Büyük Torbalı

Engellilere aciyarak bakmayin

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Engellilere aciyarak bakmayin
286 Görüntüleme
02 Kasım 2010 - 22:04
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ege Çinar Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Hatice Erdogan, toplumun engellilere karsi bakisinin degismesi gerektigini söyledi. Erdogan, Torbali’da engellilerin faydalanabilecegi sosyal alanlarin olmamasindan da yakindi

TORBALI’DA yillardan beri vermis oldugu kaliteli egitimle her kesimden taktir toplayan Ege Çinar Rehabilitasyon Merkezi, ilçedeki engelli vatandaslarin bir çoguna hizmet veriyor. Ege Çinar Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Hatice Erdogan, vermis oldugu egitimler hakkinda, toplumda ve ilçemizde insanlarin engelli insanlara bakis açilarini engelli ailelerin yasadigi sikintilari, toplum baskilarini, ve engelli insanlarin dünyalarini gazetemizle paylasti. Torbali’da engelliler için hiçbir sosyal faaliyetin ve alanin olmadigina dikkat çeken Erdogan, önemli tespitlerde bulundu.

UZMAN KADRO ILE MUHTESEM HIZMET AGI

ÖZEL Ege Çinar Rehabilitasyon Merkezi, vermis oldugu kaliteli egitim ile engelli çocuklarimizin hayata tutunmasinda büyük önem arz ediyor. 2 katli ve 11 derslige sahip olan merkezde 2 fizyote-rapist, 3 tane zihin engelliler ögretmeni, 1 psikolog, 1 okul öncesi egitim ögretmeni ve uzman ekibi ile engelli vatandaslarin egitim-lerinde ve sosyallesmesinde büyük rol oynuyor. Toplam 110 engelli ögrencinin egitim gördügü kurumda bir çok dalda egitim veriliyor. Her yas grubundan engelli insanlarin bulundugu merkezde, zihinsel engelliler, otistik engelliler, down sendromu, gibi birçok engelli gruplarina hizmet veriyor. Engellerin türüne göre uzaman kadrosu ile hizmet ettiklerini dile getiren Kurucu Müdürü Hatice Erdogan, “Torbali’da ortalama 1500 civarinda engelli insanimiz var. Bizim her yas grubundan engelli hastalarimiz var. Uzman kadromuzla engellerin türüne göre egitimler veriyoruz. Çok çesitli engel gruplari var. Bunlarin basinda ilkögretimde okuyan, ögrenim güçlügü çeken, dikkat daginikligi yasayan, çocuklar için özel ders niteliginde egitimler veriyoruz. Bu tür çocuklarimizin bütün masraflarini devlet karsiliyor. Öte yandan çesitli nedenlerle fiziksel engeli olan sonradan olanlarda dahil, dogustan olanlar var. Alaninda uzman fizyoterapistlerimizle, sagliklarina kavusmalarina yardimci oluyoruz. Haftada 2 ile 3 saat tedavi ediyoruz. Bu tür hastalarin da ücretleri tamamiyle devlet  tarafindan ödeniyor” dedi.

AILE TOPLUMSAL BASKI GÖRUYOR

ENGELLI ailelerin birçok zorlukla karsilastigini; çevresel ve toplumsal baskilardan dolayi ailelerin ve anne babanin kendisini suçlu hissettigini hatta kimi ailenin ‘benim çocugum bu olmamali’ diyerek kabullenmedigini dile getiren Hatice Erdogan, “Ailelerimiz çok zorluklar yasiyor. Engelli çocuklarimizi mahallede arkadaslari kabul etmiyor. Toplumun bir çok bölümünde dislan-malar oluyor. Aile “Toplum Baskisi”ndan dolayi engelli bir çocuga sahip oldugu için kendini suçluyor. Kabullenmeme süreçleri oluyor. Birçok sikinti yasiyorlar. Biz Ege Çinar Rehabilitasyon Merkezi olarak bu anlamda ciddi çalismalar yürütüyoruz. Çocugun tibbi engeli nedir. Ilk önce bütün raporlarina bakiyoruz. Raporlar dogrultusunda ekibimizle çocuga birebir bireysel egitim veriyoruz. Akademik ve günlük ihtiyaçlarini tesbit ediyoruz. Ailelere bu noktada çalismalari ve durumu hakkinda neler kazandirilip neler kazandirilamayacagini bildiriyoruz. Çocuklarin disinda “Aile Egitimi Programi” ile ailelerimize egitimler veriyoruz” dedi. Izmir’de engelli insanlarin yararlanabilecegi birçok sosyal alanlarin oldugunu; ilçemizde kaldirimlarin bile uygun olmadigini dile getiren Erdogan, “Torbali’da hiçbir duyarlilik yok. Fiziksel donanim yok. Engelli çocuklarimizin sosyallesecegi hiç bir yer yok. Engellilere yönelik devlet politikasi olmasi ve belediyelerin üzerlerine düsen görevleri yerine getirmesi lazim” dedi.

BU ÇOCUKLAR BIZIM PARÇAMIZ

ÖZEL Ege Çinar Rehabilitas-yon Merkezi olarak günlük be-ceri ve çocuklarin sosyallesmesi için birçok farkli program çiz-gisi ile çalistiklarini ifade eden Erdogan, “Kurumumuzda gün-lük yasam beceri alanlarinda dersler veriliyor. Hayatlarini kendi baslarina devam ettirme-leri egitimleri veriyoruz. Bunla-ra örnek verecek olursak, ögren-cilerimizle alisveris yapiyoruz. Pastane, sinema gibi yerlere götürüyoruz. Bireysel ve grup egitimleri veriyoruz. Toplumun bu çocuklarimizin farkina vara-bilmesi için onlari sürekli sosyal alanlara götürüyoruz” dedi. Engelli insanlarin dünya-sinin çok farkli oldugunu dile getiren Erdogan, “Onlarin dün-yasi çok farkli.  Toplumun bu çocuklarimiza bakis açisinin de-gismesi lazim. Biz kurumca eli-mizden gelenin en iyisinin de iyisini yapmaya çalisiyoruz. Çogu insan toplu tasima araçla-rinda, yolda bu çocuklarimizin da uzak durmaya çalisiyor veya aciyarak bakiyor. Bu böyle ol-mamali. Onlar bu toplumun ve bizim bir parçamizdir. Herkes kendi hayatinda potansiyel bir özürlü adayi oldugunu kimsenin unutmamasi gerekir” seklinde konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web