Büyük Torbalı

Universiteliler tulum giyip makinenin basina geçti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Universiteliler tulum giyip makinenin basina geçti
320 Görüntüleme
28 Eylül 2011 - 21:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbali Meslek Yüksek Okulu Geoteknik Bölümü ögrencileri arazi çalismalari sirasinda tulumlarini ve baretlerini giyerek, Doç. Dr. Celalettin Simsek ile sondaj çalismalari yapiyor

DOKUZ Eylül Universitesi Torbali Meslek Yüksek Okulu (TMYO) 19 Eylül Pazartesi günü kapilarini yeni egitim yili için açmisti. Geoteknik, Sondaj Teknolojileri, Dogal Yapi Taslari Teknolojisi ve Endüstriyel Cam ve Seramik programlarinda egitim veren okulda, uygulamali dersler de bu hafta itibariyle basladi. Uygulamali egitimi temel alan okulda ögrenciler sik sik arazi ve laboratuar çalismalari yaparak tecrübe kazaniyorlar. Egitimi verilen programlar benzer alanlar oldugu için ögrenciler çogu zaman ortak laboratuarlarda deney yapiyor. Universiteliler uygulamali egitimlerini tam tesekküllü laboratuar ve saha çalisma alanlarinda aliyorlar.

GEOTEKNIK TURKIYE’DE ILK DEFA TMYO’DA AÇILDI

GEOTEKNIK bölümü Türkiye’de ilk defa Torbali Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulan bir program. 1999 yilinda gerçeklesen Marmara Depreminin ardindan toprak ve zemin analizi konusunda sikinti yasanildigi görüldügünden bu konuda uzmanlarin yetistirilmesi amaçlanarak bu bölüm açilmisti. TMYO’dan sonra çesitli üniversitelerde de bu programin egitiminin verilmesi uygun görülmüstü. TMYO Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Celalettin Simsek: “Zemin ile ilgili arastirmalar, jeoteknik raporun hazirlanmasi, zeminin tasima kapasitesi parametrelerinin arazi ve laboratuar deneyleri ile belirlenmesine dayanmaktadir. Torbali Meslek Yüksek Okulu’nda, Zemin Mekanigi Laboratuarlar ve arazi deneylerini, Kaya Mekanigi Laboratuar deneylerini, agrega ve beton deneylerini yapabilecek, sondaj konusunda bilgili ve yetenekli ara elemanlar yetistiriliyor” dedi. Torbali Meslek Yüksek Okulu bölümünden mezun olan ögrenciler ise genis bir is sahasina sahip. Pek çogu Ankara ve Istanbul’daki büyük firmalarda çalismaya baslarken; bazilari da Jeoloji, Jeofizik ve Insaat Mühendislikleri’ne geçis yapiyor. Iki yillik ön lisans egitimlerini tamamlayan ögrenciler Dikey Geçis Sinavi (DGS) ile mühendislik bölümlerine geçis yapma imkânina sahip.

TORBALILI GENÇLERI DE BEKLIYORUZ

GEOTEKNIK bölümünde derslerin büyük bir kismi uygulamali olarak yapiliyor. Ögrenciler arazi çalismalari sirasinda tulumlarini ve baretlerini giyerek, Doç. Dr. Celalettin Simsek ile sondaj çalismalari yapiyorlar. Laboratuarlarda ise tulumlarini çikartip beyaz önlüklerini üstlerine geçiren üniversiteliler, Ögretim Görevlisi Nurcihan Taskin’in gözetiminde bu laboratuarlarda zemin, kaya ve beton etüdü yapiyorlar. Su an Geoteknik bölümünde 1. ve 2. sinifta okuyan toplam 60 ögrenci var. Hem arazide hem laboratuarda birebir egitim alan ögrencilerin büyük bir kismi Torbali disindan gelen ögrenciler. Doç Dr. Celalettin Simsek: “Bölümün is alani çok genis ve mezunlarimiz is bulmakta zorluk çekmiyorlar. Torbali’da oturan ve barinma sorunu olmayan ögrencilerimizin de bu bölümü tercih etmelerini bekliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web