Büyük Torbalı

‘Yap-boz’a dönen sistem ögrencinin karnini agritip, istahini kaçirtiyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
‘Yap-boz’a dönen sistem ögrencinin karnini agritip, istahini kaçirtiyor
440 Görüntüleme
30 Haziran 2010 - 21:44
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Milli Egitim Bakani SBS sisteminin degistigini açikladi. Sinav sisteminin tekrar degisecek olmasi Rehber Ögretmeni Kemal Karakoyun’un tepkisine neden oldu. Karakoyun: Çocuklarin psikolojisi bozuluyor

Geçtigimiz günlerde bir açiklama yapan Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu, 6. ve 7. siniflarin Seviye Belirleme Sinavi(SBS)’ndan 2010-2011 egitim-ögretim yili itibariyle muaf oldugunu, sadece 8. siniflarin girecegini belirtti. Çubukçu’nun bu açiklamalari sonrasinda sinav sisteminin tekrar degisecek olmasi Egitim-Sen Torbali Bastemsilcisi ve Rehber Ögretmeni Kemal Karakoyun’un tepkisine neden oldu. Ögrencilerin egitim kaderlerini belirleyen sinav sistemlerinin sürekli olarak degistigine deginen Karakoyun, bu durumun ögrenci profilinin de degismesine neden oldugunu belirtti. Karakoyun: “Ögrenciler artik kuskulu birer bireyler oldu. Her an sinav sisteminin degisecek olmasi, ögrenciler üzerindeki baskiyi arttirdi. Ulkemize özgü bir egitim sistemi maalesef yok” dedi.

 YABANCI ULKELERDEN KOPYA ÇEKIYORUZ

Milyonlarca ögrencinin kaderini belirleyen ortaögretime ve üniversitelere geçis sinavlarinda neredeyse her yil çesitli degisiklikler yapiliyor. Türkiye’nin kaliplasmis bir egitim sistemi olmadigini bu nedenle sinavlarda sürekli olarak degisiklikler yapildigini söyleyen Kemal Karakoyun: “85 yildir maalesef belirli bir egitim sistemimiz olmadi. Sürekli olarak yabanci ülkelerin egitim sistemlerinden birseyler almaya çalisiyoruz. Ama bu bizi ileriye degil, daha da geriye götürüyor. Ithal sistemlerle egitim zor. Ulkemizde çok degerli egitim programcilari var. Onlarin fikirleri alinmali” diye konustu.

OYUN OYNARKEN BILE SINAVI DUSUNUYORLAR

Var olan SBS sisteminin ögrenciler arasinda rekabete yol açtigini ve sosyal ortamdan uzaklastirdigini söyleyen Karakoyun: “Ögrenciler artik oyun oynarken bile sinavlarini düsünüyor. Nota endeksli egitim sistemi, ögrenciler arasinda çekememezlige neden oluyor. Bu sistem okulun içini bosaltan, devlet okullarini islevsizlestiren bir sistem. Ögrenciler arasinda sinav kaygisi artmaya basladi. Bu durum sagliklarini da olumsuz etkiledi. Ögrenciler arasinda sinav öncesi karin agrisi, istahsizlik, uykusuzluk artmaya basladi” seklinde konustu.

 EGITIM YAP-BOZ TAHTASI DEGIL

Egitim sisteminin çok önemsenecek bir konu olduguna vurgu yapan Karakoyun: “Ögrencileri meslege yönlendirecek bir sistem gerekli. Bunun alt yapisi olusturulmali. Saglikli bir sistem olusturulursa basari artar. Ama sistemimiz sürekli olarak degistigi için basariyi yakalayamiyoruz. Egitim yapboz tahtasi degil.  Sürekli olarak yapilan degisiklik ögrenci de oldugu gibi ögretmende de olumsuzluklara neden oluyor” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web