Büyük Torbalı

7000 yillik oyunun turnuvasi yapiliyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
7000 yillik oyunun turnuvasi yapiliyor
225 Görüntüleme
23 Mayıs 2012 - 7:52
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ilginç oyunlarin oynandigi Özel Olgun Koleji’nde M.Ö. 5000’li yillarda oynanan tarihi oyun olan “boccenin” turnuvasi yapilacak. Ikinci kademe ögrencileri arasindaki turnuva ile okul sampiyonu belirlenecek.

FARKLI oyunlar ile ögrencilerinin hem zekasini gelistiren hem de sosyallesmesini saglayan Özel Olgun Koleji, Torbali’da bir ilke imza atarak bocce turnuvasi düzenliyor. Ikinci kademe ögrencileri arasinda gerçeklestirilecek olan turnuva, önce siniflar arasinda yapilacak. Sinif birincilerinin belirlenmesinden sonra da okul birinciligi için yarisilacak. Beden Egitimi ögretmenleri ÖzlemTahsin Altinata’nin önderliginde yapilacak olan turnuva, geçtigimiz gün start aldi.

FARKLI OYUNLARLA ZEKA GELISTIRIYORLAR

MIKADO, mangala, bocce, janga, reversi gibi farkli ve zeka gelistirici oyunlarin oynandigi Özel Olgun Koleji’nde bu oyunlara yönelik olarak turnuvalar da gerçeklestiriliyor. Geçtigimiz aylarda ögrenciler arasinda yapilan mangala turnuvasinin ardindan, bocce turnuvasi da basladi. Ikinci kademedeki 6-7-8 siniflardan 12 sinif ögrencileri takimlar halinde yarisacak. Sinif içerisinde gruplar halinde yapilacak turnuvanin birincilerinden sonra okul sampiyonu belirlenecek. Yilsonuna kadar devam edecek olan turnuvada dereceye giren ögrencilere madalya verilecek.

BOCCE NEDIR?

BU sporun kökeninin Anadolu’ya dayandigi ve M.Ö. 5000 yillarinda oynandigi tahmin edilmektedir. Ilk çiktigi yillarda cilalanmis kaya parçalariyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapilmis toplarla oynanmaktadir. Bugünkü sekliyle, ilk kez Romalilar tarafindan oynanmis ve “bocce” adini da Romalilardan almistir. En eski spor dallarindan birisi olarak kabul edilmektedir. Türkiye bocce ile 1991 yilinda tanismis, 2005 yilinda “Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu”nun kurulmasiyla bilinen spor kimligine kavusmustur. Oyundaki amaç, attiginiz/yuvarladiginiz toplarinizin hedef topa yakin olmasini saglamaktir. Rakip toplarindan hedef topa daha yakin olarak atilan her top için bir puan aliniyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçi) kazaniyor. Eger rakibin topu hedef topa daha yakinsa ve sizin yuvarlamaniz olanaksizsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atis yapilabilmektedir.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web