Büyük Torbalı

Siyasetçiler profesyonel çalışmıyor!

Yine bir yerel seçim arifesindeyiz ve aday adaylarının ya da adayların en büyük eksikliği bu seçimlerde de hanelerine eksi olarak yazılacak gibi görünüyor. Nedir bu eksiklik dicek olursanız, nitelikli basın danışmanı derim.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Siyasetçiler profesyonel çalışmıyor!
Vedat AKSU( vedataksu@buyuktorbali.com )
547 Görüntüleme
23 Ekim 2018 - 16:08
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’da yıllarını bu mesleğe adamış, toplumun her kesimi tarafından tanınıp sevilen çok sayıda basın emekçisi var. Ama bakıyoruz siyasetçiler basın danışmanı olarak hiç bir basın mensubuyla dialoğu olmayan, gel git işlerini yapan kişileri tercih ediyor. Bir profesyonel fotoğraf makineleri bile yok. Gittikleri yerlerden telefonla çekilmiş kalitesi ve çözünürlüğü düşük fotoğraflar servis ediyorlar. Şahsen bu tür siyasetçi profilleri gözümde olumsuz bir izlenim bırakıyor. Bu konuda öbür siyasetçilere en iyi örneği milletvekili Mahmut Atilla Kaya olarak verebiliriz. Basın danışmanlığını Ömer Günaydın yapıyor. Oldukça köklü bir aileye sahip, uzun yıllar basın camiasında emek verdi. Yaptığı işler ve bıraktığı olumlu izlerle Ömer Günaydın Atilla Kaya’ya her zaman artı değer kattı. Yine sayın Kaya’nın fotoğrafçılığını Koray yapıyor. Torbalı Belediyesi’nde çalışarak pişen, miting ve açılışlarda sunuculuk yaparak Torbalıların hafızasında yer edinen Koray’da Atilla Kaya’nın ekibinde yer alıyor. O yüzden adaylara şunu söylemek istiyorum. Torbalı’da Demirören, İhlas ve Anadolu gibi ajansların temsilcileri var. Bu arkadaşlarımız aynı zamanda ilçedeki yerel gazetelerde çalışıyorlar. Kendinizi ifade etmek istiyorsanız daha profesyonel çalışmalısınız. Çaycınızı peşinize takıp ondan çok kaliteli haber metinleri yazıp fotoğraflar çekmesini beklemeyin. Bırakın çaycınız gelen misafirlerinize çay getirsin.

ZABITAYA KAÇ ŞİKAYET YAPILDI?

Doların ateşi indi ama dolar fırsatçıları yaptığı zamları hala geri almadı. Bu konuda çok fazla şikayet alıyor. Elimizi attığımız bütün ürünlerin etiketlerini zamlı fiyatlarıyla görüyoruz. Buradan daha önce defalarca belirttim. Fırsatçıların önüne geçmek için denetimler yapılmadı. Caydırıcı cezalar uygulanmalı diye. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam fırsatçılarını zabıtalara şikayet edin çağrısında bulunmuştu. Torbalı Zabıtası’na bugüne kadar kaç şikayet geldi, zabıta ekipleri ne gibi çalışmalarda bulundu, bu konuda yetkili bir isim kamuoyunu bilinçlendirirse belki fırsatçılar biraz daha keyfi zam yapmadan önce tedirgin olabilir. Ama bu sessizlik fırsatçılara fırsat vermektir.

TRAFİĞİ TEHDİT EDEN HURDACILAR

TORBALI’DA özellikle de son dönemde sık sık rastlanılan bir görüntü, sürücüleri isyan ettirmiş durumda.  İlçenin en işlek cadde ve sokaklarında cirit atan ve can güvenliği bulunmayan araçlarla seyahat eden hurdacılar, hem kendi hayatlarını hem de trafikte seyreden diğer araçlardaki insanların hayatlarını hiçe sayıyor.  Ön kısmı motosikletten oluşan araçların bazılarının arka kısmında 2 metreye kadar yükselen profil ve naylondan bir römork bulunuyor. Sürücü ön kısmı kendince dizayn ederken arka kısımda ise hiç bir güvenlik önlemi olmadığı gibi herhangi bir uyarıcı sinyalizasyonda bulunmuyor. Trafikte seyreden diğer sürücüler bu araçların nasıl bir manevra yapacağını asla kestiremezken, zaman zaman trafik kazalarının yaşanması da kaçınılmaz oluyor. Trafikte bir anda önünüze çıkabiliyorlar. Çöp bidonlarının önünde durup yolu daraltmaları da cabası. Çoğunun yaşı da ufak. Birileri bu duruma el atmalı. Çünkü sayıları gün geçtikçe artıyor.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web