Büyük Torbalı

Şehitler Mahallesi’ni tanıyamadım

Kanalizasyonu olmayan, içme suyu şebekesi 32 yıl önce yapılan, alt yapı çalışmaları nedeniyle sokakları kazılan Şehitler Mahallesi’ne sanki sihirli bir değnek değmiş.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Şehitler Mahallesi’ni tanıyamadım
Serkan Günbay( serkan-gunbay@buyuktorbali.com )
257 Görüntüleme
20 Haziran 2017 - 10:14
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Şehitler Mahallesi’ne bir süredir gitmeyenler mahalleye girse tanıyamaz. Alt yapı sorunu tamamen giderilen mahallede asfalt atılmayan, kilit taşı döşenmeyen ara sokak kalmamış. Mahallenin Muhtarı Ali Bulut’un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile olan diyalogunu herkes biliyordur herhalde. Muhtar Bulut’un Kocaoğlu ile arasının iyi olması mahalleye yaramış. Bir telefonu ile mahallenin her şeyini yaptırmış. Alt yapı, asfalt ve kilit taşının yanında Büyükşehir Şehitler’e üstü kapalı bir düğün salonu inşa etmiş. Kötü durumdaki mezarlıkları bakıma almış ve duvarlarını yenilemiş. Muhtarın anlattıklarına bakıldığında büyükşehir mahalleye 10 milyon liralık bir yatırım yapmış. Mahallenin her tarafını gezdim. Herkes yapılan yatırımlardan memnun. Mahalleye girdiğinizde asfalt yol bile sanki mahalleyi çok farklı göstermiş. Sanki Şehitler’e değil de yurt dışında bir yerleşim birimine girdiğinizi sanıyorsunuz. Yapılan yatırımlar ile Şehitler adeta bir cazibe merkezi haline gelmiş.

BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Torbalı’dan da birçok kişi bayram dolayısıyla şehir dışına akraba ziyaretinde bulunacak. Bayram tatili bu yıl geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 9 gün değil ama yine de bayramı sevdikleri ile geçirmek isteyenler yollara düşecek. Bayram dolayısıyla yollarda yoğunluk yaşanacak. Her yıl olduğu gibi bayram tatilinde yollarda meydana gelen kazalar da hayatını kaybedenleri bu yıl görmeyelim. Lütfen trafik kurallarına uyalım. Kazalar nedeniyle kimsenin canı yanmasın. Kendinizi, akraba ve dostlarınızı düşünün. Kimseyi gözü yaşlı bırakmayın. Emniyet Genel Müdürlüğü bayram süresinde gerekli tedbirleri alacaktır. Geçtiğimiz yıl İzmir-Kütahya yolunda hiçbir trafik tedbirini görmedim. İnşallah bu yıl gerekli tedbirler alınır. Çünkü insanlar yollarda radar ve yol kontrolü olduğunda daha dikkatli oluyor. Yoksa Allah ne verdiyse basıp gidiyor. Uykusuzluk, dikkatsizlik nedeniyle kazalar yaşanıyor. Bildiğiniz üzere yola çıkanların büyük bölümü akraba ziyaretine gittiği için ailecek yolculuk ediyor. Bu yüzden de meydana gelen kazalarda ölen yada yaralananların sayısı da oldukça fazla oluyor.

HUZUREVİ’NE ANLAMLI ZİYARET
Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri önceki gün babalar günü nedeniyle Torbalı Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevinde kalan babaların günlerini kutlayan heyet onlarla sohbet edip kendilerinin hiçbir zaman yalnız olmadıklarını gösterdi. Heyet aynı zamanda şehit babalarını da ziyaret edip ellerini öptü ve babalar gününü kutladı. Bu ziyaretler gerçekten çok anlamlı. Duyarlılığı nedeniyle Kaymakam Kadir Sertel Otcu’ye teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretler ile evladını vatanın bölünmez bütünlüğü için kaybeden babaların acıları bir nebzede olsa azalıyordur. Evladını vatan uğruna kaybeden babalara bu memleketin tüm evlatlarının artık kendi evladı olduğu duygusunu hissettirmek gerçekten çok güzel.

YARDIM AŞIĞI
Torbalı’da tanıdığım güzel insanlardan birisi olan Nuri Azaplar herkese yaptığı yardımlar ile biliniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’nda görevli olan Nuri Ağabey apartman yöneticiliği konusunda uzman. İlçede yıllar önce profesyonel yöneticilik yapmaya başlayıp bu işi bir sektör haline getirdi. Ben dahil birçok insan kendisini aradığında hiç usanmadan, laf etmeden yardımcı oluyor. Hatta profesyonel apartman yöneticiliği konusunda kendisine rakip olacaklara bile yardımcı olup işyeri açmalarını sağlıyor. Torbalı’da profesyonel yöneticilik işini yapmak isteyen Harun Ünver’e bu işin inceliklerini anlatıp işyeri açması için elinden geleni yapacak kadar yardımı seviyor. Nuri Azaplar her yere yardıma koşuyor. Çetineller Ortaokulu’nun 4 yıldır tüm gelir gider defterlerini hiçbir ücret almadan tutan Nuri Ağabey herkesin de takdirini topluyor. İnsanların artık son yıllarda birbirine yardım etmediği şu günlerde iyi ki Nuri Ağabey gibiler var.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web