Büyük Torbalı

TTO nereden nereye geldi?

TORBALI Ticaret Odası meslek komiteleri seçim takvimini cumartesi günü bir basın toplantısı ile açıkladı. 4 yıldır oda başkanlığı yapan Abdulvahap Olgun ve ekibi seçime rakipsiz giriyor. 40 yıllık odada 20 yıl aradan sonra ilk kez tek liste ve seviye var. Peki, bunun sebebi nedir? Bugün biraz bu konuyu analiz etmek istiyorum

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
TTO nereden nereye geldi?
Gökhan YALKALK( g.yalkalk@buyuktorbali.com )
100 Görüntüleme
18 Eylül 2017 - 9:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Her şeyden önce TTO değil Torbalı’nın; bölgenin en etkili, ses getiren, kamuoyu oluşturan ve çalışan odası haline geldi. Bir bakıyorsunuz Başkan Olgun, Ege bölgesinde çimento karteline savaş açmış, diğer yandan bir bakıyorsunuz domates tarlasında ilçenin fabrikalarında işlenen domatesi NTV, Habertürk veya TRT’ye anlatıyor.

Bir dönem Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile Torbalı’nın hakkını savunmak için kıyasa polemiğe girdi. TTO; Torbalı-Tepeköy ekseninde faaliyet gösteren bir oda olmaktan çıkıp ulusal medyanın ilgi odağı olmuş, faaliyetleri ile örnek gösterilen bir oda haline gelmiş bulunuyor.

 

OLGUN NEDEN RAKİPSİZ?

Cumartesi günü basın toplantısında katıldım, baştan sona izledim. Torbalı’nın tüm seçimleri ve TTO’nun bundan önceki seçimleri kıyasıya geçiyor da bu seçim neden rakip yok? Çünkü çıta çok yüksek. Kaç sefer şahit oldum. Abdulvahap Olgun oda üyelerinin katıldığı toplantılarda söze başlarken “Arkadaşlar işyerini ziyaret etmediğim kimse var mı” diye soruyor. 2500 üyesinin tamamına ulaşmış, sorunlara vakıf, ilçenin dinamiklerini iyi bilen bir başkan profili var karşımızda. Aynı zamanda iyi bir yönetici. Çünkü yönetim, meclis, meslek komiteleri arasında ahenk var. İyi bir yönetimi var. Meclis başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri koordineli çalışıyor.

Seçimde rakip yok. Aynı zamanda ihtiyaç da yok. Oda üyeleri ile yönetim arasında ciddi bir ahenk var. Ticaret ve Sanayi Odası olma talebi gündeme geldiğinde 15 günde 700 fabrikadan imza toplandığını hatırlıyorum. Çimento ve beton karteline karşı beton dökmeme kararı alındığında 400 müteahhidin tamamı bu karar uydu. Aslında odaların yaptırımı yok ama üyeler kendi lehine alınan kararlar için yönetimle birlikte hareket edip ortak bir konsensüs oluşturabiliyor.

Aslında odanın yaptığı çalışmalar sonucunda üyelerin kazançlı çıktığını söyleyebiliriz. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize kurmayı düşündüğü çöp tesisini TTO mahkemeye taşıdı ve kazandı. Şimdi şu soruyu rahatlıkla sorabiliriz. Çöpün olduğu bir ilçe cazibe merkezi haline gelebilir miydi? Bir dönem fabrikalardan alınmaya çalışılan yüksek katı atık bedelleri de TTO’nun dava açması ile bozulmuştu. Aynı şekilde beton ve çimento karteline verilen mücadele sonucunda Torbalılı müteahhitler bugün ucuz beton alıyor.

Son olarak Başbakan Yıldırım’ın İzmir’deki ekonomi zirvesine Torbalı Ticaret Odasının ev sahipliği yapması ile mevcut çalışmalar taçlandırılmış oldu…

Hizmet binası bölgenin en büyüğü

Tabi en büyük hizmet odaya yapılan hizmet binası ve kongre merkezi. 600 metrekarelik TTO binası şu anda 6000 metrekarelik binaya taşınmış durumda. İlçede en az 50 yıllık faaliyet gösterebilecek kapasite ve büyüklüğe sahip. İçinde 200 kişilik toplantı salonu, kokteyl salonu, sergi salonu ve eğitim sınıfları yer alıyor. Yeni dönemde restaurant, 400 kişilik kongre merkezi ve yeni birimler faaliyete geçirilecek. Torbalı Ticaret Odası Binası bu bölgenin en büyük binası konumunda. Aslında tüm bu hizmetlerin altında imzası olan TTO Başkanı ve yönetimi bugün seçimlere rakipsiz girerek oda üyeleri tarafından bir nevi ödüllendirilmiş oluyor.

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web