Büyük Torbalı

12 degil 15 olsun ama sartlar elverisli degil

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
12 degil 15 olsun ama sartlar elverisli degil
203 Görüntüleme
10 Ocak 2012 - 21:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in zorunlu egitimin 12 yila çikarilmasi hususunda verdigi demeçlere egitimcilerden yanit geldi. Egitim Sen Temsilcisi Nuri Önder, zorunlu egitime karsi olmadiklarini ancak devletin egitim konusunda gerekleri yerine getirmesi gerektigini söyledi.

KAMUOYU birkaç gündür Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in, zorunlu egitimi 8 yildan 14 yila çikartacak projesini tartisiyor. Bakanin da söyledigi gibi su anda mevcut fiziki sartlar, buna elverisli degil ve projenin hayata geçmesi için zamana ihtiyaç var ancak bu durum, konu üzerinde polemiklerin olmasina engel olmadi. Egitimcilerin pek çogu, hâlihazirda egitim konusunda büyük sikintilar varken, 4+4+4 seklinde 12 yillik zorunlu egitimin hangi problemlere çözüm getirecegini merak ediyor. 12 yillik zorunlu egitime süpheyle bakanlarin en büyük dayanagi, ikili egitimi ortadan kaldirma amaciyla getirilen 8 yillik zorunlu egitimin bu misyonunu dahi tamamlayamamis olmasi. Su anda hükümetin egitim politikasi sonucu egitimde büyük sikintilar oldugunu; egitime ayrilan bütçenin yetersizligi nedeniyle okullardaki egitimin niteliginin ve kalitesinin düstügünü ifade eden Egitim Sen Torbali Temsilci Nuri Önder: “Egitim zorunlulugu yilinin artmasi bizi rahatsiz etmiyor. Hatta 2 yil okul öncesi, 9 yil ilkögretim, 4 yil da ortaögretim olmak üzere 15 yila çikarilmasinda da bir mahsur görmüyoruz ancak getirilmesi gündemde olan bu zorunluluk, egitimde hangi sorunu çözecek, neyi düzeltecek? Eger egitim için bir sey yapilacak ise bunun samimiyetine inanmamiz gerekiyor. Egitime ayrilan bütçeye bakinca, samimiyetsiz oldugunu düsünüyoruz” dedi.

SINAVLAR KALDIRILMALI

ZORUNLU egitimde ailelerin zorunlulugunun yalnizca çocuklari okula göndermek oldugunu, egitim harcamalarinin devlet tarafindan kamu bütçesinden karsilanmasi gerektigini savunan Önder: “Devlet bugün bu ihtiyaci karsilamiyor. 12 yillik zorunlu egitim uygulamasinda da durum çok degismeyecektir. Bunun yerine LYS, YGS, SBS gibi sinavlarin ortadan kaldirilarak üniversitelere, yetenege göre alim yapilmasi sisteminin getirilmesi daha uygun olacaktir. Kaldi ki su anki fiziki sartlar, ögretmen yetersizligi ve bütçe eksikligi nedeniyle 8 yillik zorunlu egitimin hakki verilemezken, böyle bir uygulamaya kalkisilmasi dogru degildir” seklinde konustu.

UYGULAMA EGITIMCILERI KAYGILANDIRIYOR

12 yillik zorunlu egitim su anda konusuldugu haliyle uygulamaya girerse, ilk dört yilda ögrenciler, sinif ögretmenleri tarafindan egitilecekler. 4. yilin ardindan ögrenciler yeteneklerine göre bölümlere ayrilacak ve son dört yil mesleki egitim üzerine olacak. Ilk dört yilin ardindan brans ögretmenleri tarafindan egitim verilecek olmasinin, su anda devam eden ücretli ögretmen politikasina destek verecek bir düzenleme oldugunu ifade eden Nuri Önder: “Su anda ücretli ögretmenlerin büyük bölümü brans ögretmeni. 4+4+4 uygulamasinda ögrenciler 8 yil brans ögretmenleri tarafindan egitilecek; bu da ücretli ögretmen uygulamasinin yayginlastirilmasi ve egitimcilerin sömürülmesi anlamina geliyor. Ayrica hükümetin bugüne kadar yürüttügü politikalar, bizlerde Imam Hatip Liselerinin alt yapi ayaginin olusturulacagi konusunda da kaygilandiriyor” dedi. Duruma tepkisiz kalmayacaklarini belirten Egitim Sen 19 Ocak günü bir basin açiklamasi yapacak.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web