvan sahiplerine büyük görev düsüyor. Yavruyken alip beslenen hayvanlar büyüdükten sonra bakilamadigi için sokaga atiliyor. Eger bakilamayacaksa hiç hayvan sahibi olunmamali. Ilçede yaklasik 400 kisinin hayvan sahibi oldugunu tahmin ediyoruz. Bunlarin listesini tutmak için hayvan sahiplerini belediyeye davet ettik. Ancak 3 ayda sadece 15 kisi hayvanini kaydettirdi. Eger hayvanini kaydettirmek isteyen varsa asi karnesiyle belediyeye gelmeli” diye konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web