Büyük Torbalı

­Cen­giz To­pel­’e ser­best ­ki­ya­fet­li ög­ren­ci gi­re­mez

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
­Cen­giz To­pel­’e ser­best ­ki­ya­fet­li ög­ren­ci gi­re­mez
1.168 Görüntüleme
18 Mart 2013 - 7:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Bü­tün okul­lar bü­yük tar­tis­ma­la­ra ne­den olan ser­best ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si­na ge­çis ya­par­ken, Cen­giz To­pel Il­ko­ku­lu tek tip ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si­na de­vam edi­yor. Ve­li­ler­den ali­nan onay­la, 800 ög­ren­ci oku­la üni­for­may­la ge­li­yor.

­GEÇ­TI­GI­MIZ ka­sim ayin­dan bu ya­na Mil­li Egi­tim Ba­kan­li­gi’­na bag­li bü­tün okul­lar­da ser­best ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si­na ge­çil­di. Yö­net­me­lik ge­re­gi is­te­yen okul­lar­da ise tek tip ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si­na de­vam edi­le­bi­li­yor­du. An­cak hiç­bir okul bu du­rum­dan fay­da­lan­ma­di ve ser­best ki­ya­fe­te geç­ti. Cen­giz To­pel Il­ko­ku­lu ise yö­net­me­lik­te­ki bu du­rum­dan fay­da­la­nan tek okul ol­du. Okul yö­ne­ti­mi­nin ve­li, ög­ret­men ve ög­ren­ci­ler­le yap­ti­gi gö­rüs­me­ler son­ra­sin­da, ser­best ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si­na geç­me­me ka­ra­ri alin­di. Cen­giz To­pel Il­ko­ku­lu’n­da 800 ög­ren­ci, haf­ta­nin 5 gü­nü oku­la üni­for­ma­la­riy­la ge­li­yor. Okul Mü­dü­rü Meh­met Ak­yil­diz, bu du­ru­mun özel­lik­le okul ve ög­ren­ci gü­ven­li­gi açi­sin­dan bü­yük ya­rar sag­la­di­gi­ni be­lirt­ti.

­SER­BEST KI­YA­FET TAR­TIS­MA­LA­RA NE­DEN OL­DU
­MIL­LI Egi­tim Ba­kan­li­gi’­na bag­li okul­lar­da, be­lir­li ko­sul­lar­da ög­ren­ci­le­rin ki­lik ki­ya­fet­le­ri­nin ser­best ol­ma­si­na ilis­kin yö­net­me­li­gi, geç­ti­gi­miz yil ka­sim ayin­da ya­yim­lan­di. Yö­net­me­li­ge gö­re ög­ren­ci­ler, okul, si­nif ve su­be­ler­de tek tip ki­ya­fet giy­me­ye zor­la­na­ma­ya­cak. Yö­net­me­li­gin ha­ya­ta ge­çi­ril­me­sin­den son­ra, MEB yap­ti­gi açik­la­ma­da is­te­yen okul­la­rin 20132014 Egi­tim­Ög­re­tim Yi­li bas­la­ma­dan ser­best ki­ya­fe­te ge­çe­bi­le­ce­gi be­lir­til­di. Dev­let okul­la­rin­da ge­le­cek yil bek­len­me­den ser­best ki­ya­fe­te ge­çi­lir­ken, uy­gu­la­ma­ya des­tek ve­ren­le­rin ya­ni si­ra kar­si çi­kan­lar da ol­du. Yö­net­me­lik de­gi­sik­li­giy­le, tüm dev­let okul­la­rin­da bel­li sart­la­ra uyul­ma­si ko­su­luy­la bas­la­ti­lan ser­best ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si, özel­lik­le gü­ven­lik za­a­fi­yet­le­ri­ne ne­den ol­du. Dev­let okul­la­rin­da ya­ki­san­ya­kis­ma­yan, uy­gun olan­ol­ma­yan­dan çok ‘bu­gün ne gi­ye­ce­gim’ so­ru­su ço­cuk­lar­la an­ne­ba­ba­la­ri­ni kar­si kar­si­ya ge­tir­di. Ye­ni uy­gu­la­may­la ai­le­le­re ye­ni kül­fet ge­ti­ril­di­gi sa­vu­nu­lur­ken, mil­yon­lar­ca li­ra­nin dön­dü­gü for­ma sek­tö­rü­nün de bü­yük za­rar et­me­si tar­tis­ma­la­rin oda­gi­na otur­du.

