Büyük Torbalı

Ölümüne ters şerit

Bir Türk milleti olarak yaşadıklarımızdan ders almıyoruz. Her gün yurt genelinde yüzlerce trafik kazası meydana geliyor ve çok sayıda kişiyi bu kazalarda kaybediyoruz. Torbalı’da bu konuda oldukça hareketli bir ilçe.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Ölümüne ters şerit
Serkan Günbay( serkan-gunbay@buyuktorbali.com )
94 Görüntüleme
21 Mart 2017 - 9:12
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Haftada bir mutlaka ölümlü kaza meydana geliyor. Ancak ne yazık ki bu kazalarda hiç ders almıyoruz. Ben araç kullanırken biraz gaza yüklendiğimde hemen aklıma haber için gittiğim kazalar geliyor ve gazdan ayağımı çekiyorum. Yaşana onca ölümlü kazaya rağmen vatandaş olarak bir türlü gerekli tedbirleri almıyoruz. Devlet kurumları olarak da birkaç ölümlü kazanın ardından ufak tefek tedbirler alıp göz boyuyoruz. Kazalara rağmen yine yapacağımızı yapıyoruz. Aşırı hız, hatalı sollama, ters şeride grip ilerlemek gibi huylarımız var. İzmir Aydın Asfaltında ters şeride girip hem de trafiğin oldukça yoğun aktığı yolda ters şeritten ilerlemek çok tehlikeli. Sizde mutlaka denk gelmişsinizdir. Torbalı Tıp Merkezi’nden Torbalı istikametine gelen otomobiller genellikle ters şerde giriyor. Metropolis Otel’in hemen karşısındaki kavşağı u dönüşü yasak olmasına rağmen çok kullanıyoruz. Normalde İzmir Aydın Asfaltına girdiğinizde Torbalı’ya dönüş Çaybaşı’ndaki kavşaktan yapılması lazım. Ancak burayı kimse kullanmıyor. Onun yerine hayatımız pahasına da olsa ters şeride girmeyi tercih ediyoruz. Geçtiğimiz ay İzmir Aydın Asfaltında ters şeride giren otomobil motosikletliye çarpmış ve hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz gün Çaybaşı tarafına giderken ters şeride girmiş bir araç ile kafa kafaya geldik. Sanki hatalı olan benmişim gibi karşı taraf selektör yapıp kenara çekilmemi istiyor. Hem suçlu hem güçlü dedikleri bu olsa gerek. Lütfen trafik kurallarına uyalım. Aksi takdirde bu hataları hayatımız ile ödeyebiliriz.

ÇİFTÇİNİN BİLİNÇLENMESİ İÇİN ÖZEL TOPLANTI

Torbalı Ziraat Odası Başkanlığı çiftçilerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda bilgilendirilmesi için bir toplantı düzenledi. Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’dan bir istekte bulunan Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin bu sistemi Torbalı’daki çiftçilere anlatmasını istemiş. Tabi Milletvekili Kaya’da gelen teklife olumlu yanıt vermiş. Yılma Girgin’e diğer partilere de aynı şekilde talep götürdünüz mü diye sorduğumda başkanlığa seçileli 2 yıl olduğunu ve CHP heyetinden bir kişinin bile kapısını çalmadığını söyledi. Bu nedenle CHP’ye biraz kırgın. Ama buna rağmen CHP yönetiminden çiftçileri bilgilendirmek için bir toplantı istemeleri halinde böyle bir toplantı organize edebileceklerini söylüyor. Sonuçta çiftçinin bu sistemi bilmesi gerektiğini söylüyor. 16 Nisan tarihinde sandık başına gideceğiz ve birçoğumuz neye evet neye hayır diyeceğimizi bilmiyoruz. Körü körüne oy kullanıp gelecek insanlar var. Bu konuda siyasilere büyük görev düşüyor. Bence siyasi parti genel başkanlarının katılacağı bir televizyon programı hazırlanmalı ve bu program tüm kanallarda aynı saatte başlamalı. Evet denmesi gerekenler ile hayır denmesi gerekenler ekran başında tartışıp Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tüm maddelerin enine boyuna tartışmalı. Vatandaşlar da bu konuda bilgi sahibi olmalı.

TORBALI’NIN GENÇLERİ ÇOK BAŞARILI

Televizyon ekranlarında zaman zaman Torbalılı gençleri görünce gurur duyuyoruz. İlçenin başarılı gençlerini ses yarışmalarında, dizi filmlerde sürekli görüyoruz. Toprak kardeşlerin hızlı tırmanışı herkesi çok mutlu etti. O Ses Türkiye Yarışmasına katılan Toprak Kardeşler yarı finale kadar yükselip müzik konusunda başarılı olduklarını tüm Türkiye’ye kanıtladılar. Dha önce de Yetenek Sizsiniz yarışmasına da katılıp orada da yarışmanın sonuna kadar gitmişlerdi. Torbalı’nın adını tüm Türkiye’ye duyurdular. Dizi filmlerde yardımcı oyuncu olarak oynayan Nasır Önal isimli arkadaşımızı da birçok dizi filmde görüyoruz. Bugüne kadar birçok dizide rol alan Nasır geçtiğimiz aylarda Arka Sokaklar ve Kurtlar Vadisi dizilerinde karşımıza çıkmıştı. Oyunculukta hızla ilerleyen Nasır Önal’ı bu kez Show TV’nin sevilerek izlenen İçerde dizisinde rol aldı. Dizide rol alan ünlü isimler ile sık sık fotoğraf çektirip sosyal medya hesabından paylaşan Nasır’ın yıldızı her geçen gün parlıyor. Kendisini daha önemli rollerde de görürüz inşallah.

ERSEN AĞABEYİ UNUTMAYACAĞIZ
Ersen Kaya benim Torbalı’ya geldiğim 2005 yılında ilk tanıştığım kişilerin başında geliyor. O dönemde berberlik yapan Ersen Ağabey ile bu vesile ile tanışmıştık. Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli iken de sık sık görüşüp sohbet ederdik. Hatta beni 2 hafta önce telefon ile arayıp halı sahada maç yapan Suriyelileri şikayet etmişti. Suriyeliler burada halı sahada maç yaparken bizim askerimiz Suriye’de savaşıyor demiş bunu köşemde yazmamı istemişti. Bende kendisini kırmadım ve köşemde yer verdim. Geçen hafta da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Torbalı Hizmet Binasına gittiğimde bahçede karşılaştık ve sohbet ettik. Ersen Ağabeyin kaza yapıp hayatını kaybettiğini öğrendiğimde şok oldum. Güler yüzlü ve iyilik sever kişiliği ile tanınan Ersen Kaya’nın çok seveni varmış. Sosyal medya hesaplarından Ersen Ağabeyin ölüm haberini çok sayıda kişi paylaştı. Ersen Ağabey bu erken vedası ile sevdiklerini çok üzdü. Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara da Allah sabır versin.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web