Büyük Torbalı

VATANDAŞIN DERDİ BİR TANE DEĞİL Kİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
VATANDAŞIN DERDİ BİR TANE DEĞİL Kİ
Adem Aksakallı( adem-aksakalli@buyuktorbali.com )
654 Görüntüleme
28 Temmuz 2015 - 8:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

UZUN zaman oldu kürkçü dükkânı yani Büyük Torbalı’dan ayrılalı. Geri dönmeye karar verdiğimde sıkça düşünüyordum, “Çok ara verdik nasıl her gün 3-4 konu yazacağım acaba” diye. Gazetenin sür manşetinden yazı yazacağım duyurulunca telefonum çalmaya başladı. İlk telefon Subaşı Mahallesi’nden geldi. “Tire yolu gün geçtikçe çekilmez bir hal alıyor, bizlerin sesi kulağı ol. Şu yola acil düzenleme gerekiyor” diyor vatandaş. Ardından Arslanlar Mahallesi’nden bir vatandaş aradı, bu vatandaşın derdi ise oldukça büyüktü. “Kadın hakları diye diye erkekliğin bir anlamı kalmadı. Mahkemede sorun her ne olursa olsun kadın haklı çıkıyor. Durum öyle bir hal aldı ki erkeğin haklarının acilen aranması gerek” dedi. Bir başka telefon ise Torbalı Mahallesi’nde ikamet eden 17 yaşında bir genç kız babasındandı. 17 yaşındaki kızı her gün sabah Tepeköy’de bulunan işyerine şehir içi minibüsleri ile gidip akşam ise geri dönüyormuş. Haftalık 100 TL alıyor, 50 TL’sini yol parasına veriyormuş. Genç kız babasının derdi aldığı paranın yarısının yola gitmesi değil. Genelde ayakta yolculuk etmesiymiş. Ayrıca, şehir içi dolmuşlarındaki şoförlerin ehliyeti ve SRC belgesi olduğuna dair şüpheleri var.

Sitemler, şikayetler böyle… Madem yeniden yola çıktık, hepsini teker teker yazacağız.

ATİLLA KAYA TAKIMI BEĞENMEDİ

İlçenin en etkili ve geçmişi başarılarla dolu olan takımı Torbalıspor bir başarı veya başarısızlığa imza attığında hemen gündem olma özelliğine sahip. Torbalıspor öyle bir camia ki içeride oynadığı tüm maçlara en az bin kişi hevesle gidiyor, hep beraber üzülüp hep beraber seviniyor. Torbalı’ya her hafta yıldız bir sanatçı getirin, öğlen vakti, soğukta, sıcakta ve aşırı yağış altında her hafta 1000 kişi toplayamaz. Sadece içerdeki maçlara değil, final maçlarında Burdur ve Muğla’ya âdete çıkartma yapan taraftarı var bu takımın. Geçtiğimiz yıl hiç sıkıntı yaşamadan BAL ligine çıkma başarısını gösterdi. Kulüp Başkanı Özgür Çağlar olunca Allah nazardan saklasın başarı kendiliğinden geliyor. Ancak geçen gün Eski Kulüp Başkanı Atilla Kaya ile sohbet etme imkânı buldum. Konu Torbalıspor’dan açılınca, “Bu sene iyi transferler yapamadılar” dedi. Atilla Kaya’nın kulüp başkanlığı döneminde Sezer Özçelik ve Gana’lı Gobo transferleri İzmirspor camiasında ses getirmişti. Atilla Kaya bu sözleri söylerken Özgür Çağlar da oradaydı. “Ödemiş Yattara transferi ile gündemde. Saha içerisindeki koordinasyon çok iyi olabilir ancak şehre ve tribünleri hareketlendirecek, heyecan getirecek bir transfer gerekliydi” dedi.

KÖYLERDEKİ ATLARDA AZALMA VAR, ARAŞTIRACAĞIM

Bugün Subaşı Mahallesi’nden başlayarak vatandaşın dert ve sorunlarını bu köşede sizlerle paylaşacağım. Sorunu paylaşacağım ama sorunun çözülmesi için ise resmi kurumlarda da çözüm arayacağım. Öyle yazdık, patronun gözünde iş yaptık yarın başka bir haber başka bir konu ile patronun gözüne gireceğim derdi taşımıyorum. Ben bu sektörde acemi, hevesli ve isim yapma derdinde değilim. Kısacası “usta asker tören geçidinde belli olur”. Köylerde ki sorunlar sadece belediyeyi de ilgilendirmiyor, gerçi köy de kalmadı memlekette hepsi bir kalemde mahalle oldu çıktı. Kısacası hamam eski, ama tas yeni. Köylerde, pardon mahallelerde sadece Belediyeyi ilgilendiren sorunlar yok. Güvenlik, elektrik, su, eğitim alanlarında da sorunlar var. Ben hangi sorunu görürsem çalacağım kapıyı da çok iyi bilirim. Özellikle son günlerde basından takip ettiğimiz kadarıyla at kesen tüccar ve celepler var. Köylerde atları içtima düzenine alacak değilim ama at ve eşeği çalınan vatandaşları da araştıracağım. Zira bu günler de çarşıda soda içen, ağzında kürdan ile et yedim havasında gezen insanları çok görüyorum.

Torbalılıların uğrak mekânı: Jade Clup

İLÇENİN en büyük sıkıntılarından biri akşamları gidilecek mekânların olmamasıydı. Ta ki Sadık İleri Bulvarı hareketlenene kadar. Şimdilerde bu bulvar Manhattan Bulvarı gibi. Ancak yıllardan beri süre gelen bir alışkanlık var.Torbalılı, Torbalı’dan alışveriş yapmadığı gibi akşamlarıda yemeğe ya Kordon’a ya da Kuşadası’na gider. Geçtiğimiz gün Gökhan Yalkalk ile Kuşadası’nda bulunan JadeClup’a reklam görüşmesine gittik. JadeClup kurulduğu günden bu yana Tarkan, Ajda Pekkan, Gülşen, Serdar Ortaç, Demet Akalın ve daha birçok sanatçıyı eğlence severlerle buluşturur. İşletme sahibi Tibet Özer ise Türkiye’nin eğlence sektörünün önemli isimlerindendir. Sadece Kuşadası’nda değil Türkiye’nin birçok yerinde işletmeleri olduğu gibi BeachClup tarzını ülkede geliştiren yenilikçi ve girişimci birisidir. JadeClup bu sene bünyesinde balık ve deniz ürünlerinde iyi bir ekip ile müşterilerine hizmet verecek. Adını ve tadını bilmediğim deniz ürünleri yemek ve damak tadına önem verenleri ağırlayacak. Malum “gezdim, gördüm, duydum, yazdım” köşemizin adı ama yoğunluktan olacak hiçbir şeyi tadamadık. İçimiz sıyrıldığı için ikinci çayları bile içemedik. Ancak deniz ve kale manzaralı yerde bir çay içme zevkini yaşadık. Ayaküstü Tibet Özer ile sohbet ve resim çekilme fırsatı yaşadık.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web