Büyük Torbalı

ATİLLA IŞILAY’IN YOLUNDA

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ATİLLA IŞILAY’IN YOLUNDA
Adem Aksakallı( adem-aksakalli@buyuktorbali.com )
417 Görüntüleme
15 Aralık 2015 - 8:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Milletvekili olduğu günden beri Mahmut Atilla Kaya Ankara’da misafir ağırlıyor. İzmir milletvekilleri arasında en çok ziyaretçisi gelen milletvekili olduğu kesin. Atilla Kaya bu çalışma temposu ile İzmir’de herkesin umudu haline geldi. Nasıl bir tempodur, nereye kadar gider bilmiyorum ama tanınırlık oranı günden güne artan bir hal aldı. Pazartesi günü Ankara’ya giden Kaya Cuma günü geliyor, Cumartesi-Pazar ilçeleri geziyor. Geçtiğimiz hafta 8 ilçe gezdiğini bir de Selçuk’ta maç seyrettiğini biliyorum. Bu hafta Gaziemir, Buca Karabağlar ve Narlıdere ilçelerini gezerek hem teşekkür hem de iade-i ziyarette bulunuyor. İzmir’in efsane milletvekilleri vardır, mesela Işılay Saygın her çalan telefonu açar her istek ve talebe karşılık verirdi. Kendisini partili partisiz herkes severdi, halen en çok sevilen siyasetçiler arasında yerini alır. Milletvekilliği yaptığı dönemde İzmir’de ne kadar muhtar varsa ismen tanır ve kesinlikle unutmazdı. Bir siyasetçi tüm muhtarları tanırsa, muhtarlar ile arası iyi olursa siyaset arenasından uzaklaşması mümkün değildir. Atilla Kaya’nın İzmir’deki muhtarlar ile muhabbeti teşkilat başkanlığı yaptığı dönemden beri süre gelir. Bir siyasetçiyi muhtarlar iyi anlatıyorsa muhalefetin zarar vermesi mümkün değildir. Atilla Kaya bu tempo ile devam ederse İzmir siyasetinin unutulmazları arasına girmemesi mümkün değildir. İlçemiz adına büyük bir gurur yaşayacağımız milletvekili profilini bizlere yaşattığı için kendisine teşekkür ederiz. Torbalı’daki potansiyelini gördük, oy farkını kapatıp, fark atılmasına sebep oldu.

BU BIYIKLAR BAŞIMIZA İŞ AÇACAK

İmajıyla sık oynayan bir adam değilim, hayatımın hiçbir evresinde saç uzatmadım. Zaten sırma saçlı birisi değilim olabildiğince kısa kestiririm saçımı ve taranacak kadar olduğunda berberin yolunu tutarım. Berberin saçıma tarak vurduğu kadar ben saçımı taramamışımdır iddia ederim. Bir araba almaya niyetlendik bu vesile ile Berker Özbal ile Remzi Daştan’ın ortak işlettiği Adalı Oto Galeri’den çıkmaz olduk. Neyse ki alışveriş bitti yoksa her gün bu ikiliyi yazmaya devam edecektik. Bir ara kendimi Adalı Galerinin personeli gibi hissettim. Her neyse satış için 3. Noter’e gittik kimliği verdiğimde noter personeli kimliğin sahibi gelsin dedi. Nasıl yani dediğimde yüzüme bakarak Adem Aksakallı’nın gelip imza atması gerek dedi. Berker ile bakışıp gülüştükten sonra ‘Ben gideyim tıraş olayım sorun ortadan kalksın’ desem de inandırıcı olamadım. Çalışanlardan birisi ben bu kişiyi tanıyorum bize her gün gazete gelir resimdeki kişi sizin kadar esmer değil dedi. Neyse ki 3-5 araştırmadan sonra benim olduğum kanaatine vardılar ve sorun ortadan kalktı. Torbalı noterinde bu sorunu yaşıyoruz eğer ki Avrupa’ya tatile gidecek olursak havaalanında esir kalacağız. Hele birde Rusya’ya gidecek olursak nezarette bıyıkları tek tek yolacağız gibi.

SANIRIM MÜFTÜ’NÜN SUYU ISINDI

Geçtiğimiz gün Torbalı Kent Konseyi’nde o kadar önemli konuların konuşulmasına rağmen “kasis fetvası” saçmalığı gündeme geldi. Kent konseyinin bu tür konular sayesinde saygınlığı da bitecek, zaten hiçbir yaptırım gücü ve etkisi olmayan bir oluşum. Kent konseyinde yer alan siyasetçinin itibarı bile zedelenecek. Bana göre konseyde “Kürt çalıyor Çingen oynuyor” gibi. Torbalı halkı kent konseyini değil de Kurtlar vadisi dizisindeki konseyi daha çok sever. Konseyin ağırlığını gereksiz konular bitiriyor. Sağ olsun Müftü Bey sayesinde Türkiye bizi okudu. Bugüne kadar ilçemizde görev yapan hiçbir müftü bu kadar gereksiz konularla gündeme gelmedi. Müezzin-Müftü tartışması da ne oluyor, imam ve müezzin sendikalı olur mu? Allah aşkına bu ne saçmalık. Her memurun olduğu gibi imam ve müezzinlerin de hakları var, hakları verilmediğinde eylem yaparak Cuma namazını mı kıldırmayacaklar? Bir atasözü varimam yellenirse cemaat ne yapar” müftü bir açıklama yapıyor cevap ise tartıştığı müezzinden bu saçmalığa bir son verilsin. Gerekirse müftünün tayini çıksın müezzin ile ben uğraşırım açıklamaları son bulur. Olmadı müezzini seçimle getirelim zaten siyaset kulislerinden geri kalmıyor her zaman Terzi Celal’in yanında sanki icazet alıyor. İmam ve müezzinlerin sendikaları da sağ ve sol olarak ayrılıyor mu çok merak ediyorum.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web