Büyük Torbalı

“2013” revizyon yili olacak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“2013” revizyon yili olacak
165 Görüntüleme
12 Ağustos 2013 - 8:09
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Kaymakamlik 2013 yili yatirim programina 5 okul aldi. Torbali’da depreme dayanikli olmayan okullarin yikilmasiyla birlikte yerlerine yeni okullar yapilacak.

 

MILLI Egitim Bakanligi tarafindan olusturulan komisyonun tespitleri sonrasi depreme dayanikli olmadigi için yikilma karari alinan Dagkizilca, Demirci, Gazi, Çapak ve Karakuyu Ilkögretim okullarinin yerine yeni okullarin insasi için Kaymakamlik ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Subat ayinda dügmeye basti. Egitim ve ögretim yili baslamadan önce Torbali genelinde Milli Egitim Bakanligi’nin talimati üzerine yapilan arastirmalar sonrasinda depreme dayanikli olmadigi tespit edilen okullar yikildi bazilari da egitim ve ögretime açilmadi. Buna göre deprem nedeniyle yikim karari verilen Çapak Ilkögretim Okulu bahçesine 12 derslikli bina yapilmasi için yatirim programina alinirken, insaat ruhsat islemleri devam ediyor.

GAZI’NIN YERINE 24 DERSLIKLI OKUL

YATIRIM programi sirasiyla yigma tugla ve 50 yillik binasi olan ve sinif mevcutlari 40 civarinda olan Özbey Ilkögretim Okulu için okul bahçesine 18 derslikli yeni bina yapilmasini ihtiyaç duyan Kaymakamlik, Özel Idare’nin 2013 yili yatirim programina aldirdi. Yine Gazi Ilkögretim Okulu’nun bu yil içinde yikilarak, 24 derslikli yeni bina yapilmasi onaylandi ve bu okulunda insaat ruhsat çalismalari devam ederken, Dagkizilca Ilkögretim Okulunun da yikilarak 8 derslikli yeni bir bina yapilmasi planlaniyor.

DEMIRCI’YE 3 DERSLIK

OLASI bir depreme dayanikli olmadigi tespit edilen ve geçtigimiz yil yikim islemi gerçeklestirilen bir diger okul ise Demirci köyüne 3 derslikli Ilkögretim Okulu yapilacak. Egitime büyük önem veren ve Kaymakamlik yatirim programina alinan okullarin basinda gelen Kiz Meslek Lisesi’nin eski yerinde bulunan yaklasik 3.5 dönümlük üzerindeki daginik binalar yikilarak, yerine 18 derslikli modern bir okul yapilmasi düsünülürken, Torbali’da bu yil egitim ve ögretime açilan Anadolu Ögretmen Lisesi ve bu liseye ait 360 kisi kapasiteli pansiyon yapilmasi için kollar sivandi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web