Büyük Torbalı

1500 lira borç yüzünden anaokuluna elektrik ve su yok

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1500 lira borç yüzünden anaokuluna elektrik ve su yok
224 Görüntüleme
19 Eylül 2013 - 8:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

18 derslikli ek bina, 2 anaokulu yapilmasina ragmen Atatürk Mahallesi ve Karsiyaka Mahallesi’nde tika basa egitim devam ediyor. Tüm bunlar bir yana Fatih Anaokuluna 1500 lira bulunamadigi için su ve elektrik verilmiyor.

TORBALI’DA en kalabalik bölge olma özelligine sahip olan Atatürk Mahallesi’ndeki okul sikintisi bir türlü giderilemiyor. Bölgeye 1 okul ayrica 2 anaokulu yapilmasina ragmen, ögrenci sayisinin fazla olmasi, tika basa egitim yapilmasina neden oluyor. Yapilan çalismalar neticesinde Sehit Çavus Haydar Arda Erertinge Ilkögretim Okulu’nun bahçesine yapilan 18 derslikli ek bina ve Fatih Ilkögretim Okulu yanina yapilan Anaokulu ihtiyaca cevap veremedigi gibi, ayni zamanda yeni yapilan anaokuluna ise abonelik ücreti ödenememesinden ötürü, devlet kendi okuluna elektrik ve su aboneligi vermiyor. Anaokulunda kayitlar yapilmasina ragmen, elektrik suyu olmadigi gibi, okul içinde insaat çalismalari ise halen devam ediyor.
EK BINA YAPILMISTI
KENTIN egitim alanindaki en önemli eksikliklerinden olan bina eksiklikleri çözüme kavusturulamiyor. Torbali’da 3 okulun yapimi için aylardir beklenedursun, bazi bölgelere yapilan yatirimlar ise ihtiyaca cevap veremez durumda. Atatürk Mahallesi ve Karsiyaka Mahallesi’ndeki sikintiyi giderebilmek adina geçtigimiz yillarda 2 anaokulu ve bir ek okul binasi yapimina baslanmisti.  Okullardan ek bina hizmete açilmasina ragmen ögrenci sayisinin fazla olusu sikintilari giremedi. Sehit Çavus Haydar Arda Erertingi Ilkögretim Okulu’na 18 derslikli 4 katli yapilan ek bina hizmete açilmasina ragmen, ihtiyaca cevap veremiyor. Hatta, eski okul binasindaki koridorlar bile sinifa dönüstürülmüs durumda.

KAYIT VAR, ELEKTRIK SU YOK
ÖTE yandan okul öncesi egitimde fiziki sartlarin kötü olmasi nedeniyle bir türlü anaokulu ögrencilerine bünyesine kayit yapamayan Fatih Ilkögretim Okulu’da bundan nasibini almis durumda. 750 ögrencisi bulunan okula, 7 Eylül Mahallesi’nde okul bulunmamasi nedeniyle, 200 ögrenci gelmek zorunda. Okulda, Fen Laboratuvari, kütüphane kapatilarak sinifa çevrildi. Sabah ve öglen olmak üzere ikili egitimin görüldügü okulda ayni zamanda hiçbir spor alani bulunmuyor. Okul bahçesinin hemen yani basina yapilan çalismalar kapsaminda bölgeye 10 derslikli bir anaokulu insaati da yapildi. Vatandaslar kayit yaptirmak için akin ederken, 1500 TL civarinda elektrik ve su aboneligi ücreti verilememesinden ötürü okulda egitime baslanamiyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web