Büyük Torbalı

Kriz bahane, Çeşme şahane

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kriz bahane, Çeşme şahane
Gökhan YALKALK( g.yalkalk@buyuktorbali.com )
84 Görüntüleme
12 Ağustos 2016 - 9:24
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

BUGÜN sokağa çıkın ve kimle oturup konuşursanız konuşun, herkes aynı konudan dem vuruyor. ‘İşler kesat, para yok’. Sanırsın ülke batıyor. Kimse iş yapamıyor. Tamam geçtiğimiz yıllardaki gibi çok yoğun bir iş olmayabilir ama öyle de, ‘Aman battım’, ‘Aman yandım’lık bir durum da yok yani.

Özellikle esnaf abilerim ve kardeşlerim, bu konuyu ağızlarında adeta pelesenk etmişler. Sakız gibi bu konuyu gündeme getirip duruyorlar. Tabi bazı esnafların işi bozuk olabilir, onları zaten ayrı tutuyorum. Allah onlara da bol kazançlar nasip etsin.

Fakat, parasızlıktan dert yanan esnaflara bakıyorum, altlarında 70-80 bin liralık arabalar. Her hafta sonu gezmelerde. Bir gün Çeşme’de, bir gün İzmir gecelerinde, bir gün balıkta, bir gün de en güzel restoranda yemek yiyor. Hafta sonu olduğunda gidin bakın. Kuşadası, Çeşme ve Bodrum’da gezerken mutlaka Torbalılılara rast gelirsiniz. Sahiller, Torbalı plakalı arabalarla dolup taşıyor. Allah daha çok versin. Gözümüz yok. E be kardeşim bu nasıl bir krizdir anlamadım.

Ama söylenenlerle icraatlar birbirini hiç tutmuyor. Dem vurmak istediğim konu bu. Bir de sanki ‘İş yok’ kelimesi ağızlara yapışmış durumda. Bi şükretmeyi de öğrenelim dimi ama.

ŞU KIZA BU KADAR PRİM VERMEYİN ARTIK

Televizyon kanallarının olmazsa olmazı oldu evlilik programları. Gündüz TV kuşağında hemen hemen her kanalda bir evlilik programı var. Ne kadar da evlenme delisi olmuş bir milletiz. Programlara göz atıp baktığımız her cins insan var. 20 yaşında bir gençte evlenmek için taliplisini arıyor, 50-60 yaşındaki yaşlı bir teyze de.

Bu programların izlenme oranları da ne hikmetse rekor kırıyor. Ki buna hiç anlam veremiyorum. Programlarda Torbalılılar da yer alıyor. Bunlardan biri de Hanife Ömrüm Gürdal. Adeta fenomen haline geldi. Bugün birçok televizyon kanalında ve gazetelerin sayfalarında haber konusu oluyor Hanife.

İnanıyorum ki benim gibi milyonlarca insan bu tarz haberlerden sıkılmış durumda. Yok havuzda, yok orda yok şurda burda. Bu nedir ya. Kendi gazetemi de bu konuda eleştiriyorum. Artık bu tarz insanlara prim vermeyelim artık. Hiç geleneklerimize uyuyor mu bu tarz programlar? Bana kalırsa bu evlenme programları ahlak çerçevesine hiç uymuyor.

Bize ne Hanife’den bize ne havuz pozundan. Tamamen televizyonu programlarının oyuncağı haline gelen insanların şöhreti kısa sürer. Şöhret bitti mi eşekten düşmüşe dönerler. Bunun örneklerini çok yaşadık.

OTOMOBİLLERE ESTETİK BİR BAKIŞ

Ramazan Çakan, Torbalı’nın yetiştirdiği önemli iş adamlarından bir tanesi. Bugüne kadar ilçede sayısız proje ve yatırımlara imza attı. Çakan Şirketler Grubu, başta inşaat sektörü olmak üzere hemen hemen birçok sektörde boy gösteriyor. Firmanın son yatırımı da otomotiv sektörü üzerine oldu.

Oto Aksesuar Dünyası, geçtiğimiz haftalarda İzmir-Aydın Asfaltı üzeri TARİŞ karşısında hizmete girdi. İşletme, sadece Torbalı’nın değil İzmir’in en büyük oto aksesuar dükkânı olma özelliğine sahip. Mağazada hemen hemen her şeyi bulmanız mümkün. Adeta bir estetik merkezi gibi hizmet veriyor otomobillere. Her türlü hizmetin verildiği işletmede çok yakında detaylı temizlik hizmeti de verilecek.

Ramazan Çakan’ı bu yatırımından dolayı tebrik ediyorum. Çünkü Torbalı’da kazandığını başka yere harcamak yerine yine ilçe halkına yarar sağlayacak bir şekilde harcıyor. Bu yatırımlar ilçe ekonomisine katkı sunduğu kadar istihdama da önemli bir değer katıyor.

ESRARENGİZ ARABANIN SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI

Bir önceki köşe yazımda Atatürk Sanayi Sitesi esnaflarından bir araba hakkında aldığım şikâyeti dile getirmişti. Sanayide yol kenarında park halinde olan arabadan rahatsız olan esnafın söylemlerini kaleme almıştım. Yaklaşık 1 aydır bölgede bekleyen arabanın kime ait olduğunu belirtmiş ve emniyet güçlerini de göreve çağırmıştım.

Önceki gün aldığım bilgiler sonrasında arabanın sahibi ortaya çıktı. Tamir için bırakıldığı öğrenilen arabanın, yedek parça beklediği belirtildi. Emniyet ekipleri de köşe yazımızdan sonra hemen harekete geçmiş ve arabanın sahibini araştırmış.

Sonuç itibariyle sıkıntılı bir durum yok. Sanayi esnafı müsterih olsun.

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web