Büyük Torbalı

ZAMAN BİRLİK ZAMANI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ZAMAN BİRLİK ZAMANI
Adem Aksakallı( adem-aksakalli@buyuktorbali.com )
532 Görüntüleme
13 Ağustos 2015 - 8:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk ne demişti? “Köylü Milletin efendisidir” demişti. Peki, görünen tabloda durum böyle mi? Kesinlikle hiç mi hiç alakası yok. Torbalı’da eskiden çiftçi pamuk eker, 3 ay çalışır; 12 ay paşalar gibi yerdi. Çiftçi az çalışır, devlet memuru mesai bitimiyle ek işte çalışır ama yine de çiftçideki rahatlığı göremezdi. Şimdilerde zannedersin dünya tersine döndü. Devlet memuru 8 saat çalışır, senelik izninde ise yurdun dört bir yanını gezer. Haftada 5 gün çalışır, keyfinden ise ödün vermez. Hükümetlerin çiftçiye eziyeti diyeceğim ama verilen primler göz ardı edilecek gibi değil. Ama üreticinin esas kanını emen çiftçinin malını toplayan büyük şirketler. Dün gazetemizin manşetinde yer alan “Domates şoku” haberini okumuşsunuzdur. 250 kuruş ile başlayan sezon 175 Kuruş’a kadar düşmüş, serbest piyasa diyeceksiniz ama yerim öyle piyasayı. Simsarlar fiyatı düşürüyor, çiftçi malı vermezse ürün tarlada kalacak. Torbalılı üretici acilen toparlanıp bir kooperatif kurup yetiştirdiği ürünün fiyatını kooperatif aracılığı ile belirlemeli. Ancak kurulacak olan kooperatif siyasetçilere teslim edilmemeli, düzgün, dürüst çiftçinin hakkını yemeyecek ismi temiz biri ile yürümeli. Yoksa sonucu benim anlatmama gerek yok, sonra bu simsar tüccarları bile mumla arasınız.

TACİZLİ MENDİL SATIŞI VAR

Hayata yön veren atasözlerimiz vardır bizim. Mesela, “Yap bir iyilik at denize, deniz bilmezse Halik bilir” gibi. Suriye’de iç savaş çıktığı günden beri vatanında mağduriyet yaşayan kişilere Türkiye Cumhuriyeti olarak kucak açtık. Sanırım haddinden fazla kucak açtık ya da olacakları tahmin edemedik.“Onlar muhacir, biz kucak açan ensar” ayetini unutmamak gerek. Ancak geçtiğimiz gün önümü kesen Bedia Oktar isimli bir hanım; “Suriyeli çocuklar Ertuğrul Dört Yolda önümü keserek mendil almamı istediler. Teşekkür edip almayacağımı söylediğimde ise ufacık çocuklar ayaklarıma vurarak zorla mendil satmak istediler. Allah’tan duyarlı vatandaşların sayesinde ellerinden zor kurtuldum” dedi. Şimdi bu olayın kadın üzerinde bırakacağı psikolojik travmayı bir düşünün. Kendinizi ya o kadının yerine koyun, eğer bunu yapamıyorsanız, eşinizi ve ya çocuğunuzu koyun. Belediye zabıta ekipleri veya gerekirse emniyet yetkilileri ile bu olaya bir el atmalı. Bugün Suriyeli çocuklar bunu yapıyorsa yarın yetişkin gençlerin sokak ortasında ne yapacağını bir düşünün. Ülkemize göçmen olarak gelen bu kişilere vatandaş acıyıp yardım edebilir ancak yetkililer kontrolü elden bırakmamalıdır. Sonuçta herkesin bir görevi var. Suriyeli iyi niyeti suiistimal etti diye güvenliği suiistimal etmemek gerek.

HASAN YILDIRIM’DAN MESAJ VAR

Duyarlı okuyucumuz sağ olsun arayıp yanlış gördüğü konular hakkında biz gazetecileri sık sık arar. Gerçekten bilinçli okuyucularımız var. Gözlerinden hiçbir şey kaçmıyor. Torbalı Belediyesi Fen İşlerinden Emekli Garaj Amiri Hasan Yıldırım beni arayarak şunları söyledi: “Torbalı 150 bin nüfuslu bir yer ancak şehir içinde hiçbir ışıklandırma yok. Ertuğrul Mahallesi’nde tek yön uygulaması var ancak ışıklandırma yok. Tire, Ödemiş, Bayındır’a git. Gör, gez bakalım Torbalı’daki gibi düzensiz mi? Ben belediyede görevliyken Telekom alt yapı çalışması yapacağız dediğinde çalışmalara izin vermediğim gibi senelik çalışma planı istiyordum. Bu gün bir caddeye asfalt yapılıyor ertesi gün İZMİRGAZ ya da İZSU yolu kazıp çalışma yapıyor. Torbalı Belediyesi ana arteller üzerinde çalışma yapan kurumlardan çalışma planı alıp, kendi çalışma programını hazırlarsa yapılan çalışmalar daha çok amacına ulaşır. Ayrıca Belediye eskiden olduğu gibi Trafik Polisleri ile birlikte Kazım Dirik ve Mithatpaşa Caddesi üzerinde otopark uygulamasına bir an önce geçip trafiği rahatlatmalı” dedi. Önerileri dikkate alınır nitelikte…

YAZ SPOR OKULLLARI NE ÂLEMDE?

2014’de Belediye’de bayrak değişimi oldu. Okulların kapatılmasıyla birlikte yaz spor okulları adı altında Belediye, futbol, voleybol, basketbol, yüzme, tekvando ve sanatsal faaliyet alanında folklör müzik kursları adı altında 3500 kişiye eğitim verdi. Bu sene spor çatısı altında 250 kişinin bile olmadığı söyleniyor. Ayrancılar’dan servisle çocuklar Torbalı’ya gelir spor faaliyetinde bulunurdu. Ayrancılar’da ikamet eden Sibel Soylu; “Bu sene neden aynı hizmet verilmiyor. Çok amaçlı salonda basket eğitimi alsın, kötü alışkanlıklardan uzak dursun istedik ama 40 TL istediler” dedi.

Çok yakında çok amaçlı salona gidip işin doğruluğunu araştıracağım. Belediyeye ait bir yerde spor eğitimi verenler nasıl aidat alır, anlamış değilim.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web