Büyük Torbalı

Bu liseden mezun olanlar issiz kalmiyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Bu liseden mezun olanlar issiz kalmiyor
184 Görüntüleme
07 Haziran 2012 - 7:42
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

EML ögrencilerinin büyük bir bölümü ise ilçedeki fabrikalarda is sahibi oluyor. 700’e yakin fabrikanin yer aldigi Torbali’da, isletmelerin kalifiye eleman ihtiyacini ise Meslek Lisesi tek basina karsiliyor.

TORBALI Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde egitim alan ögrencilerin yüzde 90’i ilçe içerisindeki firmalarda çalismaya basliyor. Okul yönetiminin girisimleriyle, ilçedeki firmalarla ortaklasa çalismalar yapiliyor. Lisenin Müdürü Dursun Kaya Öztürk, yaptigi açiklamada, günümüzde en büyük ihtiyacin ara meslek elemani bulmak oldugunu, issizlik oraninin yüksek olmasina ragmen ayni sekilde sektörün talep ettigi kalifiye elemanlarin bulunmadigini söyledi. Bu dengesizligi gidermek için ugrastiklarini, sektörün ihtiyaç duydugu kalifiye elemanlari yetistirmek istediklerini kaydeden Öztürk, günümüzde mesleki egitimin pahali oldugunu, bu egitimle yetistirmenin ve teknolojiyi takip etmenin zorluklarinin bulundugunu, bundan dolayi kurumlarla isbirligi yaptiklarini kaydetti.

GENÇLER MESLEK LISESI’NI KESFETTI

BILISIM Teknolojileri, Makine Teknolojisi, ElektrikElektronik Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanlarinda egitim veren Endüstri Meslek Lisesi’nde 1200 ögrenci egitim görüyor. Okuldan her yil 200’e yakin ögrenci mezun olurken. Bu ögrencilerin büyük bir bölümü ise ilçedeki fabrikalarda is sahibi oluyor. 700’e yakin fabrikanin yer aldigi Torbali’da, isletmelerin kalifiye eleman ihtiyacini ise Meslek Lisesi tek basina karsiliyor. Bu okuldan mezun oanlar, fabrikalar tarafindan adeta kapisiliyor. En çok dikkat çeken bölüm ise Metal Teknolojileri Geçtigimiz yillarda çok fazla ragbet görmeyen bölüm, simdilerde gençlerin adresi haline geldi.

ÖZEL SEKTÖRLE EL ELE

SEKTÖRUN ihtiyaç duydugu elemanlari yetistirmek için sektörle isbirligi yapmak zorunda olduklarini anlatan Dursun Kaya Öztürk, bu amaçla yaptiklari girisimler sonucunda, firmalarla sürekli olarak irtibat halinde olduklarini, stajlar sayesinde de ögrencileri fabrika ortamina hazirladiklarini belirtti. Okulda, örgün egitim, mesleki açik ögretimin yani sira, firmalarla ortaklasa olarak verilen kurslar ile kalifiye eleman ihtiyacina da cevap veriliyor. Özel sektörle yaptiklari isbirligi sayesinde yeni ürün destegi saglandigini, yeni ürünle yeni teknolojiyi ögrencilerin en kisa sürede takip edebildigini dile getiren Öztürk, laboratuvarlarda bire bir uygulamali egitim verildigini, ögrencilerin görerek ve uygulayarak egitimi aldigini belirtti.

FIRMALARDAN IS TEKLIFI

ÖGRENCILERININ mezun olduklarinda yetkili servislerde çalisabilecek kapasitede olduklarina isaret eden Dursun Kaya Öztürk, söyle dedi: “Ögrencilerimiz ulusal firmalarin kimligini görünce kendilerini biraz daha güçlü görüyorlar, daha çok sahipleniyorlar. Özgüvenleri artiyor. Ögrencilerimiz mezun olur olmaz hemen is bulabiliyor, is hayatina atiliyorlar. Ögrenciler laboratuvar egitimlerini 10. sinif bitiminde almaya basliyor. Staj çalismasinda hem egitim ögretimleri sürüyor hem de uygulamali egitimlerini piyasa sartlarinda sagliyorlar. Staj döneminde yaklasik 500 lira da ücret aliyorlar. Okuldan mezun olanlarin yüzde 90’i mezun olduktan sonra, alanlarinda ilgili firmalarin birimlerinde çalisabiliyor. Is bulma konusunda sikinti yasamiyorlar. Çünkü nitelikli bir seviyeye geldikleri için bütün firmalardan is teklifi aliyorlar. Nitelikli bir seviyeye gelen ögrencilerimize bütün firmalar talip
oluyor” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web