Büyük Torbalı

Yazin terlemeyen insanlar

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yazin terlemeyen insanlar
242 Görüntüleme
17 Haziran 2010 - 22:03
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

DEGERLI okurlarim havalar bir anda fena halde isindi. Aman dikkat.. Basiniza günes geçmesin. Buradan yaslilari, çocuklari ve herhangi bir rahatsizligi bulunan vatandaslarimizi uyariyorum. Lütfen 11.00 ile 17.00 saatleri arasinda mecbur kalmadikça sokaga çikmayin. Günes çarpmasi insani çok fena yapar. Çok zararli.
Allah bu havada insaatlarda, tarlalarda çalisan kardeslerimize yardim etsin. Ekmek aslanin agzinda..
Para kazanmak hiç kolay degil. Kisin iliklerine kadar donarsin bir lokma ekmek için. Yazin da kavrulursun.. Garibanin çilesi hiç bitmez.. Günes de ona çarpar, yagmur da… Karda donan da garibandir, günes de bayilandir. Zenginin tuzu kurudur. Bir elinde klima kumandasi bir elinde soguk içecegi mevsimin tadini çikarir.. Tarlada isçi aklina bile gelmez belki.. Para kazanmanin, çilenin ne demek oldugunu anlamak isteyenler iste tam da bu havalarda söyle bir dolasali çevreyi.. Çok uzakta degil hemen yani basimizda insanlar günesin kavurucu sicagi altina çalisiyor.. Günde 20 TL’ye tüm vücudundan ter akitarak çapa sallayan insanlarimiz var bizim. Hep söylüyorum. Adaletsiz bire dünyadayiz.. Aramizda uçurumlar var.. Birimiz klimali odasinda günesin gözünü almamasi için perdeyi kapatirken, öteki gözlerini kisa kisa tarlaya çapa salliyor Yaz mevsimi boyunca terlemeyen insanlar olduguna adim gibi eminim.. Hiç abartmiyorum.. Klimali isyeri, klimali araba, klimali ev.. Bu adam ne zaman terleyecek.. Terlemez. Iste o yüzden sicagi bilmez.. Iste o yüzden garibanin halinden anlamaz. Neyse ben fazla duygusala bagladim. Dikkat edin kendinize…

GUZEL BIR DUNYA VE GENÇLER

SEVGILI okurlarim benim gençler konusundaki hassasiyetimi herkes bilir.. Genç deyince benim için akan sular durur. Gençlerin düsüncelerine, fikirlerine, hayallerine çok önem veririm.. Bunun için de sik sik gençlerle sohbet ediyorum.. Firsat buldukça onlara hayallerini soruyorum. Genelde umutsuz cevaplar aliyorum ama olsun, en azindan ne beklediklerini ögreniyorum. Dün sabah gazete-mizin bürosuna gelirken 3 ögrenci ile karsilastim. Biraz sohbet ettik. Meslek Lisesi ögrencisi olduk-larini söylediler. Biri Karakuyu’da, digeri Pan-car’da, üçüncüsü ise ilçe merkezinde ikamet edi-yormus. ‘Geleceginiz hakkinda ne düsünüyor-sunuz’ diye sordum. Okuyup meslek sahibi olmak istediklerini fakat issizligin kendilerini ürküttügünü beyan ettiler.  Haklilar.. ‘Çaliskaniz, ekmegimizi tastan çikaririz ama issizlik çok fazla’ dediler.. Onlara çok da umutlu konusama-dim… ‘Gençler siz okuyun, mesleginizi edinin, devlet size is imkâni sunacaktir. Siz simdiden bunlari kafaniza takmayin. Ders çalismaniza bakin’ diyemedim.. Yutkundum, ayrildim yanlarindan.. Gençlere güzel bir dünya birakmiyoruz galiba.. Allah’a emanet olun.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web