Büyük Torbalı

Depreme hazır mıyız?

Geçtiğimiz Pazartesi günü öğleden sonra meydana gelen deprem, hepimizi fazlasıyla korkuttu. Saat 15.30 sıralarında yaşanan 6.2 şiddetindeki deprem, Torbalı’daki neredeyse herkesi sokağa döktü. Kimisi evinden, kimisi çalıştığı iş yerinden sokağa fırladı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü öğleden sonra meydana gelen deprem, hepimizi fazlasıyla korkuttu. Saat 15.30 sıralarında yaşanan 6.2 şiddetindeki deprem, Torbalı’daki neredeyse herkesi sokağa döktü. Kimisi evinden, kimisi çalıştığı iş yerinden sokağa fırladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Depreme hazır mıyız?
Gökhan YALKALK( g.yalkalk@buyuktorbali.com )
208 Görüntüleme
14 Haziran 2017 - 10:08
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Bende o sırada bir görüşmedeydim. Yaklaşık 12-13 saniye süren ve şiddetini arttırarak devam eden deprem büyük korkuya neden oldu. Gerçekten de yüksek bir depremdi. Allah’tan il genelinde herhangi bir can veya mal kaybı meydana gelmedi.

Denizde olması büyük bir avantaj tabi ki. O şiddetteki bir deprem, herhangi bir yerleşim alanında olsaydı, çok daha korkunç sonla karşı karşıya kalabilirdik. Malum ilçemiz deprem bölgesi. Ama depreme yönelik ne yapılıyor? Koca bir HİÇ… Kurumlar bu konuya yeteri kadar eğilmiyor. Olası bir depremde toplanma alanı sayısı bir elin parmaklarını dahi geçmiyor.

Geçmiş yıllarda çok acı olaylar yaşayan bir kentiz. Bu yüzden daha büyük depremler meydana gelmeden, gerekli önlemler bir an önce alınmalı. Tabi sadece kurumlar değil vatandaşlar da kendince gerekli önlemi almalı.

Bu arada depremi, oruç tutmayanlara bağlayan kendini bilmezleri de kınıyorum. Dinimiz hoşgörü dinidir. Orucu tutan da kendine, tutmayan da kendine. Lütfen bu konularda daha hassas olalım.

VATANDAŞINN RAMAZAN SOKAĞI ÖNERİSİ

Geçtiğimiz günlerde bir okuyucumuz, Ramazan Sokağı ile ilgili uzun bir eleştiri mesajı atmış bana. Gelecek yıl ki Ramazan Sokağı için, yetkililere belki fikir olması açısından aynen paylaşıyorum:

“Selamünaleyküm. Dün gece Ramazan Sokağını gezdik ailecek. Üzülerek söyleyeyim sokağın içindeki semazen figürleri ve giriş çıkıştaki pankartlarda bulunan hilaller dışında dini bir husus yoktu. Sokağın girişinden çıkışına kadar tamamı maddi kaygılarla oluşturulmuş, bildiğin Sevgi Yolu uygulaması yapılmış, bir kısmı da HEM sergisi için ayrılmış o kadar. En önemli dini kuruluş olan Diyanet ve Müftülük ile ilişkili tek bir stand göremedik. Dahası hemen girişte bulunan makyaj malzemesi standı şok geçirtti. Ramazan Sokağı dekor ve figürlerden ibaret değildir fikri bir çaba ve uygulama da gerektirir.

Çocuklara Ramazan’ı sevdirecek ne var bu sokakta Allah aşkına.Palyaço kıyafetli uygunsuz tipler yerine Osmanlı motifli elbiseleriyle çocuklara Ramazan’la ilgili boyama, keçe veya kartonla süs yapma gibi etkinlikler yaptıracak bu yolla kısa ayet ve hadisler öğretebilecek bir grup ayarlanmalıydı.Osmanlı şerbeti yoktu meselâ. Ha bir de Ramazan dan 3 hafta sonra yıldönümünü kutlayacağımız 15 Temmuz demokrasi destanından tek bir nokta bahis geçmemesi de yaralayıcı olmuş.”

TOKİ’DE İHTİYAÇ SAHİPLERİ ÖNCELİKLİ OLMALI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Torbalı İlçesi Ayrancılar Mahallesi’nde inşa edilecek 315 konut ile 8 dükkânın ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Yükseklikleri zemin+5 olan konutların 156’sı 2+1 ve 159’u ise 3+1 planında inşa edilecek. Proje aşamasında modern ve yerel mimari sentezlendi. Cephelerde söveler ve dekoratif pencereler ile farklılık oluşturulmaya çalışıldı. Dükkânlarla konutlarla iç içe tasarlandı. Konutların yanı sıra donatı alanları, meydanı, dükkânları, geniş peyzaj, yürüyüş alanları ve çocuk oyun alanları ile tüm ihtiyaçlara yanıt verecek yeni bir yerleşim alanı oluşturuldu.

Satış konusunda da gerekli adımlar yakında atılacaktır. TOKİ, gelir seviyesi düşük vatandaşlar için büyük bir fırsat. İhtiyaç sahibi vatandaşların bu projede öncelikli olması gerek. Bu konuya dikkat çekmek istedim. Umarım, gerçek ihtiyaç sahipleri bu projeyle ev sahibi olur.

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web