800 ÖG­REN­CI TEK TIP GI­YI­NI­YOR
­YE­NI Mil­li Egi­tim Ba­ka­ni Na­bi Av­ci’­nin gö­re­ve gel­dik­ten son­ra ser­best ki­ya­fet ko­nu­su­nun göz­den ge­çi­ri­le­ce­gi­ni açik­la­ma­sin­dan son­ra akil­la­ra ‘ser­best ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si kal­ki­yor mu?’ so­ru­su gel­di. Egi­tim ca­mi­a­sin­da ser­best ki­ya­fet ko­nu­su tar­ti­sil­ma­ya de­vam eder­ken, Cen­giz To­pel Il­ko­ku­lu, egi­tim ög­re­tim yi­li­nin ba­sin­dan bu ya­na tek tip ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si­na de­vam edi­yor. Yö­net­me­lik­te ser­best ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si okul yö­ne­ti­mi­nin ve ve­li­le­rin ka­ra­ri­na bi­ra­ki­lir­ken, Cen­giz To­pel’­de bu es­nek­lik­ten fay­da­lan­di. Cen­giz To­pel Il­ko­ku­lu’n­da­ki 26 su­be­de egi­tim gö­ren 800 ög­ren­ci, oku­la tek tip ki­ya­fet­le ge­li­yor. Bü­tün ög­ren­ci­ler her sa­bah okul ida­re­si ve ve­li­le­rin be­lir­le­di­gi üni­for­ma­la­ri gi­ye­rek oku­lun yo­lu­nu tu­tu­yor. Tek tip ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si­na de­vam eden Mil­li Egi­tim Ba­kan­li­gi’­na bag­li  okullardan biri olan Cen­giz To­pel’­de her­kes du­rum­dan faz­la­siy­la mem­nun.

­VE­LI­LER ONAY VER­DI

YÖ­NET­ME­LIK­TE­KI es­nek­lik­ten fay­da­lan­dik­la­ri­ni ifa­de eden Okul Mü­dü­rü Meh­met Ak­yil­diz, “Ser­best ki­ya­fet yö­net­me­li­gi ko­nu­su­nu ön­ce ög­ret­men­le­ri­miz­le gö­rüs­tük. Ar­din­dan da ko­nu­yu ve­li­le­ri­mi­ze bil­dir­dik. Hep­si­nin de ona­yi­ni al­dik­tan son­ra du­ru­mu ög­ren­ci­le­ri­mi­ze bil­dir­dik. Her­kes bu ko­nu­ya olum­lu yak­las­ti. Egi­tim ög­re­tim yi­li ba­sin­dan bu ya­na da tek tip ki­ya­fet uy­gu­la­ma­si­ni sür­dü­rü­yo­ruz. Bu sa­ye­de ög­ren­ci­le­ri­mi­zi çok da­ha ko­lay ta­ni­yo­ruz. Oku­lu­muz yol üze­rin­de ve her an bir teh­li­key­le kar­si kar­si­ya ka­li­na­bi­lir. Tek tip ki­ya­fet sa­ye­sin­de ki­min ken­di ög­ren­ci­miz ol­du­gu­nu an­la­ya­bi­li­yo­ruz. Ay­ri­ca di­sa­ri­dan gi­ris ve çi­kis­lar da bu sa­ye­de kont­rol al­ti­na ali­ni­yor. Za­ten ög­ren­ci­le­ri­miz de üni­for­ma­lar­la da­ha gü­zel gö­rü­nü­yor. 2013-2014 Egi­tim­-Ög­re­tim Yi­li için de önü­müz­de­ki gün­ler­de ve­li­ler­le ye­ni­den gö­rü­süp, uy­gu­la­ma­nin de­vam edip et­me­ye­ce­gi­ni gö­rü­se­ce­giz” di­ye ko­nus­tu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web