Büyük Torbalı

Bahar yorgunlugu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Bahar yorgunlugu
211 Görüntüleme
28 Nisan 2010 - 21:55
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

SEVGILI okurlarim su günlerde kiminle konussam üzerinde bir halsizlik var. Sabah kalmak adeta iskence gibi. Yataktan kalmak istemiyorum. Her yerim agriyor Sanki bir araba dayak yemisim. Inanin mecburiyetten olmasa gazeteye bile gelmeyecegim, ama görev kutsal tabi.. Arastirmak ,sorusturmak ,vatandasi dinlemek lazim.. Hüseyin Günaydin olmak kolay degil. Bir gün yazi çikmasa o gün telefonlarim susmuyor..
Neyse sizler için bahar yorgunlugunu arastirdim..
Buyurun okuyun.. Bunlari ben degil, uzmanlar söylüyor. Kendimizi bir araba dayak yemis gibi hissetmemizin nedenleri, sonuçlari:

BAHAR YORGUNLUGUNUN NEDENLERI

*Beslenme aliskanligi bozukluklari
*Besinlerle yeterli miktarda vitamin, mineral alinmamasi
*Tembel bir yasam biçimi
*Tiroid bezinin çalisma düzensizlikleri. Özellikle bu bezin az çalismasi yorgunluk belirtilerini artiriyor. Bu durumlarda hafiza zayiflamasi, uyku egilimi, adale agrilari normalden fazla görülüyor.
*Birçok enfeksiyon hastaligi yorgunluk belirtilerini artiriyor.
*Tansiyon, kalp hastaligi, alerji, nezle ve bazi agri kesici ilaçlarin kullanimi
*Tansiyonda sik sik inip çikmalar, kan sekeri düsmeleri, gürültülü ortamlar, fazla sicak ya da soguk ortamlar, stresli is ortami, kirli hava gibi durumlar da yorgunluga yol açiyor.
*Fazla kafein, yogun sigara kullanimi, asiri alkol ve madde aliskanliklari da yorgunluk tetikleyen durumlar arasinda yer aliyor.

YARATTIGI ETKILER

*Kas agrilari, omuz, sirt ve boyun agrilari.
*Yorgunlukla birlikte; konsantrasyon bozuklugu, nesesizlik, asiri sinirlilik, hafiza zayiflamasi ve uyku bozukluklari.
*Uyku ritmi bozuklugu; uykuya dalma güçlügü bazen de asiri uyuklama hali
*Bas agrilari.
*Stres ve ruhsal gerginlige bagli olarak barsak ve mide rahatsizliklari. Bahar mevsiminde mide ve oniki parmak ülseri olanlarda hastalik nüksleri daha çok görülüyor. Bagirsaklarda gaz, kabizlik ve ishal gibi düzensiz barsak hareketlerini beraberinde tasiyan, hassas bagirsak sendromu diye adlandirilan duruma rastlaniyor.

ÖNLEMLER

YORGUNLUK sorunu olan hastalarda B ve C vitaminlerinden, magnezyum, potasyum ve çinko desteginden faydalanilir. Gevseme egzersizlerinden yararlanilabilir. Meyve, sebze ve agirlikli beslenmeye agirlik verilmeli, günlük içilen su miktarini 3 litre civarinda tutulmali, iyi ve kaliteli bir uyku düzenini saglamak için stres azaltilmalidir. Sigara, alkol ve kafeinden mümkün ol-dugunca uzak du-rulmalidir. Yorgun-lugu giderir ve ra-hatlatir düsünce-siyle asiri alkole basvurmak yanlis olur. Yatarken ali-nan depresyon a-zaltan, uyku dü-zenleyen ve kas gevseten ilaçlardan yararlanilabilir.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web