Büyük Torbalı

ÖZGÜR ÇAĞLAR GÜVEN TAZELEDİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ÖZGÜR ÇAĞLAR GÜVEN TAZELEDİ
Adem Aksakallı( adem-aksakalli@buyuktorbali.com )
245 Görüntüleme
26 Mayıs 2016 - 8:43
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 

Torbalıspor’un gelmiş geçmiş en başarılı yöneticisi hiç tartışmasız Özgür Çağlar’ın ta kendisidir. Sporu, seyahati ve siyaseti çok sever. Kendisi uzun zamandan beridir kulüp başkanlığı yapar. Takım 3. ligde mücadele ederken aday olmadı ve takım iki sene içerisinde küme düştü. Düşürenler utansın.Bugün hiçbir şey olmamış gibi sokaklarda geziyorlar. Ancak yapılanları bu halk unutmaz.

Özgür Çağlar’ın başkanlığında bu takım 3. lige çıktı. Futbola ara veren Çağlar, top koşturduğu İzmir Baro takımının başkanlığını da yaptı. Başkanlığı döneminde iki kere finallere kalan İzmir Barosu Avrupa ikincisi oldu. İspanya’da büyük işlere imza atan Çağlar iyi bir forvet oyuncusudur. Siyasetle de yakından ilgilenen Çağlar futboldaki tarzından uzak. Hata yapanları uyarır, küskünleri barıştırır iyi bir defans yapar ve parti içi muhalefeti hizaya getirmek için yoğun mesai harcar. Türkiye’nin neresinde hangi siyaseti yapıyorsan yap. Özgür Çağlar gibi arkanı toparlayan birine muhakkak ihtiyacın var.

Bugün Torbalı Belediyesi’nde Çağlar’ın başkan vekili olmadığını düşünüyorum sadece belediyenin değil AK Parti ilçe teşkilatının da işinin zor olduğunu görüyorum. Neyse konuyu dağıtmayalım. Çağlar mütevazidir, etkisinden gücünden bahsedildiğinde mahcubiyet hisseder. 2016-2017 sezonunda zemin hazırlayacak olan Torbalıspor seneye BAL liginde takılmadan direk çıkacak uçak gibi bir takım kuracaktır.

 

SON GÜNLERDE KÖYLER KIYMETE BİNDİ

 

Bir zamanlar yüzüne dahi bakılmayan köyler, şimdi ilgi odağı haline geldi. Hemen hemen herkes, köylerden arsa, ev ve tarla alabilmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Birkaç kişiyle yaptığım görüşmede özellikle, villa tarzı evlerin köylerde oldukça fazla bir şekildeinşa edilmeye başlandığını öğrendim.

Bir dönem köyden kaçan gençler, arsalar kıymete binince adeta kafalarını taşa vurmaya başladı. Torbalı’nın köyleri de mübarek cennetten bir köşe sanki. Doğayla iç içe bir yaşam isteyen herkes köyleri tercih etmeye başladı. Özellikle sıcak yaz günlerinde.

Şehir gürültüsünden uzaklaşan insanlar, çareyi Torbalı’nın dağ köylerinde buluyor. Bugün Dağtekke, Dağkızılca, Çamlıca, Ormanköy, Korucuk, Saipler, Çakırbeyli, Bozköy, Yeniköy ve Yeşilköy gibi yerler, İzmir’den gelen ailelerin akınına uğruyor.

Artan ilgiyle birlikte kıymete binen köylerde, arsa değerleri de artmaya başladı. Herkes toprağına, evine sahip çıksın. Köyler, üreten köylülerin olsun. Köyler bu milletin adeta üreten son kalesidir. Onlarda üretmeyen, sadece gününü gün eden, tatil havasında ömrünü geçiren kişilerin eline geçerse, vay halimize.

Dün çarşı merkezinde ikamet etmek isteyen köylüler ekonomik gücü artış gösterdikçe ve şehir iyice kalabalıklaşınca birçok iş adamı gibi dağ köylerinde yaşamak isteyecek. Köye dönüş yolculuğu son birkaç yıldır devam ediyor ve köylerde iyi manzarası olan araziler çarşı merkezinden daha pahalı olacak. Demedi demeyin.Köye dönüş yolculuğu çoktan başladı.

 

DOMATES ÜRETİCİSİ BU SENE ZARAR EDERSE..!

Kaç bin dönüm yer işleniyor ve çiftçi Torbalı’nın ekonomisine ne kadar katkıda bulunuyor. Hiç araştırmadım, araştırıp bilgi sahibi olup kamuoyunu ve yetkilileri de bilgilendirmek istemiyorum. Çünkü her kurum bildiğini ve işine geleni okuyor. Çiftçinin elektriği kesiliyor, tarladaki zeytinini hırsızlar mal sahibinden önce topluyor. Vadeli verdiği ürünün parasını alamazken Torbalı ekonomisine katkısını hiç hesaplayamam. Geçtiğimiz yaz domatesi tarlada kaldı, sözleşmeli ekim yapmasına rağmen. Bu sene nasıl bir sözleşme yapacak ki zarar gören kendisi olmasın. Domatesten zarar eden çiftçiye siyasetçi ne zaman gitti? Hiç boş yere düşünmeyin seçimlerde gitti. 7 Haziran’da teselli etmek istedi. 1 Kasım’da ise domatesin rengini bile hatırlatmadan kampanyasını yaptı ve geçti. Domates firmaları istediği gibi sözleşme yapıyor, bu sözleşme imzalanırken Ziraat Odası ve her zaman istihdamdan bahseden Ticaret Odası çiftçinin haklarının aranması için çözüm yolu buldu mu?Tarladaki ürünün başında fotoğraf çekilip reklam yapmak hem kolay hem de zevkli. Bu konu sadece ve sadece Ziraat Odası ve Ticaret Odası’nı bağlar. Sezon sonunda görüşürüz. Araştırmalarıma göre geçtiğimiz sene birçok bölgede aynı anda hasat başladığı için taşıma işi sıkıntılı olmuş. Bu sene bir aksaklık görünmüyor, fiyatlar aşırı derecede düşmez ise.

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web