Büyük Torbalı

AKŞENER GELİRSE ÇINAR BAŞKAN OLUR MU?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
AKŞENER GELİRSE ÇINAR BAŞKAN OLUR MU?
Adem Aksakallı( adem-aksakalli@buyuktorbali.com )
264 Görüntüleme
22 Nisan 2016 - 8:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’da bir ilçe başkanı görevden alındı, istifaların ardı arkası kesilmiyor. Köşe yazarı meslektaşımız İbrahim Kaya ise bir partili ile görüşerek istifaların Günay Kalender ile ilgili olduğunu yazıyor. Tamam velev ki Günay Kalender’e büyük tepki var (keşke herkes Günay Kalender gibi olsa) peki bu istifa edenler nasıl geri dönecek. Biraz daha açık konuşayım, hangi mantalite ile dönecekler. Listeler hazırlanırken yönetime ve meclise girmek için her türlü kulisi mubah gören, her türlü filmi çeviren kişilerin bugün istifası ne anlama geliyor. Şimdi gelelim Tevfik Taner Aygüneş konusuna. Meclis sıralamasında 1. sıradaydı, Yurdadoğ ile ilk sürtüşen kişiydi ve grup sözcülüğü elinden alındı. Kalender’in atanmasıyla istifa ettiyse nasıl geri dönecek. Aygüneş yoksa uzun zamandır bu fırsatı mı bekliyordu. Aygüneş MHP tabanına seçilmeden önce partiden istifa edeceğini söyledi mi? Aygüneş şimdi neyin mücadelesini verecek mecliste, hem de bir tek başına. Hangi konuyu meclise taşımak isteyecek veya hangi basın kurumu her dediğine gazetede yer ayıracak. Her neyse kişilerin şahsi kararıdır. Eleştirsek bile saygı duymasını biliriz.

Peki, bu kadar hengamenin üzerine Meral Akşener genel başkan seçilirse Behçet Çınar ilçe başkanı olursa bak sen o zaman ilçe siyasetinin rengine. İbrahim Kaya’yı anlıyorum ama “Eşek bile geçtiği çamurdan bir daha geçmiyor.” MHP’nin Ülke genelinde oyu yüzde 25’leri görmediği sürece Torbalı’da bir iddiası olamaz.

AĞLAYAN BİR AMBULANS ŞOFÖRÜ DÜŞÜNÜN

Erkekler ağlamaz değil mi, siz onu benim külahıma anlatın. Ne babayiğitler biliyorum ben, dışı beton gibi sert yüreği kavun kadar yumuşak. Allah hiçbir kulunu merhametsiz bırakmasın. İçinde merhameti imanı bulunmayan bir insanın neler yapabileceğini hepimiz tahmin ediyoruz ve karşılaşıyoruz. Çarşamba sabahı Torbalı siren sesleriyle çalkalandı. Ofisimizin yeri nedeniyle Sepiciler’e giden tüm itfaiye ve ambulans araçlarının sirenlerini çok net duyduk. Sirenler bu denli çok çalınca haber merkezindeki tüm çalışanların telefonları susmadı. Olay yerine ilk giden arkadaşımız ise İbrahim Danış tüm detaylarına kadar bilgiyi aldığı gibi video görüntüsünü de almayı ihmal etmedi. Tüm Türkiye görüntüleri izledi ana haber bültenlerinde. Tüm basın gaz zehirlenmesini ve ambulans kazasını yayınladı. Ben size ülkenin gündemine oturacak, yürekleri sızlatacak bir ayrıntıyı vermek istiyorum. Zehirlenen vatandaşları ambulans ile hastaneye getiren ve Ertuğrul’da kaza yapan ambulansın şoföründen bahsetmek istiyorum. Ambulansın içinde bulunan ve zehirlenen kişinin hastaneye sevki yapılırken kaldırımda oturmuş ‘Hastaneye yetiştirmek benim görevimdi. Yetiştiremedim’ diyerek ağlayan ambulans şoförünü düşünün. Görev aşkı ve bilinci bu olsa gerek. İşte sevgili okurlar bizim yapmış olduğumuz bazı haberleri okurken yadırgamayın neticede mesleğimizin de bir onuru var. Polis bir suçluyu yakaladığında serbest bırakırsa, bizler de gördüğümüzü yazmaktan kaçınırız. Sanırım mesaj yerine ulaşmıştır.

EN BÜYÜK EYLEMCİ SEÇİLMİŞ SİYASETÇİLER

Farkındayım geç kaldık, üzerinden neredeyse bir hafta geçti. Ancak Esnaf Odası Başkanı Halil Gülcü’nün mağdur olan esnaf için kepçenin önüne makam aracını çekerek çalışmaların durmasını saylayan eylemi sadece ben değil, tüm Torbalı takdir etti. Tahmin ediyorum hala tebrik telefonları alıyordur. Sadece tebriği hak eden Halil Gülcü değil. Çalışmaların önüne geçerek halkın takdirini kazanan birçok siyasetçi var. Dönemin Belediye Başkanı İsmail Uygur Alpkent Mahallesi’nde işi yarım bırakmak isteyen Büyükşehir araçlarının önünü kepçeler ile keserek çalışmaya zorladı. Torbalı’nın kaderini değiştirecek olan Taşkesik çöp tesisi eylemi için imza atan Çınar-Olgun ikilisi belki tüm mal varlığını kaybedecekti ama yinede imza attı. Beton sektörünün karteli olan çimentocuları ‘Harç bitti yapı paydos’ diyen Vahap Olgun direnişin ilçedeki mimarı. Her zaman Torbalı’nın çıkarları için adım atan TTO her daim ilçenin çıkarlarını gözetiyor. Torbalı halkı müsterih olsun ilçede bu denli gözü kara, gerekirse devleti karşısına alan siyasetçileri var olduğu sürece Torbalı’nın sırtı yere gelmez. Mağdur edilen esnafın zararı bir türlü karşılanmalı.

HALEP ORADA İSE ARŞİN BURADA

Günlerdir Torbalıspor’u tartışıp duruyoruz, fazla söze hacet yok. 10. grupta mücadele eden Ödemiş 37 puan alarak ligde kalmayı garantiledi. Bornova ise almış olduğu çok az puan ile play aut oynayacak. İşin enteresan tarafı ise bizden 22 puan daha az alan İzmirspor ile biz aynı statü gereği ligden düşüyoruz. Ne garip değil mi? İki farklı grup 13 takım ikisi de İzmir takımı biri 22 puan alıyor diğeri 44 puan. Ama aynı kaderi yaşıyorlar. Peki, başka bir İzmir penceresinden bakalım olaya. 10. grupta 37 puan alan Ödemiş ligi İzmir birincisi bitiriyor. Play aut bile oynamıyor, hiçbir sıkıntısı yok. Biz 44 puan alıyoruz ligi 5. bitiriyoruz ama ne hikmetse ligden düşüyoruz. Buyurun kıyaslamayı siz yapın.

 

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web