Büyük Torbalı

Hayırsever el attı

Rüzgarın yıkıp geçtiği Saipler Cami minaresi 5 ay sonra bir hayırsever tarafından yeniden yapılacak. 5 aydır minaresiz olan caminin yeniden minareye sahip olacak olması vatandaşı sevindirdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Hayırsever el attı
125 Görüntüleme
26 Nisan 2017 - 14:01
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Kasım ayında yaşanan yıkıcı rüzgar nedeniyle minaresi yıkılan Saipler Mahallesi’ndeki camide tam 5 aydır minare bulunmuyor. Geçen süre zarfında yapımı gerçekleşmeyen minare için çalışmaların bu hafta başlayacağı öğrenildi. Aylardır minaresiz bir şekilde bulunan camilerine içlerinin acıdığını ifade eden mahalle sakinleri bir daha benzer olayın yaşanmaması temennisinde bulundu. 28 Kasım tarihinde yaşanan doğa olayında sadece caminin zarar görmediğini 70 kadar evin çatısının uçtuğu ifade edildi. Adı gizli tutulan bir hayırsever tarafından yeniden yapılacak olan minare ile cami eski görüntüsüne kavuşmuş olacak.
GÖRKEMİNE KAVUŞACAK
Bir hayırsever, tam 5 aydır minaresi bulunmayan Saipler Mahalle Cami’sinin minaresini yapma kararı aldı. İsmini açıklamak istemeyen hayırsever, mahallelinin yüzünü güldürdü. Hava olayı nedeniyle önce çatlayan ardından ise tedbir amaçlı yıktırılan minare, kısa süre sonra yeniden yapılmış olacak. Eskisinden daha görkemli bir görüntüye sahip olacak olan cami nedeniyle mahalleliler oldukça heyecanlı. Mahalle sakinleri şimdi, kısa süre sonra tamamlanacak olan minareyi bekliyor.
HAYIRSEVERE TEŞEKKÜR
Minarenin yıkıldığı zamanı anlatan Saipler Mahalle Muhtarı Ayhan Şahin, “O gece adeta bir felaketi yaşadık desek yeridir. Aşırı rüzgar ve yağmur 70’ten fazla evin çatısını uçurdu. Rüzgarın etkisiyle ağaçlar devrildi. O gece yine camimizin minaresi çatladı. Saatlerce elektriksiz kaldık. Saipler köyü olarak adeta bir felaket yaşadık. İnşallah bu gibi felaketler başımıza gelmez. Çoğu aile mağdur durumdaydı” dedi. Öte yandan o günden bu yana tüm yaralarını sardıklarını ancak camideki minareyi yaptıramadıklarını belirten mahalleliler, hayırsevere minare inşaatı için teşekkür etti. İbrahim DANIŞ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web